Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

te co tą papkę w opony leją?

oj na tym biznesie nigdy milionów nie było, A ktoś za 5,5 jakiegoś przyrostu na zdychach się szarpie 

🥺

Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał:

Abp Tykocin. Jak dobry byk to i kasa dobra 

IMG_20220211_204050_edit_20742042007251.jpg

Jałówkę do nich sprzedałem w tamtym tygodniu to poszła w e klasę  ,ale oni mają jednakową cenę za u i e klasę.

Opublikowano
37 minut temu, Cybulek17 napisał:

Tyle , że Grzesiek miał od kogoś innego kontrakt i to całkiem spoko przedsiębiorstwo z Krakowa . 

A to nie był tylko pachołek wuja czasami? Firma inna, ale kabza jedna. Taka była mowa z początku pod filmami i na FB...

Opublikowano

@marcinz908 cena za O klasę to 18.8. Za R+40gr a za E i U 80groszy. Ma mieć chyba co najmniej 280kg mięsa aby dostać cenę za O. Poniżej są potrącenia. 

3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

no to lipa

Wam lipa, a mi nie chciało się ciągać krowami po błocie na wagę. Wystarczy, że na samochód nie chciały same iść.

Byk(czarny LM) robił za inseminatora i również stał w innym miejscu i tak jak wyżej. W d*pie mam się szarpać z 700kg. Przyjechali, podjechali pod drzwi. Wsadzili go na samochód i dowidzenia. Nie dziwię się, se jarek i inni nie chcą wstawić rozliczę, jak tylko krytyka i inne wymagania. 

Opublikowano
karol091193 napisał:

3 godziny temu, FarmerDyzio napisał: no to lipa Wam lipa, a mi nie chciało się ciągać krowami po błocie na wagę. Wystarczy, że na samochód nie chciały same iść. Byk(czarny LM) robił za inseminatora i również stał w innym miejscu i tak jak wyżej. W d*pie mam się szarpać z 700kg. Przyjechali, podjechali pod drzwi. Wsadzili go na samochód i dowidzenia. Nie dziwię się, se jarek i inni nie chcą wstawić rozliczę, jak tylko krytyka i inne wymagania.

wtedy znalbys wybicie i mógłbyś sobie przeliczyc z ciekawości ile powinieneś dostać na żywa żeby wyjść na to samo.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Dalszy sąsiad się wczoraj chwalił ze wzial za krowe po 8,2 ważąca 780 

Jak ładna krowa to bez problemu. Ja za 730 kg wziąłem prawie 8.6 miesiąc temu ale ładną była. Jakiś tydzień temu wziąłem 8.45 za 815 kg tyle że miała duży brzuch. Jak bardziej kościste to po niecałe 7,5 mi dali. Teraz mam taką +/- 650 kg (nie ważona jeszcze ) ale ładnie zbudowana to wstępnie 8.2 ale trochę ją jeszcze podtucze to myślę że jak ceny będą dalej rosły to 8.5 powinienem złapać 

Opublikowano
4 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

wtedy znalbys wybicie i mógłbyś sobie przeliczyc z ciekawości ile powinieneś dostać na żywa żeby wyjść na to samo.

Właśnie o to chodzi..

Czy jest ktoś na grupie kto sprzedał na wbc i ważył u siebie lub na wadze ogólnej?

Opublikowano

Dzisiaj dzwonił do mnie mój odbiorca to mówił że krowy 8.5 brutto to znając sprawę to na miejscu jakieś 8.8 za ładną by wyciągnął. Pod koniec miesiąca ma wpaść po 40 to zobaczymy czy się dogadamy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v