Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Kaszuby dziś brały na okolicy,  ceny dramat 

mi chodziło o tych na południu a wręcz na pograniczu Kaszub, wczoraj ok południa info że jałówki nie chcą to podzwoniłem trochu i podlasiaki byli na terenie to wzięli

11 minut temu, ab23 napisał:

To i tak mało mi ostatnim czasem z FB proponował 9% 😯

powiedziałeś mu żeby wypi...ał?

u mnie 6%

7 minut temu, LUKASIU1983 napisał:

Zaproponował mi cenę 10.75 netto za ładne mieszańce i potrącenie 7 %. Co o tym myślicie dobra cena? 

Dodam że 10 szt

mieszańce czeggo z czym?

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

mi chodziło o tych na południu a wręcz na pograniczu Kaszub, wczoraj ok południa info że jałówki nie chcą to podzwoniłem trochu i podlasiaki byli na terenie to wzięli

powiedziałeś mu żeby wypi...ał?

u mnie 6%

mieszańce czeggo z czym?

HFxSM

Opublikowano
13 minut temu, FarmerDyzio napisał:

5%😮 U mnie to handlarz by się obraził jakbym mu ,,zaproponował,, taka straczke.

Za pierwszym razem 6% , ale tmr cały czas na stole , woda w poidłach i po wybiciu powiedział sam , że straty na tym miał nie będzie jak da 5

• Thanks 1
Opublikowano

ani chęci, ani potrzeby. 

tu żadnych norm nie ma. równie dobrze można mieć zero dla wszystkich i sterować ceną. 

ale to by było za proste 😂

Opublikowano
soltys48 napisał:

Napisałem gdzie pojechały

Rogaty 712

Jałówki ze zdjęcia odpowiednio 560 i 546, pozostałe 600,596,551 i 538kg

A Skiba? jest jak chorągiewka... jak potrzebuje płaci ok A jak nie to mają w czapce... Takie moje zdanie...

Opublikowano
3 minuty temu, Kaszub88 napisał:

A Skiba? jest jak chorągiewka... jak potrzebuje płaci ok A jak nie to mają w czapce... Takie moje zdanie...

skiba miał wziać, tydzień temu zabrał piekne byki i ugadaliśmy jałówki, wczoraj mu sie odwidziało

Opublikowano
Zenonim napisał:

U mnie 8% każdy handlarz odlicza i to już parę lat. 

ZŁODZIEJE 😡

soltys48 napisał:

skiba miał wziać, tydzień temu zabrał piekne byki i ugadaliśmy jałówki, wczoraj mu sie odwidziało

Kaszub88 napisał:

Zenonim napisał:

U mnie 8% każdy handlarz odlicza i to już parę lat. 

ZŁODZIEJE 😡

soltys48 napisał:

kiedyś z nim handlowałem.... teraz dla mnie mało stabilna firma.... oni z resztą wolą tłuc świnki 🤔

Opublikowano

Jak tam u was byki nie chorują? U mnie był wet wczoraj bo moje płuca łapią to mówił że na okolicy wszędzie chorują. Mówił też  że cielaków z całego świata naciągnięte nawet do tych co nigdy nie mieli 😃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v