Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JanKrzysztof napisał:

Następnym razem zadzwoń i zapytaj, co Ci szkodzi. Generalnie za nimi nie przepadam, ale dochodzą słuchy, że niektóre nawozy idzie wyhaczyć od nich taniej niż od konkurencji, szczególnie jeśli dawno z nimi nie handlowałeś. Nawozy można mieszać, a dowożą bodajże od 5 ton.

*Od 4 ton

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Damianek20 napisał:

Jest przy obecnej sytuacji sens kupować nawozy ? Zwłaszcza że Pinokio pompuje kolejne 20 mln euro na przewóz zbóż z UA.  Wschód będzie zasypany zbożem rzepakiem jeżeli nic się nie zmieni. 

miejmy nadzieję że od nowego roku trend na płody rolne się odwróci  a jeśli chodzi o nawozy to taniej niż teraz może już do wiosny nie być  szczególnie dla ryczałtowców gdzie po nowym roku będzie + 8 % do ceny  

1 godzinę temu, Palmusny napisał:

saletra dzisiaj jak dzwonilem od 4t+ warmia mazury to 34N znalazlem juz za 3100 niby krajowa :) czekam dalej nie podpalam się bo to żadna promocja. 

gdzie masz taką cenę na saletrę ?

1 godzinę temu, stach12 napisał:

drukuj wypełniaj i kurierem flaszke wysłać haha

nie pij flaszki bo to nie zdrowe 

Edytowane przez jan88
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jan88 napisał:

miejmy nadzieję że od nowego roku trend na płody rolne się odwróci  a jeśli chodzi o nawozy to taniej niż teraz może już do wiosny nie być  szczególnie dla ryczałtowców gdzie po nowym roku będzie + 8 % do ceny  

gdzie masz taką

cenę na saletrę ?

No dobra, tylko co będzie jak kupimy saletrę po 3500-3800 a zboże będzie po 1000 albo i mniej albo nikt nie zechce brać jak obecnie rzepaku i qq ? 

Opublikowano
21 minut temu, Damianek20 napisał:

No dobra, tylko co będzie jak kupimy saletrę po 3500-3800 a zboże będzie po 1000 albo i mniej albo nikt nie zechce brać jak obecnie rzepaku i qq ? 

Na świniach kilka lat dokładają i żyją 😅 najwyżej sezon w plecy, zawsze jest ryzyko. Zawsze można nie siać bo grad, susza, powódź może być. 

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Suszowe jutro ostatni dzień , złożyłem elektronicznie uznali suszę w tytoniu w zbożu nie i czekam do dziś na odpowiedź i nic , co mam dalej robić ?

Znaczy że wyliczyli ci powyzej 1% z gospodarstwa i złożyłeś wniosek do arimr ? bo jeśli tak to na co niby czekasz ? bo przecież rozpatrywanie wniosków dopiero nastąpi po składaniu wniosków , a jak sam napisałeś jutro jest ostatni dzień . Więc o co ci chodzi ? chyba że zawinąłeś to pytanie tak że nie wiadomo o co się w nim pytasz

Opublikowano
34 minuty temu, Damianek20 napisał:

A kogo to będzie obchodzić oprócz nas, a "Wiadomości" to już ludziom tak wytłumaczą że nawet się nie połapiesz 😂 Jak Kaczmarczyk dostał ciągnik za 1,5 bańki to powiedzieli że taki sprzęt to dziś standard na wsi

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Pitraszek napisał:

Na świniach kilka lat dokładają i żyją 😅 najwyżej sezon w plecy, zawsze jest ryzyko. Zawsze można nie siać bo grad, susza, powódź może być. 

Noi to jest fakt, ja likwiduje stado świń od dwóch lat i zlikwidować nie mogę 😆

Opublikowano

Ma ktoś wiedzę w temacie importu nawozu z Ukrainy cło vat  -ale nie mamlanie być może a myślałem -konkretnie .Coś tam mi pasuje czego tu nie kupię  

Opublikowano
48 minut temu, Damianek20 napisał:

trzeba magazynować

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, karol19920 napisał:

Noi to jest fakt, ja likwiduje stado świń od dwóch lat i zlikwidować nie mogę 😆

Wczoraj rozmawiałem z facetem i mówił że ma ostatnie trzy sztuki i koniec. A ja do niego dlaczego, przecież drożeją. A on że 20 lat drożeją i nie chce tego widzieć. Kupił kilka cielaków, więc pieniądz jest😅

Edytowane przez Pitraszek
Opublikowano

A na tych ciekach to jest biznes jak .uj. U mnie były krowy, potem byki a w międzyczasie cały czas świnie. Teraz zostało tylko to ostatnie i nie narzekam. Ale to już każdego indywidualne podejście i liczenie.

Opublikowano
39 minut temu, krilan06 napisał:

A kogo to będzie obchodzić oprócz nas, a "Wiadomości" to już ludziom tak wytłumaczą że nawet się nie połapiesz 😂 Jak Kaczmarczyk dostał ciągnik za 1,5 bańki to powiedzieli że taki sprzęt to dziś standard na wsi

No coś w tym jest 🤣

Opublikowano
31 minut temu, Damianek20 napisał:

Już zmagazynowalem tegoroczne i przyczepę z ubiegłego 

A co Cię skłoniło do magazynowania ubiegłorocznej produkcji?

Ceny były można rzec rewelacyjne względem kosztów produkcji przez cały okres po żniwach.

Uległeś tej propagandzie 2000zł?

Opublikowano
Sawyer021 napisał:

1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Ktoś potwierdzi że u kuczynskiej saletra po 3400 czy to ściema ?

Wczoraj nie mieli na stanie, dostawa w przyszłym tygodniu, na razie bezcenna

brałem u niej wczoraj RSM to właśnie rozładowywał i dwie ciężarówki z planem i zaksanem

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Znaczy że wyliczyli ci powyzej 1% z gospodarstwa i złożyłeś wniosek do arimr ? bo jeśli tak to na co niby czekasz ? bo przecież rozpatrywanie wniosków dopiero nastąpi po składaniu wniosków , a jak sam napisałeś jutro jest ostatni dzień . Więc o co ci chodzi ? chyba że zawinąłeś to pytanie tak że nie wiadomo o co się w nim pytasz

Dopiero dziś pobrałem protokół bo nie podałem meila a czekałem że szacunki przyjdą mi na niego .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v