Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak napisałem początkiem lipca że za nawóz kupiony w czerwcu to się pewnie ch*a dostanie to mnie zje*ali że będzie się liczyć pełny rok do zwrotu, a tu dziś piszą że jak będzie zwrot to prawdopodobnie od 1 września do końca 2022

Opublikowano

a co  niektorzy chcieli nakupić w promocji  po 5200 za saletre [😝] a dopłaty wziąć? TAAKI UJ!

najpierw podniosą ceny na 6tyś za saletre dopier  jak kupisz to dostaniesz dopłate... finansowanie dopłat z przepłaconych zakupów - tak jak z węglem

Opublikowano
10 minut temu, krzysiek277 napisał:

Jak napisałem początkiem lipca że za nawóz kupiony w czerwcu to się pewnie ch*a dostanie to mnie zje*ali że będzie się liczyć pełny rok do zwrotu, a tu dziś piszą że jak będzie zwrot to prawdopodobnie od 1 września do końca 2022

Ja też w lipcu kupił to nawet nie liczę na jakieś dopłaty. 11 ton już mi dowieźli i 3 t jeszcze mają dostarczyć.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, krzysiek277 napisał:

jeszcze nie ma żadnych informacji na jakich warunkach będą dopłaty narazie to tylko gdybanie pozatym jak będą za faktury od 1 września to się dokupi nawozu i po problemie nawet jeszcze lepiej bo większe zapasy będą

Edytowane przez jan88
Opublikowano

Z jednej strony dokupowanie nawozów specjalnie pod dopłaty wydaje się logiczne a z drugiej udowadnia się rządzącym że mogą windować ceny skoro rolnikom coś w skarpecie jednak zostaje i jest kogo doić aby na rozdawnictwo wystarczyło .

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, jan88 napisał:

jeszcze nie ma żadnych informacji na jakich warunkach będą dopłaty narazie to tylko gdybanie pozatym jak będą za faktury od 1 września to się dokupi nawozu i po problemie nawet jeszcze lepiej bo większe zapasy będą

Dokupisz nawet po 6 tyś za tonę i ile ton?

Opublikowano
29 minut temu, poosa21 napisał:

@Dziad932

A kto się dogadał z niemieckimi cukrowniami i cenę podbił, a teraz z tego zysku będą płacić za tegoroczne buraki. 

Nie wiem bo nie śledzę tematu , dla mnie może być po 20 zł ,nie słodzę i ograniczam spożywanie produktów z udziałem cukru  

Opublikowano
4 minuty temu, GABBER85 napisał:

a co  niektorzy chcieli nakupić w promocji  po 5200 za saletre [😝] a dopłaty wziąć? TAAKI UJ!

najpierw podniosą ceny na 6tyś za saletre dopier  jak kupisz to dostaniesz dopłate... finansowanie dopłat z przepłaconych zakupów - tak jak z węglem

przy obecnych cenach dopłat do nawozu nie będzie dla rolników tylko o ile będą to do gazu , bo jak pszenica po 2 000  nie będzie to korzystniej dla rolnika  nawóz kupiony z dopatą będzie  sprzedać niż posiać

druga opcja import nawozu i drogi nawóz  wykończy producentów nawozów  i rolnika , bo pierwszy narobi drogiego nawozu którego nikt nie kupi a drugi narobi kosztów w ziarnie i dołoży .

nawóz więc musi być na tyle tani żeby import był nieopłacalny i na tyle drogi żeby do niego nie dołożyć i stąd magiczne 6 000 o której piszecie ??

jeden ma   nawóz i ziarno  które może juz  hulać po świecie i na dodatek  kurek  z gazem trzyma  , a drugi ma kota

który może więcej ??????????

• Like 1
Opublikowano
Dziad932 napisał:

29 minut temu, poosa21 napisał:

@Dziad932

A kto się dogadał z niemieckimi cukrowniami i cenę podbił, a teraz z tego zysku będą płacić za tegoroczne buraki. 

Nie wiem bo nie śledzę tematu , dla mnie może być po 20 zł ,nie słodzę i ograniczam spożywanie produktów z udziałem cukru  

i takie pierdolamento. Na moje może być bo ja nie słodzę. Paliwo może być po 30 bo nie jeżdżę, Nawóz po 15000 bo w sumie to bez nawozu mi urosło lepiej itp it'd.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Dziad932 napisał:

Wiele produktów zawiera cukier. Wszystkie one podrożeją. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

To chyba nic specjalnego, nie słychać  aby któryś chwalił to cudo.

U mnie fajna qqrydza po tym tylko że dawka 500-600kg na ha ciężko rcw było wysiać dokładnie

Edytowane przez Murphys
  • Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, bezbarwny napisał:

Jestem wyznawcą pisu i świetnie się mam. Jak saletra będzie po 10 000, to też kupię. 
Pozdrawiam wyznawców innych formacji politycznych, no i gołodupców również🤣

O takich jak ty Jacek Kurski mówi " ciemny lud to kupi" a Morawiecki " mają za***rdalać za miskę ryżu" Pozdrawiasz gołodupców? Rozumie że jak ropa była po 8,30 zł/l to klaskałeś z radości w ręce? To że kupisz saletrę za 10000 zł/t jest tak pewne jak kupiłeś węgiel po 996 zł/t. Wyznawca PiSu piszesz?. Rozumie że jesteś beneficjentem tego kłamstwa, chamstwa i złodziejstwa i zabawkowy egzemplarz Johna Deera ci dali żebyś klaskał w rączki.

Gołodupiec.

Właśnie przelali mi dopłaty do nawozu wyszło 483,39 zł/ha. Poproszę o komentarz tych tutaj z forum co obliczali że dostaną 500 zł/ha i 1500 zł różnicy do tony. Liczyli że mając 10 ha dostaną z 25 000 zł. Gdzie jesteście?

• Like 5
Opublikowano
42 minuty temu, ceston napisał:

i takie pierdolamento. Na moje może być bo ja nie słodzę. Paliwo może być po 30 bo nie jeżdżę, Nawóz po 15000 bo w sumie to bez nawozu mi urosło lepiej itp it'd.

Nie o to mi chodziło , tylko nie wiem o co biega z tym cukrem ... Bo go nie używam

42 minuty temu, Leszy napisał:

Wiele produktów zawiera cukier. Wszystkie one podrożeją. 

Tak wiem

Opublikowano

@kulczer Jakoś pokrętnie myślisz.

Od zawsze było mówione że jest max 500 do 50 ha I dla zbóż to zwrot 25000zł.

I ja tyle dostałem I każdy kto złożył odpowiednie faktury tyle dostanie lub dostał.

Skoro nie dostałeś 500zł to jest kilka wyjść 

1 za mało kupione lub zbyt niska różnica cen zakupu

2 - masz łąki I wyliczyłeś średnią by wprowadzić zamieszanie udowadniając że nie ma 500 do ha

3 - masz ponad 50 ha I również wyciągnąłeś średnią dla gospodarstwa by znowu rozpocząć gównoburzę

Jeśli liczyłeś na 500 do każdego ha I masz ich ponad 50 to wówczas brakuje mi komentarza...

Opublikowano
22 minuty temu, kulczer napisał:

Właśnie przelali mi dopłaty do nawozu wyszło 483,39 zł/ha. Poproszę o komentarz tych tutaj z forum co obliczali że dostaną 500 zł/ha i 1500 zł różnicy do tony. Liczyli że mając 10 ha dostaną z 25 000 zł. Gdzie jesteście?

Sąsiad do 35 ornych dostał 17,5 tys czyli po 500 zł do ha.... Kupował saletre coś  po 4000 tys pod te dopłaty, czyli dostał około 2900zl do tony bo wyszła po 1100 po dopłacie. 

Do 10 ha jest 5 tys limitu i nikt więcej nie dostał 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, kulczer napisał:

Jestem, dostałem równe 500 do ha bo nie mam łąk, i co dalej?kto liczył że do 10 ha dostanie 25 tys, pokaż takiego?

Edytowane przez witejus
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

@kulczer Jakoś pokrętnie myślisz.

Od zawsze było mówione że jest max 500 do 50 ha I dla zbóż to zwrot 25000zł.

I ja tyle dostałem I każdy kto złożył odpowiednie faktury tyle dostanie lub dostał.

Skoro nie dostałeś 500zł to jest kilka wyjść 

1 za mało kupione lub zbyt niska różnica cen zakupu

2 - masz łąki I wyliczyłeś średnią by wprowadzić zamieszanie udowadniając że nie ma 500 do ha

3 - masz ponad 50 ha I również wyciągnąłeś średnią dla gospodarstwa by znowu rozpocząć gównoburzę

Jeśli liczyłeś na 500 do każdego ha I masz ich ponad 50 to wówczas brakuje mi komentarza...

Dokładnie panie Sławek idealnie to przedstawiłeś 👍 ,ja też dostałem na całość ha w gospodarstwie 500 do zboża i 250 łąki ,

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Jestem, dostałem równe 500 do ha bo nie mam łąk, i co dalej?kto liczył że do 10 ha dostanie 25 tys, pokaż takiego?

No dokładnie nie wskaże osobę a nie  cyrk robi. 

Opublikowano
34 minuty temu, kulczer napisał:

O takich jak ty Jacek Kurski mówi " ciemny lud to kupi" a Morawiecki " mają za***rdalać za miskę ryżu" Pozdrawiasz gołodupców? 

Nikogo takiego nie było, ale zasad tych dopłat takim matematykom jak Ty, to szkoda nawet tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiesz. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Dokupisz nawet po 6 tyś za tonę i ile ton?

jeśli będzie się to kalkulować to czemu nie 

1 minutę temu, Marcinrolnik2022 napisał:

U nas kupują nawozy teraz, drogo ale każdy ciągnie po parę ton ,jeden kupuje na start na wiosnę żeby miał drugi ile pieniędzy ma. A jak dopłaty będą od września to co?

jak będą od września to trzeba będzie od nowa kupować 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v