Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, livebird napisał:

Pytanie z innej beczki czesto wam sie odpinają albo zrywają łańcuchy u byków? 

Co tydzień któryś odpinał się dopóki nie skręciłem łańcuchy śrubami i spokój do   sprzedaży

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Co tydzień któryś odpinał się dopóki nie skręciłem łańcuchy śrubami i spokój do   sprzedaży

O widzisz myśl dobra a jakie grube łańcuchy macie?  Ty jeszcze cus hodujesz? 

Edytowane przez livebird
Opublikowano

U mnie łańcuch to tylko póki co jedna sztuka zerwała, w większości przypadków to odpinają sobie na dole. Próbowałem już karabińczyków i innych tego typu wynalazków ale wszystko jest za słabe i po jakimś czasie pęka

Opublikowano

Znam temat we wtorek ganiałem jałówkę taką dobrze ponad 500 kg i mało co nie wyciągałem jej z kanału. W drugim pomieszczeniu mam na dole zaspawane ogniwko, także szybciej sobie łeb urwie niż odepnie. A z szyj to jeszcze nigdy mi nie zdjęły

Opublikowano
19 minut temu, livebird napisał:

No właśnie albo odpinają od żłobu albo sciagaja niektore przez rogi albo odpinają na szyji jakims cudem a dzisiaj jeden ch*j wyloz ze stajni jebnuł w auto brata

na szekle połapać i będzie problem z głowy. 

Opublikowano

ze dwa razy się zdążyło, ale to najbezpieczniejszy system u mnie. jak podrdzewieje to potem tylko kątówka. 

Opublikowano
9 godzin temu, livebird napisał:

O widzisz myśl dobra a jakie grube łańcuchy macie?  Ty jeszcze cus hodujesz? 

W podłogę wbetonowany pręt fi 22,do niego na szekli 20 przymocowany łańcuch z rozrzutnika,kolejna szekla 20 i pas. Jak uwiązany to tylko trzeba pamiętać żeby co jakiś czas pas popuścić.

Na tą chwilę tylko 12szt uwiązanych i to będą ostatnie sztuki w moim gospodarstwie które są uwiązane 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

W podłogę wbetonowany pręt fi 22,do niego na szekli 20 przymocowany łańcuch z rozrzutnika,kolejna szekla 20 i pas. Jak uwiązany to tylko trzeba pamiętać żeby co jakiś czas pas popuścić.

Na tą chwilę tylko 12szt uwiązanych i to będą ostatnie sztuki w moim gospodarstwie które są uwiązane 

Łańcuch z rozrzutnika ? Myślałem że u mnie grube 🤣. Ja też skrecam na śrubę 10 i dwie nakrętki ale u dołu łańcuch najpierw zawiązuje że śruba trzyma tylko sypeł. Teraz to się tylko boję że wyrwą całe barierki.

Opublikowano

Ja też mam łańcuchy od rozrzutnika na karku a jak zaczynają odwalać to trochę mniejsze i na rogi. Łańcuchy przyczepione do koryt a koryta do ściany. (wiem w hoj przedpotopowe rozwiązanie) karabinczyki mam zakręcane na klucz a nie taki zwykle co się w palcach zakręca. Nieraz się jakiś urwie ale to albo oczko albo śruba puści 

Opublikowano

Tak, z jednosiowego

4 godziny temu, lamboEVO100 napisał:

Łańcuch z rozrzutnika ? Myślałem że u mnie grube 🤣. Ja też skrecam na śrubę 10 i dwie nakrętki ale u dołu łańcuch najpierw zawiązuje że śruba trzyma tylko sypeł. Teraz to się tylko boję że wyrwą całe barierki.

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Łańcuch od rozrzutnika na karku? 😵 🙆 

Najpewniejsze by były takie od kotwic wielkich statków. Ale ciekawe czy bykowi nogi by wytrzymały 🥴

Na takim 300 kg może to tak wyglądać ale takiemu 500+ pasuje jak na miarę. Na rogi już 8zie co najmniej o połowę mniejszy bo tam już takiej siły nie potrzeba 

• Confused 1
Opublikowano
Dnia 13.10.2022 o 00:34, damianos95 napisał:

Jaki udział % zbóż ile owsa jęczmienia a ile pszenzyta ? I ile kilo na szt duża ?

Owsa nie żałuję tak 2 do 1. Nie wiem czy po 4 kg wcisną dynie mają i ziemniaki

17 godzin temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Szelkami skręcamy. Nowe łańcuchy oczka pękają a w tych z PRL to mogą stać i stac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v