Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
47 minut temu, emil9828 napisał:

Ta cena to netto czy brutto?

Netto

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Nic się nikomu nie pomyliło, jałówka O klasa staniała już wcześniej, teraz tanieją też te lepsze.

Mocny pośrednik z Ciebie musi być że dostajesz od nich takie ceny.

Napisz że na wbc to nie bedzie śmieszne :)

Jaki pośrednik? Zwykły chłop, buty gumowe ,widły i taczka moja domena

Opublikowano

Dziś tel z Sokołowa Tarnów  19,70 netto jednak jeśli wieksza  partia pójdzie, dołożą 20gr. Wielopole Skrzyńskie 11 za żywą jedna na wbc też biorą 

Opublikowano

Mój pośrednik -20gr na żywej wadze mi się udało jeszcze sprzedać po cenie przed obniżką, dowiedziałem się jeszcze bardzo ciekawej rzeczy bo brał byki w sąsiednich wioskach i każdy tylko że jak byka trzyma to 14msc i 700kg hf drugi zaś że 16msc i 800kg i był dzisiaj pośrednik coś tam się zgadaliśmy od kogo brał i wyszło że wzioł hfy po trochę jak 700kg i wiek ponad 3 lata, i potrącił nawet im za badanie 

Ale cóż jutro spotkam się z tym gospodarzem to powie mi pewnie że poszły hfy nie całe 2lata waga 800kg 

Już ostatnio w głowie miałem że nie nadaje się do tej hodowli bo moje byki nie osiągają tony w 30msc

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek277 napisał:

wiek ponad 3 lata, i potrącił nawet im za badanie 

Jakie badanie?

Przed chwilą, macius11157 napisał:

Gadac to można ale każdy zna realia chodowli;)

Hodowla to nie chów

Opublikowano
3 minuty temu, krzysiek277 napisał:

Mój pośrednik -20gr na żywej wadze mi się udało jeszcze sprzedać po cenie przed obniżką, dowiedziałem się jeszcze bardzo ciekawej rzeczy bo brał byki w sąsiednich wioskach i każdy tylko że jak byka trzyma to 14msc i 700kg hf drugi zaś że 16msc i 800kg i był dzisiaj pośrednik coś tam się zgadaliśmy od kogo brał i wyszło że wzioł hfy po trochę jak 700kg i wiek ponad 3 lata, i potrącił nawet im za badanie 

Ale cóż jutro spotkam się z tym gospodarzem to powie mi pewnie że poszły hfy nie całe 2lata waga 800kg 

Już ostatnio w głowie miałem że nie nadaje się do tej hodowli bo moje byki nie osiągają tony w 30msc

U mnie były ostatnio 2 hf ponad 800 kg w +- 22 miesiące nawet sam nie wiem ile wypiły mleka. To bez odpajania ciężko zrobić w 2 lata taka wagę

Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

Chodowli nie zam. 

dłuższa jest. :D

Opublikowano

rolnicy od wędkarzy niczym się nie różnią😂

też wokoło sami fachowcy A na rozliczeniach mało który bycek 400 mieska da. 

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Jakie badanie?

Nie pamiętam jak to się nazywa, rzeźnia  bada bydło powyżej 30msc niby na jakąś chorobe czy coś takiego, A chodzi chyba bardziej o to żeby potrącic 150zł 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

rolnicy od wędkarzy niczym się nie różnią😂

też wokoło sami fachowcy A na rozliczeniach mało który bycek 400 mieska da. 

To zacznę wstawiać tylko ja na żywą  to nie będzie widać 😂

Opublikowano
3 minuty temu, krzysiek277 napisał:

Nie pamiętam jak to się nazywa, rzeźnia  bada bydło powyżej 30msc niby na jakąś chorobe czy coś takiego, A chodzi chyba bardziej o to żeby potrącic 150zł 

2 minuty temu, macius11157 napisał:

Wściekłych krów zapewne 

Bzdura. Nie ma żadnych dodatkowych badań powyżej 30 miesięcy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v