Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Marcin mówię ci tam fynt na fyncie a  massey co trzecie podwórko o kubotach i nh to nie mówię bonie ma o czym a gospodarze to w białych koszulach nawet w piątek po podwórkach chodzą takie to strony  to są ksinzoki 

NH to w paszowozach chodzą 

I to nie stare jakie tylko T7

2 godziny temu, Łolek napisał:

No u cb na wsi 😉nie bądź taki skromny, 😉🤫

A wieś naprawdę ładna to chyba było dawne księstwo Łowickie

Jak się starą dwójką leci to na pograniczu łódzkiego i mazowieckiego jest jeszcze taki znak posąg pomnik z napisem Księstwo Łowickie, będzie kiedy cieplej to podskoczy i ci zdjęcie jego pstrykne

23 minuty temu, stempos1980 napisał:

A to byłeś w kurzej piechocie🤔😁

Jak to mówił mój teść: 13 kompania rozdziewijapów

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

U wszystkich płynie błękitna krew i każda rodzina to ród herbowy😁

Zdarzają się też obszczymurki

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Wielkie Księstwo Mleczarskie 😁

Nie załapałeś.....

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Nawet w Sochaczewie byłem , kolegę z woja tam mam 😛

Który Ty rocznik że pobór jeszcze Cię złapał

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Teraz szukam 100-120 koni 

Gora 150🤭😁

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie załapałeś.....

Który Ty rocznik że pobór jeszcze Cię złapał

Dwa lata starszy od pana 

Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Albo wcale. Pole się trafia do dzierżawy, a nawóz drogi. 

Może owies chcesz kupić? 

Albo żyto 

Jak do siewu owies to mogę wziąć, dla siebie, żyto też mogę kupić jak trochę towaru pojedzie. Dużo masz tego żyta?

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

To Ty stary koń już

No niestety , młodszy już nigdy nie będe

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

Młodszy od Was obu🤣

Ale paskudniejszy od nas 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v