Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Dziad932 napisał:

No nie wiem o co ci chodzi ,ale ja nie widzę sensu dawać kupę kasy żeby dwa razy do roku skosić

a w jedzeniu? w jedzeniu sens widzisz? wiesz jaki efekt tego?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Po co mu maszyna za 30tys jak maszyna za 4 zrobi tak samo i w podobnym czasie

a daj przykład??

no może dłużej bez awarii np?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
4 godziny temu, kizak napisał:

sześćdziesiątką kosilem 2,5 m dyskową ,no niby za ciężko nie było ,ale jak podnioslem na silowniku do boku to mialem wrażenie że traktor przewroci. Patrz czy zapniesz na szerokośc do 3 paka ,czy między kolami się zmieści,bo niby koła na felgaach można rozszerzyć ,ale czy dadzą zaczepić dolne belki traktora na sworznie w kosiarce ,bo tu w niektórych robi się problem .. Bo te kosiarki 1,85 rotacyjna ,czy dyskowe pow 2 m są dedykowane do ciągników szerszych niż c 360 . U mnie w instrukcji wiraxa 1,85 pisało że c 360 to w najgorszym wypadku niby można ,a c 360 z przetrząsaczem lata jak głupia ,ale wałek przekażnika już ma 2 łamania .

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

ale jaka, ale co ma nie pasować?

No Kaźmirz coś tam wcześniej mi tłumaczył , o tam ☝️. Do szejsiontki może nie każda pasować to do Zetora teoretycznie też 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Do szejsiontki może nie każda pasować to do Zetora teoretycznie też

śwagier 2,8 dyskową ma u 6211. nie ma cięzko. jedynie szeroka w tuzie.

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

Ale co ma gówno do wiatraka. Mi nie potrzebna taka , a Sławuś myśli że jak kupię kosiarkę za kilkadziesiąt tysięcy albo jakąś szeroką to m się w życiu polepszy 🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Dziad932 napisał:

Ale co ma gówno do wiatraka. Mi nie potrzebna taka , a Sławuś myśli że jak kupię kosiarkę za kilkadziesiąt tysięcy albo jakąś szeroką to m się w życiu polepszy 🤦‍♂️

a oki. nie doczytałem.myślałem że się zastanawiasz.

też wolałem rotacyiną. 185 se kupiłem. nierówne łaki i sporo klinów mam.

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

6 minut temu, Pafnucy napisał:

Głupie gadanie. Po co mu maszyna za 30tys jak maszyna za 4 zrobi tak samo i w podobnym czasie 

tak Ci się tylko zdaje....

ja napisałem że 20netto jeden już 40 widzi a drugi 30 🤔

Dziad932 napisał:

14 minut temu, Pafnucy napisał:

weź się w łep puknij ja niczego nie myślę 😁 ja wiem że na 100 nie kupisz porządnej kosiarki 🤪

Opublikowano
14 godzin temu, slawek74 napisał:

Za tylko 29netto sprzedam lely 2.4 😎

Tu jest k**wa 20 netto napisane 🤔 , buroku jeden 🤭

Opublikowano
42 minuty temu, slawek74 napisał:

tak Ci się tylko zdaje....

ja napisałem że 20netto jeden już 40 widzi a drugi 30 🤔

weź się w łep puknij ja niczego nie myślę 😁 ja wiem że na 100 nie kupisz porządnej kosiarki 🤪

Porządnej nie kupię , dobra wystarczy 😉 samaszki ponoć nie takie złe 

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Pany - jest ktoś z Bydgoszczy, lub z na tyle bliskiej okolicy, że mógłby tam podjechać coś mi obejrzeć?  Zależy mi na czasie

Pisz co trzeba, mozliwe że pod koniec tygodnia będę jechał w twoje strony to moge przez Bydgoszcz 

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Jak bardzo?

Prawdopodobnie w weekend będę jechał 

8 minut temu, szymon09875 napisał:

Pisz co trzeba, mozliwe że pod koniec tygodnia będę jechał w twoje strony to moge przez Bydgoszcz 

Na allegro mam wiertarkę do obejrzenia, a do Bydgoszczy mam z 250km. Chodzi, żeby ją z grubsza obejrzeć tylko i już bym sobie normalnie kupił z dostawą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v