Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, AdamRo napisał:

Przypomnijcie sobie co pisałem przed Bożym Narodzeniem :)

Moze przeczytaj co pisałeś przed Bożym narodzeniem xd przypomnij o co Ci chodziło i się wysłów :)

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Nawet się nie łudzę, że nie skubną czegoś. Ale 2900 za byka nie pamiętam już czy pisał 680 kg czy koło tego to już gorzej niż k**estwo. Tym bardziej, że przyjechali po tym jak posta napisał i dopłacili, więc jest potwierdzenie, myśleli że się uda wy***ać. 

Handluje z nimi 8 lat , nie zostałem  oszukany i nie sądzę żeby tak było w tym przypadku. Wierzy ktoś z Was , że duża ubonia próbuje zabrać połowe byka ?. Bądźmy poważni.

Opublikowano
1 minutę temu, Elvis1090 napisał:

ja raz sprzedałem do OSI tez waga WBC mi nie pasowała z waga żywa po napisaniu odwołania dołożyli 500zł, czy tak robi ktoś kto jest pewny ze dobrze zwarzył byka??

Ile sprzedałeś tam w sumie sztuk? Myślę , że ja łacznie około 4 tys sztuk przez te lata. Czasami jest tak , że coś nam się tylko wydaję. 

Opublikowano

tak jak pisałem sprzedałem raz i więcej nie pewnej firmie nie sprzedam , jak ktoś tłumaczy się słowami "Każdy się może pomylić" to dla mnie znaczy ze dobrze wie co robi i nie jest dobrym partnerem do handlu. 

Opublikowano

bo tu państwo nie potrzebuje sypać kasą, tylko kontrolować uczciwość handlu. 

klasyfikacja, waga tusz, waga żywca i termin zapłaty. to wszystko da się szybciutko zrobić, ale trzeba chcieć. 

Opublikowano
10 minut temu, Elvis1090 napisał:

tak jak pisałem sprzedałem raz i więcej nie pewnej firmie nie sprzedam , jak ktoś tłumaczy się słowami "Każdy się może pomylić" to dla mnie znaczy ze dobrze wie co robi i nie jest dobrym partnerem do handlu. 

OK , chce jednak powtórzyć, jeśli ktoś myśli że ubojnia próbuje zabrać połowę byka jak  w tej sytuacji z facebooka to niech się dwa razy zastanowi. 

Opublikowano
32 minuty temu, boogii napisał:

Ile sprzedałeś tam w sumie sztuk? Myślę , że ja łacznie około 4 tys sztuk przez te lata. Czasami jest tak , że coś nam się tylko wydaję. 

500 sztuk rocznie???? To jaki masz stan 1500-2000?

15 minut temu, micgal39533 napisał:

Yjs gdzie wy widzicie te obory zapełnione cielakami?

W moich stronach cześć polikwidowala ale cześć to w ,,przysłowiowej budzie do psa” zaczęła trzymac przy cenie 10netto hf

Opublikowano
12 godzin temu, AdamRo napisał:

Jak to obliczyłeś ?

Jak jeszcze sprzedawalem na żywą to brali 7% z wagi. Jak nawet 1 sztuka ważyła 770 to do zapłaty 716 kg. Wyszło po 12.15 netto. Z vatem 13? Cena uczciwa 

Opublikowano
41 minut temu, przemek28_28 napisał:

Handlarz a rolnik to dwa różne tematy.

I to też zależy gdzie , oni kupują chyba wszytsko sami. Nie jestem hadlarzem

Opublikowano
1 godzinę temu, boogii napisał:

Mi się wydaje że małego dostawcę skroją żebyś był zadowolony. Później mądrości jak masz mniej to się nie opłaca 🤭 Brakowanie krowy i inne renifery aby dużo i było co bić

Opublikowano
17 minut temu, ACoCieTo napisał:

Sprzedawał ktoś w ostatnim czasie do Klaka Osieczna jak z ceną u nich byk, jałówka

A Kowalczyk z pod Częstochowy jeździ w nasz rejon (Wlkp)

a jakie są twoje rejony?? bo u mnie kowalczyk jeździ i jestem z WLKP , a od roku mam lepszego odbiorcę jak kowalczyk powiedz skąd jesteś i jak chcesz to podeśle ci do niego numer

Opublikowano
24 minuty temu, Elvis1090 napisał:

a jakie są twoje rejony?? bo u mnie kowalczyk jeździ i jestem z WLKP , a od roku mam lepszego odbiorcę jak kowalczyk powiedz skąd jesteś i jak chcesz to podeśle ci do niego numer

Jestem z pod Łodzi masz jakiegoś kupca? Byś mi dał jakiś namiar. Mam trzy byki krówka jakaś, jałówka. Tylko mam wagę. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v