Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, torpedo napisał:

Widzieliście to? Zamówili nawozy już latem, zapłacili za nie, ale dobry kolega, sąsiad zrobił ich w trąbę. Jaja jak berety

Skotniki, powiat wrzesiński, firma Agro-Lech Leszek Nowak

Sprawa jest niestety prosta -Jak ktokolwiek może odpowiadać za oszustwo kogoś innego -Gdyby załóżmy skarb państwa pokrywał straty ile by było przekrętów .Przedpłata to ryzyko kupującego (w zeszłym roku zapłaciłem przedpłaty prawie 2 mil i jest to ryzyk fizyk) nawóz powoli dojeżdża jak przyjedzie ostatnie auto będzie radość  

Opublikowano

temu znowu powrót do gotówki. dil pewny, ryzyka brak. nawozy ostatnie lata prawie zawsze tak. 

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Kapitalizm wolny rynek Państwo się nie wpierdala tak czy nie .

kary za to nie ma . tu problem.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, arek_124711 napisał:

Jesli ktos wspolpracuje na stale z jakas firma co go zaopatruje to nie sa problemem odroczone terminy platnosci nawet na rok wiec nie trzeba brac kredytow. 

Zgadza się, z niektórymi da się dogadać. Jest tylko jedno ale, niektórzy nie chcą zadłużać się dodatkowo na nawozy. Wzrost kosztów produkcji i tną wydatki bo niewiadomo co żniwa przyniosą.

10 minut temu, RU68 napisał:

Sprawa jest niestety prosta -Jak ktokolwiek może odpowiadać za oszustwo kogoś innego -Gdyby załóżmy skarb państwa pokrywał straty ile by było przekrętów .Przedpłata to ryzyko kupującego (w zeszłym roku zapłaciłem przedpłaty prawie 2 mil i jest to ryzyk fizyk) nawóz powoli dojeżdża jak przyjedzie ostatnie auto będzie radość  

Mówisz ryzyk fizyk...Ciekawe co byś pisał jakby Ciebie dak wydupczyli🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, RU68 napisał:

No oczywiscie ze panstwo nie ma tu nic gwarantowac... przeciez to bez sensu. Wtedy by zaraz zaczeli sie dogadywac i udawac oszukanych 🤑 Jest prosty mechanizm ktory doskonale dziala w kanadzie i w usa jest podobnie ze bank gwarantuje. Kupuje jakis produkt od firmy x pieniadze wplacam na konto bank blokuje srodki towar dojezdza do klienta klient potwierdza i pieniadze sa uwalniane. Bez ryzyka dla nikogo.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, RU68 napisał:

Chłopie już mnie wydupczyli na 2,5 mil i delikwent nazywa się Joachim Bartusz 

Ale co,  nie walczysz o swoje? Przecież to ogrom kasy jest 😬 jak to się stało?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Zgadza się, z niektórymi da się dogadać. Jest tylko jedno ale, niektórzy nie chcą zadłużać się dodatkowo na nawozy. Wzrost kosztów produkcji i tną wydatki bo niewiadomo co żniwa przyniosą.

Mówisz ryzyk fizyk...Ciekawe co byś pisał jakby Ciebie dak wydupczyli🤔

Ciesz się chłopie już mnie wydupczyli na 2,5 mil i delikwent nazywa się Joachim Bartusz 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nie masz gotówki nie masz towaru nie na krechę na kilka miesięcy .

nie masz gotówki to do banku tak dadzą i płać gotówką .

Tak filozujesz jakbys niewiedzial w jaki sposob dziala wiekszosc gospodarstw...

Opublikowano (edytowane)

To nie filozofia to jest jechanie na krechę jak w sklepie do wypłaty czyli gospodarz nie ma kasy a ten kryzys tylko to pogłębi .

Zamawiam towar do domu zapłata nie inaczej daj komuś kasę i czekaj na towar przecie to prosi się o kłopoty .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

@RU68 nie cieszę się dlaczego tak piszesz🤔 raczej sie martwię bo też jest rolnikiem jak Ty, tyle że nie obracam tak wielką gotówką.  Oszustwa i złodziei trzeba tępić, i powinniśmy wspierać się w takich sprawach. 

Opublikowano
1 godzinę temu, torpedo napisał:

Nie  jestem  przekonany  czy  państwo  powinno wziąć odpowiedzialność za tą  firmę  i  spłacać poszkodowanych  , państwo  raczej  powinno  stworzyć  instrumenty  prawne  by poszkodowani  mogli  odzyskać zainwestowany  kapitał  puszczając  delikwenta  w przysłowiowych skarpetkach  a nie  że  się  okaże   że  gościu  nic  niema  i  kątem  mieszka  u  żony  z  którą  ma  odrębność  majątkową  .  Pamiętam  jak  w latach  dziewięćdziesiątych  państwo oddłużało tych  których  pod  murem  postawił  wysoki  wzrost oprocentowania zaciągniętych  wcześniej kredytów  , jedni  sobie  żyły  wypruli  żeby  wszystko   jak najszybciej  spłacić a   byli  tacy  którzy  mieli  dostęp  do  informacji  z  pierwszej  ręki   bo  pijali  wódeczkę  z  posłami  z PSLu  i  specjalnie  od pewnego  momentu   nic  nie  spłacali  bo  wiedzieli  że trwają  prace  nad  ustawą  oddłużeniową   . W  sąsiedniej  wiosce   gościu  wybudował   wtedy chlewnię   państwo  go  oddłużyło   a  on  wykupił  sąsiada  który  podupadł  na  zdrowiu   tyrając  żeby  uczciwie  kredyty  pospłacać  .  Moje  życiowe doświadczenie  podpowiada  mi  że  tam  gdzie  można  skubnąć  państwowej  kasy  tam  zawsze  prędzej czy później  pojawia się  jakaś  patologia   na  którą  my wszyscy  łożymy  płacąc  podatki .

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, galan99 napisał:

To nie filozofia to jest jechanie na krechę jak w sklepie do wypłaty czyli gospodarz nie ma kasy a ten kryzys tylko to pogłębi .

Zamawiam towar do domu zapłata nie inaczej daj komuś kasę i czekaj na towar przecie to prosi się o kłopoty .

Dokładnie , ja jak nawet przez allegro zamawiam jakąś drobnostkę czy grubszą rzecz , to płatność tylko za pobraniem . Z nawozami czy innymi śor jak kupuje , to jeszcze nigdy w życiu nie zapłaciłem naprzód , tylko dopiero jak towar dostarczony to albo gotówka , albo płatność przelewem dopiero .

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Na przedpłaty to były samochody za komuny jak ktoś te czasy pamięta. Nawóz tylko na przelew po dostawie lub gotówka w dniu dostawy. Chcesz mieć problemy to daj zaliczke lub jeszcze lepiej pożycz pieniądze dobremu znajomemu. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

Dokładnie , ja jak nawet przez allegro zamawiam jakąś drobnostkę czy grubszą rzecz , to płatność tylko za pobraniem . Z nawozami czy innymi śor jak kupuje , to jeszcze nigdy w życiu nie zapłaciłem naprzód , tylko dopiero jak towar dostarczony to albo gotówka , albo płatność przelewem dopiero .

A jak sprzedajesz zboze lub zywiec tez ktos ci od razu pieniadze do reki daje? Skoro kierujesz sie takimi zasadami to tak powinno byc

29 minut temu, tom50 napisał:

Na przedpłaty to były samochody za komuny jak ktoś te czasy pamięta. Nawóz tylko na przelew po dostawie lub gotówka w dniu dostawy. Chcesz mieć problemy to daj zaliczke lub jeszcze lepiej pożycz pieniądze dobremu znajomemu. 

Jedni mieli na przedplaty i czekali na samochod po 20 lat a inni co bystrzejsi wiedzieli gdzie dac i mieli auto od reki.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, arek_124711 napisał:

A jak sprzedajesz zboze lub zywiec tez ktos ci od razu pieniadze do reki daje? Skoro kierujesz sie takimi zasadami to tak powinno byc

Jak się czasami handlowało z kimś z ogłoszenia z internetu co się gościa nie znało , to i tak było w umowie , że kierowca przyjeżdża z gotówką lub robi szybki przelew i jak kasa jest na koncie to tir wyjeżdża z podwórka . Jak komuś zależało to szedł na taki układ.

A i swój mi 3 lata temu zapłacił za 100 ton a towar odebrał 2 miesiące później , i najlepsze że w tedy pszenica była tańsza niż mi zapłacił. Tylko że on na tym nie stracił , bo tą pszenica już też sprzedał , tylko że u mnie była jakby na przetrzymaniu

Edytowane przez mysza103
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v