Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

kontrakt na 1200 i to ma niby być opłacalna cena pszenicy przy dzisiejszych kosztach ??? nie no ludzie trzymajcie mnie 

50 minut temu, Strongman napisał:

Nie boisz się ze wydasz pieniądze a pszenica będzie po 800zł,ja zawsze tez tak kupowałem na jesieni teraz nie muszę bo mam zapas.

kto nie ryzykuje ten  nie pije szampana , całe polskie rolnictwo to jedno wielkie ryzyko   

Edytowane przez jan88
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Bardzo bolesna dla dystrybucji jest nazywanie ich spekulantami wmawianie rolnikom, że dystrybutorzy-spekulanci kupują nawozy i czekają na lepszą cenę, nasze firmy mają po 20 tys. ton nawozów tj. towar za 60 mln zł; kogo stać na finansowanie i przetrzymywanie towaru w nadziei, że cena wzrośnie - a jak spadnie? - pytał Piotr Godlewski reprezentujący Polskie Stowarzyszenie Obsługi Rolnictwa "Polsor"

Galan nie jest ci wstyd jak patrzysz w lustro? Chodzisz po tematach siejąc propagande i dezinformacje. Najgorszy sort człowieka 

Nie jest bo sami wciskacie cały czas że na wozów zabraknie a taki h*j zabraknie .

Tak samo nakupiliście po 5 tyś i takie pierdolnie  bo mi się opłaca .

Zeszły rok był inny , zaś ten już jest inny ci ci tak trzymali ceny po 5 tyś , spuścili z ceny na 3,8 tyś .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Ceny kontraktów na mocznik z giełdy CBOT w zależności od miejsca załadunku w PLN/t: USA - 2096, Bliski Wschód - 2309, Egipt - 2398, Brazylia 2364

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Nie boisz się ze wydasz pieniądze a pszenica będzie po 800zł,ja zawsze tez tak kupowałem na jesieni teraz nie muszę bo mam zapas.

Ja tam i tak wszystko na zwierzęta przerabiam. Nawet mam zapotrzebowanie na większą ilość. Więc jak to mówią ryzykuje podwójnie.

Opublikowano

Na zwierzęta to nie ryzyko,ludzie biedują ze porcja qq droga z przeznaczeniem na ziarno ale z przeznaczeniem na pasze to ile tej całej masy będzie więc na pasze i tak się opłaca zresztą nie jeden świniarz tez mówi ze woli dać nawozu niż potem latać za zbożem jak zabarkuje.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał:

Cena gazu na stacjach paliw do dołu i co to ma oznaczać .

Jesteś tępy, do szkoły nie chodziłeś i pojęcia nie masz co to jest propan , a co to metan

A ja tu Ciebie uświadamiać nie będę bo za korepatycje się płaci

Edytowane przez pawelek98
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, pawelek98 napisał:

no i cena gazu do góry, wiecie Panowie co to oznacza? 

To oznacza że po nowym roku saletra będzie po 5 tyś jak jeszcze vat wróci. Panowie przestańce pisać że nawozy będą tanieć dobre czasy to były że saletra była po 900 zł i pszenica też po 900zł za tone, Teraz będzie saletra po 5 tyś a pszenica 1300-1500 zł/t i trzeba robić albo sie zwijać

Opublikowano
Przed chwilą, mich18 napisał:

To oznacza że po nowym roku saletra będzie po 5 tyś jak jeszcze vat wróci. Panowie przestańce pisać że nawozy będą tanieć dobre czasy to były że saletra była po 900 zł i pszenica też po 900zł za tone, Teraz będzie saletra po 5 tyś a pszenica 1300-1500 zł/t i trzeba robić albo sie zwijać

tego nie wiemy , ale na pewno nie potanieje, ostatnie lata przyzwyczaiły nas do dobrych cen za zboże rzepak, hodowla trochę podupadła, ale wiadomo że po latach tłustych przychodzą chude i trzeba robić i tyle

Opublikowano
17 minut temu, pawelek98 napisał:

Jesteś tępy, do szkoły nie chodziłeś i pojęcia nie masz co to jest propan , a co to metan

A ja tu Ciebie uświadamiać nie będę bo za korepatycje się płaci

Tępy to sam jesteś , skoro gazu na stacji nie braknie to i ropy nie braknie .

Tępy pały lecą i kupują i krzyczą taniej nie będzie i zabraknie .

Opublikowano
Przed chwilą, pawelek98 napisał:

tego nie wiemy , ale na pewno nie potanieje, ostatnie lata przyzwyczaiły nas do dobrych cen za zboże rzepak, hodowla trochę podupadła, ale wiadomo że po latach tłustych przychodzą chude i trzeba robić i tyle

Hodowli w mojej okolicy to już wgl nie ma chodzi o trzode. Myśle że tak długo bedzie z tymi nawozami i kiedy to sie skończy ile wytrzymamy ?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mich18 napisał:

Ja  pier**lę po 5 tyś to jak będzie to szybko kupuj po 5 na 3 lata , bo będzie po 10 tyś .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

a kto tu mówi o brakach, wiesz z jakiego gazu saletrę się robi czy nie

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ale ten gaz co jest na stacji nie ma nic wspólnego z nawozami zrozum to człowieku a tu jest temat o nawozach

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pawelek98 napisał:

a kto tu mówi o brakach, wiesz z jakiego gazu saletrę się robi czy nie

Tego gazu nie braknie .

Europejski przemysł łapie oddech. Polska zostaje w tyle, na drugim miejscu od końca .

Przywiozą w Polsce nie muszą produkować .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ja  pier**lę po 5 tyś to jak będzie to szybko kupuj po 5 na 3 lata , bo będzie po 10 tyś .

Wez chłopie idz cos zrób bo widze Ci sie nudzi i piszesz pierdoły jak będzie po 10 tys to też kupie mniej ale kupie i co Ci do tego ?

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Tego gazu nie braknie .

Europejski przemysł łapie oddech. Polska zostaje w tyle, na drugim miejscu od końca .

Przywiozą w Polsce nie muszą produkować .

co ty bredzisz, przywiozą o 50 zł mniej jak GA

Opublikowano
56 minut temu, pawelek98 napisał:

A skąd ta pewność że nawozy nie potanieją? Masz jakieś uzasadnienie na to? Jakąś teorię? 

Opublikowano

Mowimy o nawozach azotowych, i jestem pewien ze ta obecna to jest cena po jakiej dystrybutorzy regionalnu nabrali, i póki tego nawozu nie wypchną to nie liczyłbym na obniżki, 

A tak naprawde  jedna rakieta zmienia wszystko, tak jak zakonczenie wojny uruchomiłoby jakies spadki, z drugiej strony tyle kasy nadrukowanej na swiecie, ze jak spadnie to nie bedzie to 1000 zl, a raczej 2000, pozyjemy zobaczymy, obserwojcie ceny gazu ziemnego, 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v