Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
v11 napisał:

nie rozumiem z tymi Vat-owcami .Dla vatowca vat nie istnieje .To zwolnienie było w moim przekonaniu dla vatowców niekorzystne i krzywdzące wreszcie zrobiono porządek W grudniu musiałem wystąpić przez te skurwysyńskie zwolnienie wystąpić o zwrot 90 tyś i znów mnie będą wk***iać kontrolami a tak miałbym rozliczone sprzedażą (niektórzy nie zrozumieją ale tak jest )

Nie rozumiem. Jestem vatowcem. Przykładowo kupuje nawóz za 100.000 zł z VAT 0%, kwota VAT =0. Od dziś kupując za nawóz za 100000 plus 8% VAT, zapłacę 108.000 zł. Ok, skarbowy odda ten VAT ale muszę na ten zwrot poczekać. Czyli mam kaucję zwrotna 8.000 zł.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, v11 napisał:

nie rozumiem z tymi Vat-owcami .Dla vatowca vat nie istnieje .To zwolnienie było w moim przekonaniu dla vatowców niekorzystne i krzywdzące wreszcie zrobiono porządek W grudniu musiałem wystąpić przez te skurwysyńskie zwolnienie wystąpić o zwrot 90 tyś i znów mnie będą wk***iać kontrolami a tak miałbym rozliczone sprzedażą (niektórzy nie zrozumieją ale tak jest )

Wreszcie ktoś napisał jak to jest faktycznie.

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Marl napisał:

Nie rozumiem. 

A jak masz w uj vat do zwrotu to cię prześladują i wymyślają a jak sprzedajesz ziarno za 0,5 mil to masz 5% vat (25tyś) w płatności na FV .I po uj mają mnie wk***iać i pytać o farmazony gdzie jest ta śruba przykręcona czy co przywiózł ten kurier bo jest FV dostawy i ja mam wśród setek FV pamiętać co przywiózł ?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Marl napisał:

Nie rozumiem. Jestem vatowcem. Przykładowo kupuje nawóz za 100.000 zł z VAT 0%, kwota VAT =0. Od dziś kupując za nawóz za 100000 plus 8% VAT, zapłacę 108.000 zł. Ok, skarbowy odda ten VAT ale muszę na ten zwrot poczekać. Czyli mam kaucję zwrotna 8.000 zł.

A międzyczasie twój sąsiad ryczałtowiec kupuje nawóz, śor bez vatu a dostaje zwrot vatu, paliwo z obniżonym vatem w tym co sprzedaje. Później gdy jest gleba do sprzedania na wsi wykupuje co ja bo miał przez rok preferencyjne warunki na vacie, już zrozumiałeś?

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

zawsze piszę tak jak jest a jestem na tyle stary że już trochę w za***nym życiu mnie powkurwiali .Tylko niektórzy gówniarze na forum nie rozumieją i nie potrafią pomyśleć do przodu czy wyciągnąć nauki nawet z przykładów innych (bo dostali jakieś dofinansowanie i są CHWILOWO królami świata

Opublikowano
16 minut temu, v11 napisał:

co ci się zmieni na lepiej ????????? jeszcze będziesz miał gorzej  bo WAT  na zboże nadal 0 a  tego  do kosztów więcej będziesz płacił i czekał na zwrot

Opublikowano
3 minuty temu, Mateusz1q napisał:

A międzyczasie twój sąsiad ryczałtowiec kupuje nawóz, śor bez vatu a dostaje zwrot vatu, paliwo z obniżonym vatem w tym co sprzedaje. Później gdy jest gleba do sprzedania na wsi wykupuje co ja bo miał przez rok preferencyjne warunki na vacie, już zrozumiałeś?

Gdzieś mam to co sąsiad z tego ma -NIECH MA zyczę mu tylko niech w zamian nie pier**li głupot na temat np mój bo jest mi trochę lżej a on widzi tylko nowe zakupy

Opublikowano
miwigos napisał:

U mnie były by nemcy , chyba gorzej bym nie miał

Dureń. A ja mieszkam w byłym zaborze pruskim i moi przodkowie mieli tak dobrze za niemca że walczyli w powstaniu wielkopolskim. We wojnie to byli mordowani przez sąsiadów niemców

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, stach12 napisał:

co ci się zmieni na lepiej ????????? jeszcze będziesz miał gorzej  bo WAT  na zboże nadal 0 a  tego  do kosztów więcej będziesz płacił i czekał na zwrot

O k**wa to źle zinterpretowałem bo moim zdaniem np buraki to nie żywność ("nie czerwone tylko pastewne" choć niewiadomo co za rok będziemy zarli?)

Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

O k**wa to źle zinterpretowałem bo moim zdaniem np buraki to nie żywność ("nie czerwone tylko pastewne" choć niewiadomo co za rok będziemy zarli?)

jak co?

psienice i kukuruszke. 

wszyscy w to się pchają 

reszta nie ważna lub zbyt pracochłonna. 

Opublikowano
2 minuty temu, Andrzej44 napisał:

Dureń. A ja mieszkam w byłym zaborze pruskim i moi przodkowie mieli tak dobrze za niemca że walczyli w powstaniu wielkopolskim. We wojnie to byli mordowani przez sąsiadów niemców

O czym debatujecie na polu robicie tak jak każą Niemcy w piecu palicie tym co pozwolą Niemcy dopłat dostaniecie tyle ile dają wam Niemcy czego jeszcze wam brakuje ?Hitlera? .W tym burdelu nawet on by tego nie ogarniał nawet żeby Stalina miał za doradcę .(Niemcy to cwaniacy a Polacy to złodzieje) kim być lepiej 

Opublikowano
15 minut temu, v11 napisał:

A jak masz w uj vat do zwrotu to cię prześladują i wymyślają a jak sprzedajesz ziarno za 0,5 mil to masz 5% vat (25tyś) w płatności na FV .I po uj mają mnie wk***iać i pytać o farmazony gdzie jest ta śruba przykręcona czy co przywiózł ten kurier bo jest FV dostawy i ja mam wśród setek FV pamiętać co przywiózł ?

Przecież masz fakture  co przywiózł, faktycznie tak Cię kontrolowali szczególowo , musiały być jakieś podejżane zwroty

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

jak co?

psienice i kukuruszke. 

wszyscy w to się pchają 

reszta nie ważna lub zbyt pracochłonna. 

A gdzieś to mam kontrola już w drodze trzeba psa trenować 

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

8 minut temu, Marl napisał:

Ile trwały te preferencyjne warunki? Za 1 rok tak się mega wzbogacił aby Ciebie "vatowca" przegonić z pola? Faktycznie rolnik RR miał lepiej ale to tylko tylko chwilowo.

Opublikowano
13 minut temu, v11 napisał:

Nie może być, żebyś ty się pomylił….. taki omnibus…..🤔🤔🤔🤔🤔

Opublikowano
1 minutę temu, miwigos napisał:

Przecież masz fakture  co przywiózł, faktycznie tak Cię kontrolowali szczególowo , musiały być jakieś podejżane zwroty

A jak masz 300 faktur  od kurierów to Jak masz pamiętać ? (części oleje itd wszystko internet ) A jak   w uj do zwrotu to jak jesteś nie podejrzany - zwrot jeszcze przeleją na rachunek Vat i znowu handrycz się z naczelnikiem o zwolnienie .dlatego wolę już kupować za granicą -mniej wku i nie angażujesz vat  

2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Nie może być, żebyś ty się pomylił….. taki omnibus…..🤔🤔🤔🤔🤔

Jak będzie okaże się .A zemnie taki omnibus że lata temu zrezygnowałem z uprawy buraków bo nie dam się dymać jak co niektórzy inteligenci przez ostatnie 10 lat .Ale cóż Biedroń też lubi takie dymanie -każdy ma prawo wyboru (dla mnie to zboczenie i Biedroń choć jego jeszcze zrozumiem ale plantatora buroków nie ma szans -macie w rozliczeniu wazelinę czy jak Bo ekonomia tego nie udowodni -I po uj się wpierdalasz ze "złotymi myślami"

17 minut temu, miwigos napisał:

musiały być jakieś podejżane zwroty

O tak do muszli klozetowej 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, v11 napisał:

A jak masz 300 faktur  od kurierów to Jak masz pamiętać ? (części oleje itd wszystko internet ) A jak   w uj do zwrotu to jak jesteś nie podejrzany - zwrot jeszcze przeleją na rachunek Vat i znowu handrycz się z naczelnikiem o zwolnienie .dlatego wolę już kupować za granicą -mniej wku i nie angażujesz vat 

Co Ty prowadzisz za działalność , że co dzień faktura , chyba obracasz dziesiątkami milionów , albo setkami i to jescze zakupy internetowe , jak kupiłeś olej  lub lampe to na fakturze pisze przecież

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Chyba jak powinno być , bo nie napiszesz mi że dla vatowca vat w ciągu paru ostatnich dni nie istnieje , skoro np, wczoraj za paliwo vatowiec płacił brutto 7,7zł za litr paliwa przy 8%vacie , i dzisiaj też płaci 7,7 zł przy 23% vacie , to co nie widzisz różnicy ?

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, v11 napisał:

Spojrzałeś w lustro i ujrzałeś to co opisałeś .Wyluzuj bo ci żyłka pęknie a ze inteligencji brak to tracisz rozum jak jarek? A bida musi piszczeć boś zawistny -a mnie byle  robak nie sprowokuje 

Bida, nie piszczy, na masełko i szyneczkę mnie jeszcze stac, idąc twoim tokiem rozumowania to ty musisz wp***dalac mortadele bo każdemu dopierdalasz o biedzie i głupocie a wypisz wymaluj twoje podsumowanie. 

Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

Chyba jak powinno być , bo nie napiszesz mi że dla vatowca vat w ciągu paru ostatnich dni nie istnieje , skoro np, wczoraj za paliwo vatowiec płacił brutto 7,7zł za litr paliwa przy 8%vacie , i dzisiaj też płaci 7,7 zł przy 23% vacie , to co nie widzisz różnicy ?

Nie widzę, bo vat się rozlicza zakupami i sprzedażą. jak ktoś liczy na zwroty, to se tylko problemu narobi. Vat jest dla Jarka Kaczyńskiego a nie dla mnie. 

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

22 minuty temu, v11 napisał:

Spojrzałeś w lustro i ujrzałeś to co opisałeś .Wyluzuj bo ci żyłka pęknie a ze inteligencji brak to tracisz rozum jak jarek? A bida musi piszczeć boś zawistny -a mnie byle  robak nie sprowokuje 

Bida, nie piszczy, na masełko i szyneczkę mnie jeszcze stac, idąc twoim tokiem rozumowania to ty musisz wp***dalac mortadele bo każdemu dopierdalasz o biedzie i głupocie a wypisz wymaluj twoje podsumowanie. 

Chłopak musi tu swoje mądrości pokazać. Tacy ludzie muszą się dowartościować na internecie bo w życiu im nie wyszło 😂

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Nie widzę, bo vat się rozlicza zakupami i sprzedażą. jak ktoś liczy na zwroty, to se tylko problemu narobi. Vat jest dla Jarka Kaczyńskiego a nie dla mnie. 

Jak nigdy nie masz zwrotu to tracisz będąc na vacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v