Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, MF675ursus napisał:

A może wystarczy usprawnić żółwia-zajaca? Wtedy masz dwa razy więcej biegów, łatwiej coś dobrać

Możliwe, ale chyba wolę turbo zrobić. Zreszta jak czytam o tym żółwiu, to kurcze nie wiem czy jakość części, czy nieumiejętność używania, ale strasznie narzekają wszyscy, kogo znam.

Przyjechało kruszywo, już chyba całe. Jeszcze jedna kupka jest (i jak się wyrobi, to może jeszcze kurs jeden betonu przyjedzie). Do tego te 350podkladow. Na wiosnę trzeba ruszyć z utwardzaniem. 

IMG_20220127_120107_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_115923_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_120000_copy_1000x562.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, daron64 napisał:

Możliwe, ale chyba wolę turbo zrobić. Zreszta jak czytam o tym żółwiu, to kurcze nie wiem czy jakość części, czy nieumiejętność używania, ale strasznie narzekają wszyscy, kogo znam.

Przyjechało kruszywo, już chyba całe. Jeszcze jedna kupka jest (i jak się wyrobi, to może jeszcze kurs jeden betonu przyjedzie). Do tego te 350podkladow. Na wiosnę trzeba ruszyć z utwardzaniem. 

IMG_20220127_120107_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_115923_copy_1000x562.jpg

IMG_20220127_120000_copy_1000x562.jpg

Żółw zając fajna sprawa choć to średnio udane , ale podstawowa sprawa jak wszystko poskładasz i dobrze wyregulujesz to odpowiedni w skrzyni stan i jakość oleju , przełączać chyba jeśli dobrze pamiętam powyżej 1500 obrót 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A na co mi taki pakiet , cyklopa bym przygarnoł i na tura jest kupiec 

To bieremy na spółkę. Ja biorę tego ciapka z widlakiem za 12000, resztę Ty. Mam 60km, jechać z ofertą?😁

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Żółw zając fajna sprawa choć to średnio udane , ale podstawowa sprawa jak wszystko poskładasz i dobrze wyregulujesz to odpowiedni w skrzyni stan i jakość oleju , przełączać chyba jeśli dobrze pamiętam powyżej 1500 obrót 

Orka z użyciem żółwia to według mnie duże odciążenie dla skrzyni.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

To bieremy na spółkę. Ja biorę tego ciapka z widlakiem za 12000, resztę Ty. Mam 60km, jechać z ofertą?😁

Ja moge dac 2 tyś za cyklop 😛

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie mam ale się wypowiem. Kiedyś czytałem (chyba) na tym forum, że żeby to działało długo i szczęśliwie to obroty jałowe silnika nie mogą być niższe jak 900 obr/min...

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Tyle to za pompę i koła od cyklopa🤭

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Za tyle to mogę sprzedać powietrze z jednego kola od cyklopa 😜

Opublikowano
Ursus932 napisał:

3 minuty temu, Agrest napisał:

jak dobry cyklop to 5tys musisz dać za padło to dwa

Opublikowano
23 minuty temu, wlamaj1 napisał:

Nie mam ale się wypowiem. Kiedyś czytałem (chyba) na tym forum, że żeby to działało długo i szczęśliwie to obroty jałowe silnika nie mogą być niższe jak 900 obr/min...

Nie wiem o ile procent w 80 tkach i zetorach wzmacniacz zmniejsza prędkość ale w jd to fajna sprawa nie traci się czasu na redukcję/ bez sprzęgła . Tylko tam sporo prędkość się zmniejsza . C385 bez wzmacniacza to taka kaleką bardzo nie ma w czym wybierać i redukować . Ciągnik zdąży się zatrzymać / wytrącić prędkość.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Wszystko jest fajne, jak działa. Obroty bodaj 1200, na internetach całe poradniki widziałem jak używać.

1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Nie wiem o ile procent w 80 tkach i zetorach wzmacniacz zmniejsza prędkość ale w jd to fajna sprawa nie traci się czasu na redukcję/ bez sprzęgła . Tylko tam sporo prędkość się zmniejsza . C385 bez wzmacniacza to taka kaleką bardzo nie ma w czym wybierać i redukować . Ciągnik zdąży się zatrzymać / wytrącić prędkość.

Kuzyn mial/ma w 16245, to jak mu się załączało (pier**li mu się i sam się załączał), to było dość mocno odczuwalne.

Teraz sobie zwyczajnie dobieram bieg, żeby nie redukować. Mówię - najbardziej w orce mi to doskwiera, bo na niektórych kawałkach to po orce widać, że prędkości brakuje

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tyle to za pompę i koła od cyklopa🤭

1 godzinę temu, robert55555 napisał:

Za tyle to mogę sprzedać powietrze z jednego kola od cyklopa 😜

Wczoraj prawie kupiłem za 2,5 tyś , znaczy chce tyle i jeszcze bym urwał , nowy tym z kabiną tylko wideł brak , ale luzy straszne na wysięgniku ( ogarnioł bym ale już mi się nie chce )  ,opony szrot  i się wstrzymałem a byłem już ciągnikiem z kasą 😉

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

jak dobry cyklop to 5tys musisz dać za padło to dwa

No zależy za 3,5 +4 można już coś trafić sensownego , tylko wszytko daleko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v