Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, marek1977 napisał:

A w czym tkwi fenomen że kawa mielona jest tańsza od ziarnistej?.

Bardzo proste- kawa ziarnista musi być wyższej jakości bez połówek ćwiartek itd. a do mielonej co wrzucą to zmielą a ludzie zaparzą 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

ale ty ma refleks , normalnie jak z twoimi dotychczasowymi  inwestycjami przed przyczepą 

Człowieku ja tu nie siedze cały czas , mam jeszcze swoje prywatne życie 

Opublikowano (edytowane)

to tym bardziej wypadałoby doczytać resztę konwersacji a nie wyrywać komentarze z kontekstu tym bardziej że już wcześniej było wyjaśnione

Edytowane przez konteno
Opublikowano
12 minut temu, konteno napisał:

to tym bardziej wypadałoby doczytać resztę konwersacji a nie wyrywać komentarze z kontekstu tym bardziej że już wcześniej było wyjaśnione

Ty bierz się za tą co mówiłeś kiedyś i zetora dostaniesz a nie za jakimiś kochankami innych się rozglądasz

Opublikowano
3 minuty temu, STIG13 napisał:

I pytanie czy ktoś oddawał próbkę do analizy na zawartość ;)

Teoretycznie pewnie już przedstawiciele azotów już to zrobili. Byliby idiotami gdyby przepuścili taka okazję gdyby jakiś nawóz nie miał swoich % to świetna antyreklama dla importu. 

No ale nic mnie nie zdziwi :)

Opublikowano
STIG13 napisał:

I pytanie czy ktoś oddawał próbkę do analizy na zawartość ;)

bylo pisane tu wielokrotnie mocznik musi miec minimum 46 N inaczej nie bylby mocznikiem. Zwykle za wschodu mial z lekka górka zeby nikt sie nie czepial

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

córkę sołtysa z somsiedniej wioski ? a dziękuję , zapierdol nie dla mnie , ja nie rolniczy , swego mi starczy

z resztą , miastowe ładne i zadbane jakieś przyjemniejsze dla oka 

sam po swojej z resztą to potwierdzisz

Edytowane przez konteno
Opublikowano
2 minuty temu, robi57362 napisał:

bylo pisane tu wielokrotnie mocznik musi miec minimum 46 N inaczej nie bylby mocznikiem. Zwykle za wschodu mial z lekka górka zeby nikt sie nie czepial

Też tak myślałem że tylko w okolicy 46% i z przykrością stwierdzam że się myliłem 

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Też tak myślałem że tylko w okolicy 46% i z przykrością stwierdzam że się myliłem 

Mógłbyś jaśniej bo nie zrozumiałem? Z przykrością stwierdziłeś, że.mial dużo mniej czy dużo więcej? 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

córkę sołtysa z somsiedniej wioski ? a dziękuję , zapierdol nie dla mnie , ja nie rolniczy , swego mi starczy

z resztą , miastowe ładne i zadbane jakieś przyjemniejsze dla oka 

sam po swojej z resztą to potwierdzisz

Jak się brzydsza zestarzeje to niewiele się zmieni- a jak piękność się zestarzeje niekiedy nie można patrzeć" Jak mówią każda potwora ma swego adoratora" .A pomijam fakt że z nielicznymi  wyjątkami piękność nie idzie w parze z rozumem i warto się zastanowić czy  wybrać piękną i głupią czy odwrotnie (i jak tu nawiązać do nawozu -chyba tylko że i jedna i druga coś tam wyprodukuje )

5 minut temu, melon10641 napisał:

Mógłbyś jaśniej bo nie zrozumiałem? Z przykrością stwierdziłeś, że.mial dużo mniej czy dużo więcej? 

Uzyskanie ciut  bardziej stężonego wymaga energii  A mniej stężony też da się wyprodukować celowo 

Mocznik występuje w postaci białych granulek. Jako nawóz stosuje się go na wszystkich glebach, z wyjątkiem gleb o bardzo wysokim odczynie kwaśnym, zasadowym lub gleb świeżo zwapnowanych; pod wszystkie rośliny uprawy polowej, użytki zielone, rośliny warzywnicze, kwiatowe, drzewa i krzewy owocowe oraz trawniki. Można stosować w formie oprysku drobnokroplistego. Znajduje również szerokie zastosowanie jako reduktor w procesie selektywnej redukcji katalitycznej, służącej oczyszczaniu spalin. Produkowany jest przeważnie w stężeniach 45%, 40%, 35%[17]. Mocznik jest też stosowany do produkcji preparatów AdBlue. Stosowany również na lotniskach do odladzania powierzchni manewrowej statków powietrznych (pasów startowych, dróg kołowania)

Opublikowano

Mocznik z importu pakowany w  porcie w Szczecinie . Mocznik do portu przypływa luzem. Pakowany jest już w Polsce . Wiadomości od kierowcy który mi przywiózł mocznik  i czekał na załadunek.

Opublikowano
1 godzinę temu, marekdron napisał:

Mocznik z importu pakowany w  porcie w Szczecinie . Mocznik do portu przypływa luzem. Pakowany jest już w Polsce . Wiadomości od kierowcy który mi przywiózł mocznik  i czekał na załadunek.

Ciekawe czy ma jakieś straty azotu...

Opublikowano
40 minut temu, KlimekPL napisał:

Jakie u was ceny azotów? Słuchy mnie dochodzą, że niby mocno tanieje ale przydałoby się jakieś konkretne potwierdzenie, gdzie i za ile.

Od paru tyg ceny podobne

Saletra 3600

Saletrzak koło 3300 

Mocznik gruby bez INH 3700 

Ceny netto przy 24t

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v