Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to my tutaj inaczej handel uprawiamy. 

gotówka, albo przelew w dniu dostawy bardzo mile widziane. 

nikt nikomu nawozów na swoim placu dawno zaplaconych nie trzyma.kto odpowie za uszkodzenie lub zbrylenie?

Opublikowano
11 minut temu, Bercik92 napisał:

Ale w połowie lat 90tych?

96-98 bo ojciec w tych czasach kupowal... a jeszcze byl problem bo bylo kilkanascie przetargow i duzo uniewazniala agencja bo nie kupowal ten co mial kupic i byly wykluczenia

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

@bratrolnika ile by materiały plus minus na taką zabudowę do d46 by wyszły ? Czy lepiej takiego gotowca zamówić 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/zabudowa-przyczepy-rolniczej-hw-6011-hl-8011-brandys-d47-thk5-CID757-IDzjPpA.html

Materialy napewno drogo bo profile 9-10zl za kg blacha 5-6za kg wiec masakra. Skad jestes bo sa firmy w kujawsko pomorskim ktore naprawde swietne zabudowy robia w dobrych cenach i uczciwe materialy.

1 minutę temu, HF86 napisał:

A to nie te swietlane lata awsu, czyli popisu były 🤔

Jo jo tylko akurat na terenie pomorza pan lewandowski bardzo sprawnie dzialal i obstawial kazdy przetarg swoimi ludzmi... 

Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

to my tutaj inaczej handel uprawiamy. 

gotówka, albo przelew w dniu dostawy bardzo mile widziane. 

nikt nikomu nawozów na swoim placu dawno zaplaconych nie trzyma.kto odpowie za uszkodzenie lub zbrylenie?

Saletra kupiona i zapłacona jakoś początek sierpnia i przyjechała na podwórek 2 tygodnie temu gdzieś ilość 24t także zależy z kim handlujesz

Opublikowano
55 minut temu, Szu15000 napisał:

bo ile można czytać tego lamentu i spekulacji?

Lamen jak lament ale puszke pandory to ty otworzyles tym brakiem towaru a to dziala na rolnikow ktorzy nie kupili jak plachta na byka. Zreszta ja mam na podworku juz saletre po 1500zl kupiona wiec juz sie nie bede wtrącać. Ale ten twoj wpis wedlug mnie troche naciagany z tym towarem wykupionym. U mnie w okolicy o takich zakupach ze przechowuje sprzedawca nikt nie słyszał. Ale ja sam wschód to moze do nas jeszcze takie trendy nie doszły.

Opublikowano
1 godzinę temu, Szu15000 napisał:

Rumcajs ja też jestem zwykłym chłopem jak i Ty, a że pracuje na etacie w naszej branży to chciałem się podzielić informacjami że nie ma czym handlować bo grupa azoty daje nam 2x w miesiącu po "trochę" nawozu tylko ... a pełne place to nawóz wykupiony czekający na odbiór.

Prawda to że zmniejszcie produkcję? Info mam od handlowca z GA?

Opublikowano (edytowane)

Duża część czeka na obniżkę nawozów  a że nie może się jej doczekać  to pisze o d*pie marynie🤭 dla zabicia czasu ,ps. u nas saletra bez zmian nadal jest za droga9_9

Edytowane przez Zbyszek3939
Opublikowano
3 minuty temu, Zbyszek3939 napisał:

Duża część czeka na obniżkę nawozów  a że nie może się jej doczekać  to pisze o d*pie marynie🤭 dla zabicia czasu ,😄

I będzie obniżka a Ty po co piszesz ? Dla zabicia czasu ? Ja cały czas swój wykorzystuje nie wiem co Ty działasz 😜

Opublikowano
Michalmeer napisał:

Nic tylko , pierdo..... O niczym to temat cen nawozu a cen od kilku dni nie ma , trudno tak podawać ceny ? w końcu po to ten temat

Tego mi tutaj brakowało

Opublikowano
3 minuty temu, artur12441 napisał:

I będzie obniżka a Ty po co piszesz ? Dla zabicia czasu ? Ja cały czas swój wykorzystuje nie wiem co Ty działasz 😜

Pewnie że będzie , już sporo staniała bo była już po 450na koniec roku😂

Opublikowano

Glifosat już od lata miał mocno ograniczoną dostępność, a ceny oszalały.

20l zamiennika z 200zł poszybowało już powyżej 700

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio w sklepie  był po  tysiaku 20l 360sl, szalone czasy trzeba wszystko sprawdzić zanim się kupi bo w tym pedzie cen tylko chcą wydoić rolników.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Ja widzę na olx agrosar 5l 189zł.

Więc za 20l wychodzi 950.

A 20l zawsze taniej.

1,5tys to wyraźnie ktoś frajera szuka

Ja zrobiłem na 3/4 sezonu zapas po 300, 320 i 380. Potem to już odpłynęły ceny i nawet nie pytalem 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Pewnie że będzie , już sporo staniała bo była już po 450na koniec roku😂

Było 470 nawet i przeżyłem i zobacze co będzie sraczki nie mam a kto dostał i pyta co dotąd robiłem że nawozu nie kupiłem mówię nie kupiłem bo za drogi spekulacją rządzi cena... I staniało z 4700 na 3 z kawałkiem i takie zagrywki mogą robić dalej. 

Edytowane przez artur12441
Opublikowano

Dzisiaj przedstawiciel dużej firmy handlującej nawozem namawiał mojego kolege na zakup saletrzaku. Kolega jest ryczałowcem więc odpowiedział że czeka do lutego na cene bez vat, na to usłyszał od przestawiciela żeby dobrze się zastanowił bo w lutym może się zdziwić. Nie wiem czy tylko straszą aby kupił czy faktycznie idą znowu podwyżki.?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v