Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chociaż nie trzeba się przejmować że byka w cenie krowy z wbca wezmą. 

20 gr różnicy 🤣😂

Opublikowano

krowy praktycznie w tej samej cenie. tylko byki ostra jazda w dół. 

Opublikowano

Nie bój, nie bój. Już pokombinowane z krową również.

1 godzinę temu, Andrzejcypis napisał:

Wstrzymaj się, teraz sztucznie obniżają ceny żeby panikarze sprzedali taniej. Za chwilę cena pójdzie w górę 

No. Myślę że po piętnastym.

• Like 1
Opublikowano

A ja sprzedalem tuż przed obniżkami po rekordowej cenie 13.35 brutto. Jak brał to mówił że od następnego tygodnia będzie obniżka na byki. Sztuki kupione średnio po 2 tysiące roczniaki. Rok trzymane i po 7,5 tysiące przeszło wyszło. Tak to można by chować jak by zawsze tak wychodziło

Opublikowano

Witam pogoniłem jałówkę Jersey waga 485 kg po 8 zł poszła byk typowy hf  560 kg wiek 22msc  po 10  swoja waga nie oszukałem się ? Brak paszy i susza zmusiły wypchnąć co gorsze są mięsne w ładnej wadze ale jeszcze nie ich wiek i pora ..

Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał:

Byków jest a będzie jeszcze więcej i full..teraz będą dorastać te co ludzie na kupili gdy cena rosła opada.dopiero się zacznie za pół roku i wiecej

To będzie za pół roku minimum

Opublikowano
32 minuty temu, chaner123 napisał:

A skąd kupili?

Jak cena rosła to więcej byków się rodziło ? 😅

z danych z agencji  jasno wynika ze bydła młodego jest wiecej , możę importowalismy małych cieląt bo krów ubywa a cielaków przybywa 

Opublikowano

Tak naprawdę to będzie najlepszy rok albo jego część w zyskowności opasu bydła. Pasza wyprodukowana taniej a bydło droższe. Teraz będą drogie cielaki, paszę i chyba wszystko co wpływa na opłacalność opasu...

Opublikowano
45 minut temu, jarecki napisał:

z danych z agencji  jasno wynika ze bydła młodego jest wiecej , możę importowalismy małych cieląt bo krów ubywa a cielaków przybywa 

Szał zakupowy to druga połowa ubiegłego roku

Opublikowano

pojawiają się oferty byczków HF po 400 zł , ja nie kupuje tylko tak dopytam czy bardziej ekonowmicznie jest kupić takiego za 400-500  czy mięszańca za 1000 zł ?  ja tak se licze ze jak urosnie MM to jest po 1 zł drozszy minmum na żywca i ten zakup się zwróci .

Opublikowano
Dnia 19.05.2022 o 20:31, nikolas29 napisał:

Sprzedane byki mm po 14 brutto.krowa Mo po 11brutto a Ho po 10,50 .po niedzieli znów kroją nas

A jałówki w jakiej cenie ?

13 minut temu, jarecki napisał:

pojawiają się oferty byczków HF po 400 zł , ja nie kupuje tylko tak dopytam czy bardziej ekonowmicznie jest kupić takiego za 400-500  czy mięszańca za 1000 zł ?  ja tak se licze ze jak urosnie MM to jest po 1 zł drozszy minmum na żywca i ten zakup się zwróci .

Teraz pytanie mieszaniec czy tylko fantazja sprzedającego bo ma kolor to mięsny ☺️

Osobiście wolę mm , bez porównania lepsze wykorzystanie paszy 😉 . Hfy tylko swoje ...

Opublikowano
20 minut temu, RolAnonim napisał:

Ile u was się cenią za byczka hf, wiek miesiąc, 65kg, żadnej biegunki od urodzenia? Jak ktoś chętny to ok zambrowa

No jak dopłaty wziąłeś to 500-700zl. Jak jest w ładny mięsie. 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v