Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chopy taka sytuacja byk 15 miesięcy do tej pory wiązany na szyji ale uwiązalismy go na rogach bo mu sie wiecznie nudziło i zaczepiał sąsiadów od chwili uwiązania na rogach lezy malo sie rusza i mniej je ma to miejsce już 3 dzien przejdzie mu to czy przewiązac ch*ja z powrotem na szyje? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, livebird napisał:

Chopy taka sytuacja byk 15 miesięcy do tej pory wiązany na szyji ale uwiązalismy go na rogach bo mu sie wiecznie nudziło i zaczepiał sąsiadów od chwili uwiązania na rogach lezy malo sie rusza i mniej je ma to miejsce już 3 dzien przejdzie mu to czy przewiązac ch*ja z powrotem na szyje? 

Zazwyczaj normalna sytuacja , pewnie szarpał się po uwiązaniu i łeb teraz go boli , dojdzie do siebie 

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
21 minut temu, livebird napisał:

Chopy taka sytuacja byk 15 miesięcy do tej pory wiązany na szyji ale uwiązalismy go na rogach

tez mam taki przypadek  , Pitzgauer, i jak go przewiązałem na rogi to słabo rosnie, garbi sie jakby, jakby stanął w miejscu, a po roku powinien lepiej iść...

Opublikowano
37 minut temu, malaczarna napisał:

Serce boli jak się je ogląda i karmi. Głowa w dół i sypiemy jedzonko dalej

Mam takie dwa hf, jak miały rok to max 250 kg. Tylko puścić do lasu bo paszy szkoda. A po zimie się zrobiły byki nie do poznania. 

Opublikowano
26 minut temu, Pitraszek napisał:

Mam takie dwa hf, jak miały rok to max 250 kg. Tylko puścić do lasu bo paszy szkoda. A po zimie się zrobiły byki nie do poznania. 

Moj ostatni jadł pół mniej, pił też pół mniej, nawet słomy na podsciol to można było raz ,na 3 dni ścielic.... Kupiłam bo trzeba mi było do dopłat. Ot owies żarł i sianko skubał ale rewelacji żadnej.

Opublikowano
8 godzin temu, Dziad932 napisał:

Ale rosołek z ogólnoużytkowego palce lizać 😋 , a z bojlera takie mydliny 

Mam w tym roku swoje brojlery karmione pszenicą i grochem z dodatkiem witamin i też palce lizać🤔

• Like 2
Opublikowano
14 godzin temu, HF86 napisał:

luz ma, czy zaciśnięte?

Ma i to sporo luzu

14 godzin temu, Dziad932 napisał:

Zazwyczaj normalna sytuacja , pewnie szarpał się po uwiązaniu i łeb teraz go boli , dojdzie do siebie 

Nie szarpał sie ale ułożyłem mu wczoraj łańcuch inaczej i  dzisiaj coś jakby złapał apetyt bo dostały zeszłoroczne siano od sciany i wyjadł najwiecej 

Opublikowano
17 godzin temu, pedro2 napisał:

Zobaczymy. Na razie co innego się zapowiada

Pedro sprzedawałes coś teraz ale cenę orzneli na bydło.Jak drożeje to po 10 20 groszy podnoszą jak tanieje to 50 i więcej na kg aż UJ strzela to  wszystko.

Opublikowano
1 godzinę temu, Robkos75 napisał:

Pedro sprzedawałes coś teraz ale cenę orzneli na bydło.Jak drożeje to po 10 20 groszy podnoszą jak tanieje to 50 i więcej na kg aż UJ strzela to  wszystko.

Nie.  ostatnio w maju krowę pogoniłem przed obniżkami 20,60 O. Teraz gdzieś może na listopad będą i w sumie dobrze...

Mają okazję dopieprzac,na żniwa chłopy potrzebują grosza i oni o tym dobrze wiedzą

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal014d napisał:

Pytanie ile jeszcze te ceny w dół beda iść? Jak myślicie kiedy sytuacja sie odwroci i beda ceny isc w gore o ile beda?

Znowu będziemy za darmo oddawać i karmić za tysiące. Zaraz świnie w cenie byków będą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v