Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

To co ja zrobię, że akurat trafiło 🤪 ale dobry somsiad, przyszedł po radę co robić to doradziłem czego może spróbować żeby pozbyć się miotły. Od 3 lat sukcesywnie problem narastał, aż w tym roku zabrała całkowicie 18ha zboża jak widać. Teraz tam taki bank nasion, że głowa mała. Jesienią axial pak, wiosna huzar od lat. 

Widać że niektórym ludziom nie można uprawiać ziemi.. nie znają czegoś takiego jak płodozmian a potem chemia się leje hektolitrami a i tak zero efektu.. powiedz mu niech posieje poplony motylkowe dwa lata pod rząd i problem z głowy 

Opublikowano

On akurat w miarę rozsądny i poplony sieje... groch, grykę w płonie głównym. Tylko z tymi herbicydami odwalił. Nie każdy musi wszystko wiedzieć, chłop jeszcze nie internetowy. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, bartek1992 napisał:

z zakrzewa jest koło Radomia

Ceny ma za***iste z tego co piszesz

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
13 godzin temu, Dziad932 napisał:

Taaa, Radom teraz płaci dwa złote więcej niż Kielce. 

14 godzin temu, bartek1992 napisał:

Wy tam koło Rawy to macie jakiegoś stałego odbiorcę, czy ciągle ktoś nowy was dyma ?

1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

To prawda że byk lekko w dół ?

Może byk by chciał ale czy mu się to uda ?

Opublikowano
AdamRo napisał:

13 godzin temu, Dziad932 napisał:

Taaa, Radom teraz płaci dwa złote więcej niż Kielce. 

14 godzin temu, bartek1992 napisał:

Wy tam koło Rawy to macie jakiegoś stałego odbiorcę, czy ciągle ktoś nowy was dyma ?

1 godzinę temu, Marcin133 napisał:

To prawda że byk lekko w dół ?

Może byk by chciał ale czy mu się to uda ?

byłem zapisany do Woy bukowiec ale zrezygnowali w ostatniej chwili bo rzekomo ostatnio co brali angusy to za tłuste były i teraz tych nie wezmą

Dziad932 napisał:

10 minut temu, bartek1992 napisał:

Tyle dał ile ceniłem, ważne na ogólnej wadze

Opublikowano
30 minut temu, bartek1992 napisał:

byłem zapisany do Woy bukowiec ale zrezygnowali w ostatniej chwili bo rzekomo ostatnio co brali angusy to za tłuste były i teraz tych nie wezmą

A jakie teraz masz że nie chcą ? Ile dogadales za nie cenę że nie przyjechali ?

Opublikowano
tomaszmab napisał:

30 minut temu, bartek1992 napisał:

A jakie teraz masz że nie chcą ? Ile dogadales za nie cenę że nie przyjechali ?

angusy mam, i poprzednio tez angusy mialem. cene dogadalismy 15 zł/ kg ale we wtorek mowili aby do nich zadzwonic i dadzą odp czy wezmą, zadzwonilem to powiedzieli aby sprzedał gdzie indziej bo nie wezmą bo szef powiedział ze angus zatłusty.

Opublikowano
Dnia 18.08.2022 o 17:05, pedro2 napisał:

To co ja zrobię, że akurat trafiło 🤪 ale dobry somsiad, przyszedł po radę co robić to doradziłem czego może spróbować żeby pozbyć się miotły. Od 3 lat sukcesywnie problem narastał, aż w tym roku zabrała całkowicie 18ha zboża jak widać. Teraz tam taki bank nasion, że głowa mała. Jesienią axial pak, wiosna huzar od lat. 

Powiedz somsiadowmi jak taki fajny że chwasty robi sie raz. Jesienią. 

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj sprzedałem odsadka LMxHH w wadze 220 kg po 16 zł ale to znajomemu  .. normalnie cenie 17 zł za takie do 230 kg. Wiadomo i tak ludzie marudzą że drogo . Ale niestety utrzymanie mamek skoczyło z 1500 zł na 2500 zł rocznie .. duzi hodowcy co mają po ponad 100 ha pastwisk to może i taniej utrzymają mamkę. Są ludzie którzy Lm 300 kg sprzedają po 6000 zł hehe.   Mi jeszcze się nie udało za tyle sprzedać . Albo to bajki na resorach chyba

Edytowane przez tomaszmab
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.08.2022 o 15:17, bartek1992 napisał:

sprzedalem juz je w czwartek do innego, pisalem wcześniej o tym

W jakich rejonach łódzkiego działa ten kupiec ? Może bym się odważył 😉

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
Dnia 18.08.2022 o 11:05, bartek1992 napisał:

sprzedane dzisiaj 4 sztuki byki mięsne( angus, hereford) średnia waga 765 kg 6% strączki 15zł/kg odbiorca Chmielewski

Znam go bierze odemnie, godny polecenia, kasa na czas.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v