Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Możliwe że te lampy służyły również jako przelotki do innych kabli, jako puszki łączeniowe, dlatego też stare oznaczenie faz

🤷 I tak seryjnie by było? W domu mam parę innych przemysłowek, to nic takiego nie ma.

19 minut temu, Norman napisał:

Czyli wiadomo odnośnie oznaczeni w oprawach lamp - mnie więcej.

Czyli przychylasz się do tego co brat napisał?

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo, sam byłem ciekaw, napisałem ale pewności nie mam czy o to chodzi, tak samo jak z tym rozdziałem faz. 

Tak z ciekawości ma ktoś JD 6920 lub 6920S i mógłby sprawdzić jak jest moc max. silnika na naklejce (naklejka umiejscowiona jest po prawej stronie z przodu na pokrywie zaworów za alternatorem). Ta ze zdjęcia JD 6920 układ paliwowy pompa Bosch bez CR, 2V -123,5 kW przy 2100 obr./min.

6920 pompa.jpg

Edytowane przez Norman
Opublikowano

Na większych obiektach masz oświetlenie dzielone na fazy, trzy lampy i każda z innej fazy, i tak dalej powtarzalnie. Możliwe że i tutaj tak było, i lampy były zasilanie przewodem siłowym, ktory był łączony od lampy do lampy żeby nie dawać puszek, a oznaczenia po to żeby pod odpowiednie fazy się podpinać 

Opublikowano (edytowane)

Zgadza się, w domach też stosuje się rozdział faz aby nie obciążać 1 lini dużym poborem prądu, mniejsze przekroje, zabezpieczenia o niższej wartości. Oznaczenie faz musi być żeby zwarcia nie zrobić ze względu na przesunięcie między fazowe. Nie ma co dalej nad tym myśleć wiadomo o co chodzi, ciekawy patent z oprawo-puszką wyszedł.

Edytowane przez Norman
Opublikowano

@jaco512 Dzięki dane techniczne znam tych maszyn i według katalogu 6920 ma 150 KM / 158KM CR - 4V 150/162 KM , przeliczając kW z naklejki moc max, fakt że samego silnika ~ 168 KM, co trochę pasuje do S max -166 KM z CR 169 KM dlatego dopytuje. 

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Ciekawe haki z możliwością demontażu

no fajne, ale wydłużają sporo

Opublikowano
1 godzinę temu, Norman napisał:

@jaco512 Dzięki dane techniczne znam tych maszyn i według katalogu 6920 ma 150 KM / 158KM CR - 4V 150/162 KM , przeliczając kW z naklejki moc max, fakt że samego silnika ~ 168 KM, co trochę pasuje do S max -166 KM z CR 169 KM dlatego dopytuje. 

Różnica jest też w normie w której jest mierzona moc, w  ECE R24 będzie nieco niższa niż w EC97/68. " Unia Europejska, która najpierw wprowadziła standard w postaci ECE R24, który, choć był podobny do normy niemieckiej, to dopuszczał pewne modyfikacje związane z pracą wentylatora chłodnicy, co w przypadku dużych silników maszyn rolniczych może znacząco wpłynąć na wynik pomiaru, zaniżając go o kilka procent względem standardu 97/68/EC, gdzie wentylator i chłodnica nie stanowią osprzętu silnika. Do tego dochodzi kwestia mieszania pojęć związanych z mocą. To wszystko prowadzi do nieporozumień i trudności z porównywaniem konkurencyjnych propozycji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v