Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, lokser napisał:

Sprzedawał ktoś jałówki? Po ile płacą i jakie prognozy na maj? 

Na maj podwyżki

Na maj podwyżki

Na maj podwyżki

Opublikowano

Hej, byk HF delikatnie zmieszany około 750 kg oraz jałówka typ mięsny pod angusa, około 600 kg, obie sztuki 21 miesięcy, ile można oczekiwać ? 14 zł brutto za oba przypadki ?

Opublikowano
outstanding napisał:

Odbiegając trochę od tematu, macie jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się much? Strasznie się ich pojawiło w ostatnim czasie a nie ma jak wygonić bydła na zewnątrz żeby popsikac "muchozolem"

lepy uczep

• Thanks 1
Opublikowano

Najważniejsze to żeby lepy były zanim muchy sie rozpanoszą w zeszłym roku póżno powiesiłem i sie rozmnożyły jak cholera a w tym roku lepy wiszą już od 3 tygodni i mimo ze zimno to wszystkie juz pełne i trzeba bedzie nowe powiesić

Opublikowano
Przed chwilą, kazik6 napisał:

wpisując cielaka na dopałty po jakim czasie mozna go sprzedac ?miesiąc od złozenia dopłat czy jak skonczy pól roku?

A skąd przyszło ci do głowy to że dopiero jak skończy pół roku? Z tego co ja wiemcto określonw jest tylko że przez miesiąc musisz miec ten sqm stan a nie koniecznie tego samego cielaka nawet

Opublikowano
livebird napisał:

Najważniejsze to żeby lepy były zanim muchy sie rozpanoszą w zeszłym roku póżno powiesiłem i sie rozmnożyły jak cholera a w tym roku lepy wiszą już od 3 tygodni i mimo ze zimno to wszystkie juz pełne i trzeba bedzie nowe powiesić

👍 dokładnie jedna w kwietniu milion w czerwcu

Opublikowano

bez sensu ,mozna kupic cielaka na ktorego ktos juz wzioł dopłaty,zawsze byłem przekonany ze mały cielak musi skonczyc pól roku ,a bydło powyzej poł roku po miesiącu mozna sprzedac

• Confused 1
Opublikowano

miesiąc i stąd ta cała patologia tej dopłaty. 

dali by djp roczne i bez pierdół i wypisywania .

Opublikowano
5 minut temu, kazik6 napisał:

bez sensu ,mozna kupic cielaka na ktorego ktos juz wzioł dopłaty,zawsze byłem przekonany ze mały cielak musi skonczyc pól roku ,a bydło powyzej poł roku po miesiącu mozna sprzedac

no można

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v