Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, MF675ursus napisał:

A może wystarczy usprawnić żółwia-zajaca? Wtedy masz dwa razy więcej biegów, łatwiej coś dobrać

Możliwe, ale chyba wolę turbo zrobić. Zreszta jak czytam o tym żółwiu, to kurcze nie wiem czy jakość części, czy nieumiejętność używania, ale strasznie narzekają wszyscy, kogo znam.

Przyjechało kruszywo, już chyba całe. Jeszcze jedna kupka jest (i jak się wyrobi, to może jeszcze kurs jeden betonu przyjedzie). Do tego te 350podkladow. Na wiosnę trzeba ruszyć z utwardzaniem. 

IMG_20220127_120107_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_115923_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_120000_copy_1000x562.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, daron64 napisał:

Możliwe, ale chyba wolę turbo zrobić. Zreszta jak czytam o tym żółwiu, to kurcze nie wiem czy jakość części, czy nieumiejętność używania, ale strasznie narzekają wszyscy, kogo znam.

Przyjechało kruszywo, już chyba całe. Jeszcze jedna kupka jest (i jak się wyrobi, to może jeszcze kurs jeden betonu przyjedzie). Do tego te 350podkladow. Na wiosnę trzeba ruszyć z utwardzaniem. 

IMG_20220127_120107_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_115923_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_120000_copy_1000x562.jpg

Żółw zając fajna sprawa choć to średnio udane , ale podstawowa sprawa jak wszystko poskładasz i dobrze wyregulujesz to odpowiedni w skrzyni stan i jakość oleju , przełączać chyba jeśli dobrze pamiętam powyżej 1500 obrót 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A na co mi taki pakiet , cyklopa bym przygarnoł i na tura jest kupiec 

To bieremy na spółkę. Ja biorę tego ciapka z widlakiem za 12000, resztę Ty. Mam 60km, jechać z ofertą?😁

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Żółw zając fajna sprawa choć to średnio udane , ale podstawowa sprawa jak wszystko poskładasz i dobrze wyregulujesz to odpowiedni w skrzyni stan i jakość oleju , przełączać chyba jeśli dobrze pamiętam powyżej 1500 obrót 

Orka z użyciem żółwia to według mnie duże odciążenie dla skrzyni.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

To bieremy na spółkę. Ja biorę tego ciapka z widlakiem za 12000, resztę Ty. Mam 60km, jechać z ofertą?😁

Ja moge dac 2 tyś za cyklop 😛

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie mam ale się wypowiem. Kiedyś czytałem (chyba) na tym forum, że żeby to działało długo i szczęśliwie to obroty jałowe silnika nie mogą być niższe jak 900 obr/min...

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Tyle to za pompę i koła od cyklopa🤭

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Za tyle to mogę sprzedać powietrze z jednego kola od cyklopa 😜

Opublikowano
Ursus932 napisał:

3 minuty temu, Agrest napisał:

jak dobry cyklop to 5tys musisz dać za padło to dwa

Opublikowano
23 minuty temu, wlamaj1 napisał:

Nie mam ale się wypowiem. Kiedyś czytałem (chyba) na tym forum, że żeby to działało długo i szczęśliwie to obroty jałowe silnika nie mogą być niższe jak 900 obr/min...

Nie wiem o ile procent w 80 tkach i zetorach wzmacniacz zmniejsza prędkość ale w jd to fajna sprawa nie traci się czasu na redukcję/ bez sprzęgła . Tylko tam sporo prędkość się zmniejsza . C385 bez wzmacniacza to taka kaleką bardzo nie ma w czym wybierać i redukować . Ciągnik zdąży się zatrzymać / wytrącić prędkość.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Wszystko jest fajne, jak działa. Obroty bodaj 1200, na internetach całe poradniki widziałem jak używać.

1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Nie wiem o ile procent w 80 tkach i zetorach wzmacniacz zmniejsza prędkość ale w jd to fajna sprawa nie traci się czasu na redukcję/ bez sprzęgła . Tylko tam sporo prędkość się zmniejsza . C385 bez wzmacniacza to taka kaleką bardzo nie ma w czym wybierać i redukować . Ciągnik zdąży się zatrzymać / wytrącić prędkość.

Kuzyn mial/ma w 16245, to jak mu się załączało (pier**li mu się i sam się załączał), to było dość mocno odczuwalne.

Teraz sobie zwyczajnie dobieram bieg, żeby nie redukować. Mówię - najbardziej w orce mi to doskwiera, bo na niektórych kawałkach to po orce widać, że prędkości brakuje

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tyle to za pompę i koła od cyklopa🤭

1 godzinę temu, robert55555 napisał:

Za tyle to mogę sprzedać powietrze z jednego kola od cyklopa 😜

Wczoraj prawie kupiłem za 2,5 tyś , znaczy chce tyle i jeszcze bym urwał , nowy tym z kabiną tylko wideł brak , ale luzy straszne na wysięgniku ( ogarnioł bym ale już mi się nie chce )  ,opony szrot  i się wstrzymałem a byłem już ciągnikiem z kasą 😉

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak dobry cyklop to 5tys musisz dać za padło to dwa

No zależy za 3,5 +4 można już coś trafić sensownego , tylko wszytko daleko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v