Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Że znajomym ostatnio rozmawiałem, to mówił że auto kupił bez oglądania. Komis miał wystawiony gdzieś na południu, a jemu nie chciało się jeździć, to wpłacił im zaliczkę na transport, przywieźli mu auto i wtedy dopiero pierwszy raz je zobaczył 

Opublikowano

to nie jeden tak samochód kupił ,ale nie sianc za 30  procent ceny rynkowej,w cenie sześćdziesiątki z 82 r ,. Ciągnik też kupiłem według 1 zdjęcia ,ale kasę płaciłem jak mi zjechał z samochodu ,mając ciągnik i papiery .  tylko że to po dalekiej znajomości ,a ciągnik od niemca u którego z 15 lat wcześniej pracował ten co go załatwił . ,

Opublikowano
56 minut temu, bratrolnika napisał:

Tzn czego potrzebujesz?? Rozmiaru koła??? Czy Gdzie kupić???

Większy rozmiar koła niż jest oryginalnie, rozmiaru też nie mam narazie nie mam jak zmierzyć i jakby ktoś miał takie

Opublikowano
4 minuty temu, Mecha napisał:

@bratrolnika myślałem nad multiplikatorem wom takim jak do pompy to już 400zł czyli prawie tyle co maszyna, no i obroty ok 2tys zamiast 540 to nie wiem czy nie przesada 😅 ewentualnie 5 bieg i delikatny gaz w ciapku

nie baw się z tym i kup sobie ciąganą 4kę albo wymień na taką na przekładniach, nawet wiem kto ma 2kę na wałku w dobrych pieniądzach wioskę dalej 

Opublikowano

@igor10246 o jakiej wiosce mówisz? Nie daleko mnie była właśnie 4 ciągana fella i się sprzedała nawet nie pojechałem oglądać bo miałem mocny dylemat. Bałem się że dam 2.5tys za maszynę a 3 tys za koła zębate. Fella 5.2 niedaleko... A szkoda 

Opublikowano
16 godzin temu, Mecha napisał:

@igor10246 o jakiej wiosce mówisz? Nie daleko mnie była właśnie 4 ciągana fella i się sprzedała nawet nie pojechałem oglądać bo miałem mocny dylemat. Bałem się że dam 2.5tys za maszynę a 3 tys za koła zębate. Fella 5.2 niedaleko... A szkoda 

niektórzy się wszystkiego boją jak @Dziad932  a prawda taka  jest że ja kupuje można powiedzieć że maszyny w cenie "złomu" i jakoś chodzą, przetrząsarkę kuhn gf452t kupiłem za 2000 od handlarza i kupiłem 2 pary zabieraków za 300 zł i to z własnej winy, fella jest trochę gorsza ze względu na małe przekładnie i to że trzeba uważać z tymi sprzęgłami na zgięciach bo ramiona uderzają, ( kupiłem w tym roku 6tkę za 1500 zł) i chodzi ale ją kupiłem jako zapchajdziura bo kuhn za mały a mi po głowie chodzi 6tka zawieszana, zachodnich nie należy się bać, bać się należy głupoty użytkowników    

Opublikowano

tu ,temat rzeka ,jak ktoś pozbył się zachodnią ,,nietwarzową ''  ,brzydką ,🤷‍♀️bo gospodarkę likwiduje ,ok  , a jak z innych powodów ,to już    .... ,głupia pier**la ,a prawie koszt maszyny zakupionej  ,głupie dwa tryby i pęknięta przekładnia ......🤷‍♀️

Opublikowano
31 minut temu, kizak napisał:

tu ,temat rzeka ,jak ktoś pozbył się zachodnią ,,nietwarzową ''  ,brzydką ,🤷‍♀️bo gospodarkę likwiduje ,ok  , a jak z innych powodów ,to już    .... ,głupia pier**la ,a prawie koszt maszyny zakupionej  ,głupie dwa tryby i pęknięta przekładnia ......🤷‍♀️

ja w sumie jeśli chodzi o przetrząsarki to ze znajomym stwierdziliśmy tak, kupujemy po najniższej lini oporu najtańszą i jak się zepsuje coś poważnego to kupujemy drugą taką samą a stara na części, jaka jest logika kupowania przetrząsarki za 3 tys i jak jebnie przekładnia to płacić 2,5 tys za nową, skoro za tyle samo możemy mieć drugą na części, i mieć 3-4 przekładnie lub 5 na zapas,   w promieniu 100km na internetach znajdziemy z 50 różnych ogłoszeń gdzie tak naprawdę jest w tych cenach 6rodzajów do wyboru i jadąc po najniższej linii oporu mamy co najmniej 8 modeli tych  samych lub pochodnych gdzie przekładnie sprzęgła czy inne elementy niespawalne są te same, jedziesz, płacisz, 3 godziny w warsztacie i masz, albo jedziesz sprawną do puki się nie zepsujesz i tyle, co do najbardziej trwałych można zaliczać stare kuhn, one są nie do zdarcia, u nas w okolicy w każdej możliwej wersji i konfiguracji jest tego kilkanaście egzemplaży wśród uzywek i małorolnych to można żec co 2-3 jest z tego typu, nawet sklepy z częściami mają do nich większość części na miejscu, ale jeszcze nie widziałem sztuki z wytartą przekładnią, z pękniętą owszem ale to wiadomo, jak ktoś zahaczy  lub przywali zgrabiarki różnie ale w sumie to jeden pies, z kosiarek też najwięcej kuhn i krone, reszta to nówki albo jakieś okazje lub ktoś jedzie całe życie na claas lub greenland/pz czy innych      

17 godzin temu, Mecha napisał:

i właśnie z kąd jesteś ? 

15 godzin temu, wojtal24 napisał:

moze ktos ma taka maszyne i sie cos wypowie na jej temat https://www.olx.pl/d/oferta/kombajn-deutz-fahr-m36-10-CID757-IDPFx81.html

znam dwóch właścicieli jeden ma taki a drugi ma model wyżej/niżej  to jednynie co drugiemu  przeszkadzało to brak ogrzewania na kukurydzy to webasto założył a tak to 3 dni porządnego przeglądu i cały sezon tylko latanie z dmuchawką i tawotnicą 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v