Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To będzie jak za czasów bywało  Bohdana Chmielnickiego będą piękne czasy , tylko ziemia nawozy i tyle z życia nie  widzicie więcej nic .

Ukrainiec jest wierny krajowi nie tak jak teraz Polak pluje na swój kraj i gardzi nim wstyd .

nawozy saletra 5000 tyś .

Edytowane przez galan99
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

koledzy nie siejcie nawozów na łąki, mam co roku w dobrej cenie do sprzedania 200-250 belek fajnego siana z łąk natura 2000 łaki ekologiczne, belki 160. w ostatnim sezonie sprzedałem po 40-50 zł szt to chyba dobra cena? w lubelskim jest dużo siana za nie duże pieniądze

saletra 4900 polidap 5000 polifoska 3800

Edytowane przez monstercase457
Opublikowano (edytowane)

Pobliski lokany skład. 

Mocznik wschodni 5100

Mocznik puławski 5600

😡🤬😡🤬😡🤬😡🤬

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
sebe1033 napisał:

11 minut temu, Karol6130 napisał:

Coraz więcej jest ofert z lepszymi belami. 

U nas duże gospodarstwa mają zapas. 

Ale Ty chcesz na teraz czy na koniec roku , jak Ty nie zadbasz o trawy to myślisz że ktoś zadba i sprzeda Ci wartościową sianokiszonkę za bezcen . 

Wapno zamówiłem w tygodniu za dużo zwlekałem to  już cena poszła 10 zł na tonie względem tamtego tygodnia ... 

rozumie że za samo wapno +10 zł a ile wzrósł transport ?

Opublikowano
57 minut temu, Karol6130 napisał:

Kupić teraz 

Mam już sporo kupione. 

Doszło dzierżawy, będzie zapas. 

Saletra kupiona po 2900

W karexie kupowałeś?

Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał:

Miał ktoś saletrę węgierską genezis ? 34%N

miałem ze dwa lata temu, po okazyjne cenie wtedy , była dosc drobna ale nic nie pyliła , mozna polecic o ile to jeszcze ta sama bedzie

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

Ale Ty chcesz na teraz czy na koniec roku , jak Ty nie zadbasz o trawy to myślisz że ktoś zadba i sprzeda Ci wartościową sianokiszonkę za bezcen . 

Wapno zamówiłem w tygodniu za dużo zwlekałem to  już cena poszła 10 zł na tonie względem tamtego tygodnia ... 

Do żniw sie zbryli, przmoczy i nie równo się sieje wole 20 zł drożej ale suche

Opublikowano
1 minutę temu, miwigos napisał:

a ja wole siać mokre wapno bo nie pyli i ta cała frakcja (pył) on działa od razu a jak jest suche to leci na 10 ta wieś kiedyś miałem takie świeże ze jeszcze było gorące to porażka zrobiłem mgłę nad okolicą i całą esencje szlak trafił mi została ta grubsza frakcja która potrzebuje czasu  , mieszkam 30km od Morawicy więc czasami idzie dostać świeże 

Opublikowano
15 minut temu, miwigos napisał:

Tylko nie zawsze w żniwa można dostać to co się chce a w tym roku może 20 więcej  nie starczyć, bo na razie ceny wzrosły o transport, a kopalnie sprzedają po starej cenie.

W środę przyjechało radkowit premium po 86 PLN

Opublikowano (edytowane)

Co za wapno że tak pyli , trochę sie kurzy , trzeba siac z rana lub wieczorem jak nie wieje , ja kupuje kujawit lub radkowit, ale nie premium, kujawit jak duzo pada to bryła sie robi i piastem na taśme nie wysieje się równo

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Dobre wapno pyli i źle się sieje 

Ujowe wapno sieje się dobrze i mało pyli. Ot taka zależność.

Opublikowano

wapno znacznie poprawiło moje działki mam sporo piasków więc kupiłem RCW i TUR  ja sieje magnezowe to czerwone śmiali sie ze mnie że to podsypka pod kostkę a nie nawóz ale jak zobaczyli że działa to się przekonali nawet zaczołem usługowo siać u mnie cena za magnezowe była 800zł teraz pewnie wzrośnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v