Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie kolego,  dostajesz za mięso,  reszta ich nie obchodzi 

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Ropki kupimy zaraz po 10 zł za litr to dopiero będzie łatwiej liczyc

Właśnie bardziej się obawiam tej ceny ropy niż nawozów 

Opublikowano
9 godzin temu, Kaszub88 napisał:

chyba to błąd że chodziłem na studia bo jak sprzedałem byka za 4 tyś to kupiłem 4 tony amonowej... teraz sprzedałem byka za ponad 10 tyś i kupie 2.5tony

Idz jeszcze na podyplomowe tam może nauczysz się jak wziąć za  byka 17 tyś ( jeszcze tysiąc ci zostanie po zakupie saletry)

• Haha 2
Opublikowano

To coś mi tu nie gra. Byki zaważyły 4260kg (6szt) jak dostałem wyniki wybicia i je dodałem wyszło 2202kg, jak przyjmę że 4260 to 100% a 2202 to x, robię propozycje i wychodzi mi wybicie na poziomie 51,69%. Coś słabo czy źle liczę?

Opublikowano

zależy co to było. jak bebzuny niby mm to I tak dobrze. 

pokaż te rozliczenia. 

Opublikowano
17 godzin temu, Bananek napisał:

Musi rzadko sprzedajesz. Dziś tamsamo po 22.80 poszły

jeden na miesiąc lub dwa na dwa :)

w piątek mają zabierać, więc zobaczę w następnym tygodniu jaka oficjalna cena na fakturze.

Opublikowano
9 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Nie kolego,  dostajesz za mięso,  reszta ich nie obchodzi 

Właśnie bardziej się obawiam tej ceny ropy niż nawozów 

Mój dojazd do pracy i hobbystyczne grzebanie w polu stały się malo oplacalne

Opublikowano
2 godziny temu, Pcheella napisał:

To coś mi tu nie gra. Byki zaważyły 4260kg (6szt) jak dostałem wyniki wybicia i je dodałem wyszło 2202kg, jak przyjmę że 4260 to 100% a 2202 to x, robię propozycje i wychodzi mi wybicie na poziomie 51,69%. Coś słabo czy źle liczę?

Trzeba było oddać głodne byki bez ważenia i cieszyć się z ceny i wybicia😂😂😂 dlatego u mnie tylko waga ogólna i rozliczenie na żywą...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Pcheella napisał:

Ale gdzie wazyly te 4260 przy załadunku u ciebie czy na zakładzie ?... 

Na wbc płacą za mięso i te wagi to o kant d*py. A na to jak oni zważa te mięso nie masz wpływu ani kontroli i tyle.. 

Ja sprzedaje tylko z wagi mojej i cena za żywa i tyle... Żadne zdawanie w ciemno mnie nie interesi... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
37 minut temu, marcinz908 napisał:

Trzeba było oddać głodne byki bez ważenia i cieszyć się z ceny i wybicia😂😂😂 dlatego u mnie tylko waga ogólna i rozliczenie na żywą...

Jak jedzie z 1 kilometr to samochód się wysika i jest super waga. Powiedz mi czy handlarz dobry wujek i dokłada na każdym twoim byku 😂🤣

Opublikowano (edytowane)

Tyle wyszło na wadze w kopalni 1,5km ode mnie jest kamieniołom i tam często taruje i ważę auta z bykami

Trochę mnie dziwi fakt iż były 2 klasy O i 4 R(nie ważne czy +/-) za wszystko jednakową cena 23,3 netto

Edytowane przez Pcheella
Opublikowano

wyszło wincyj jak handlarzyki dawali na żywo?

jak tak to już sukces. 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

wyszło wincyj jak handlarzyki dawali na żywo?

jak tak to już sukces. 

Teoretycznie tak bo jeden dawaj 13 brutto a ten co wziął po rozliczeniu jak zapytałem ile by dał na żywą powiedział 13 netto czyli 750zl byłoby więcej ale po fakcie to każdy tak mówi że dałby więcej

3 minuty temu, marijusz napisał:

ze wzgledu na wartość towaru nradziłbym ważyć na wadze w aptece a nie na kamieniołomach

Taa i do 1000 miejsca po przecinku 🤦

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marcinz908 napisał:

Mam takie samo zdanie z tym że umnie waga na podwórku dziwie się tym co oddają na wbc no hyba że jakiś ekstra towar

Edytowane przez nexeqadore
Opublikowano
28 minut temu, nexeqadore napisał:

Mam takie samo zdanie z tym że umnie waga na podwórku dziwie się tym co oddają na wbc no hyba że jakiś ekstra towar

A to handlarz jest dobry wujek i da więcej jak  WBC. 🤔🤔🤔

Opublikowano
3 godziny temu, nexeqadore napisał:

To teraz powiedz jak zarbia na tym handlarz i firma która potem kupuje od takiego handlarza? Bo handlarz musi mieć na paliwo do tego zazwyczaj dochodzi pracownik i jeszcze dobrze zazwyczaj mu sie żyje nie mówiąc o amortyzacji samochodów i reszcie opłat.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

To teraz powiedz jak zarbia na tym handlarz i firma która potem kupuje od takiego handlarza? Bo handlarz musi mieć na paliwo do tego zazwyczaj dochodzi pracownik i jeszcze dobrze zazwyczaj mu sie żyje nie mówiąc o amortyzacji samochodów i reszcie opłat.

Tak jak Ty sprzedając maszyny z podwórka. Narzut, marża i też ktoś kupi...

• Like 1
Opublikowano

Dziś ważyliśmy cztery sztuki, które w przyszłym tygodniu prawdopodobnie odjadą, dwie jałówki mm ładne, 590 kg, 580 kg i dwa byki - hf 670 kg i mm 610 kg. Myślicie, że realne jest 13,50 brutto? Wszystko młode. 

20220505_142944.jpg

20220505_142958.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v