Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, czaro napisał:

Sprzedane 2 byki hf i 2 mm, średnio 805 kg (wbc średnio 430 kg) 22,1 zł netto, Węgrzynowo.

To byki poszły w dół ja sprzedał 30 marca to dostał 22,40 a za Hf 22,20 miały dwa powyżej 30 miesięcy a jeden miał 25 miesięcy 

59 minut temu, czaro napisał:

Sprzedane 2 byki hf i 2 mm, średnio 805 kg (wbc średnio 430 kg) 22,1 zł netto, Węgrzynowo.

To byki poszły w dół ja sprzedał 30 marca to dostał 22,40 a za Hf 22,20 miały dwa powyżej 30 miesięcy a jeden miał 25 miesięcy 

Opublikowano
20 godzin temu, wojak1986 napisał:

Tylko WBC pewne 😉. Waga x cena koniec pieśni. Tutaj w tym burdelu skity, wagi handlarza, ceny z kapelusza. Szuka się najmniej zachłannego typa i tyle bo handlem bardzo nazwać tego procederu nie można...

Chyba śnisz wieki temu już wróżyli z wybicia itp pierwsza sprzedaż jest zawsze na plus kolejne to już nie takie rewelacyjne... Chyba że sobie swoje byski na ubojni przypilnujesz i masz  klasyfikatora za tescia

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
23 godziny temu, Mieciu24 napisał:

Nie ciesz się Mieciu bo nie ma z czego, na święta jajko w cenie a po świętach różnie może być :)  Byki powyżej 30 miesięcy lubią się wysoko wybić :) 

Zdrowych i wesołych.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, malorolny121 napisał:

Jutro od sasiada maja zabierac byki mm i cena 15 brutto  - ryczałt 

Taka cena 🤔 to ciekawa waga🤔 ale elektroniczna to nie oszuka 🤔

Opublikowano

A po co Ci jego rozliczenie? Cenę jaką zaproponowała dla niego ubojnia została podana. Co więcej potrzebujesz?

Z resztą i tak nie dostaniesz takiej ceny jak Pedro. Nie masz takiej siły przebicia i reklamy jak on na forum. Pierwszy ,,JockerFarm" na agrofoto🤣

• Haha 2
Opublikowano

a daj mu na spokojnie przeliczyć kasiurke. będziesz zawracał głowę to się pomyli i znowu od nowa, a teraz dużo liczenia 🙂

Opublikowano
56 minut temu, karol091193 napisał:

A po co Ci jego rozliczenie? Cenę jaką zaproponowała dla niego ubojnia została podana. Co więcej potrzebujesz?

Z resztą i tak nie dostaniesz takiej ceny jak Pedro. Nie masz takiej siły przebicia i reklamy jak on na forum. Pierwszy ,,JockerFarm" na agrofoto🤣

Mi do niczego nie potrzebne, sam pisał że wstawi. 

Tak się składa, że sprzedajemy do podobnobnych odbiorców, tylko że moje wspomnienia z Tykocinem nie są najlepsze. 

Może jak ruszy ubojnia w Szczuczynie to spróbuję na wbc, bo mam do niej trochę ponad 10 km. 

Opublikowano
1 godzinę temu, piotrek91p napisał:

A jak wygląda rozliczenie z Tykocina użytkownika Pedro? Bo coś ucichł po sprzedaży 😁

Chyba cię pogrzało jeśli liczysz na to, że coś tu jeszcze wstawię, oddają przez pośredników, przez dużych, niby lepiej, a potem nie mogą przeżyć jak u kogoś zobaczą lepsze wyboje i szczekają kundelki 🤭 na co mi się szarpać... Karawana jedzie dalej jak to mówią. 2 w U kl, 1w R i 1 O kl. Wczoraj przyszło rozliczenie

Jak sprzedajesz na wbc to wstawiaj swoje

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja z takim pytaniem czy ubojnia ma obowiązek podać wagę przed zabiciem? Kiedyś sąsiad dostał tylko wagę po ubiciu sprzedawał byki z luza i mówi wpędził je na auto, które wcześniej było ratowane i drugi raz było ważone z bykami to ciężko jest obliczyć jaka sztuka ile się wybiła

Edytowane przez Pcheella
Opublikowano

nie I zazwyczaj nawet jak podaje to wymyśloną. ten kuwidolek jest tak ustawiony że każdy może skubać bezkarnie i nic nie zrobisz. 

Opublikowano
18 minut temu, piotrek91p napisał:

Mi do niczego nie potrzebne, sam pisał że wstawi. 

Tak się składa, że sprzedajemy do podobnobnych odbiorców, tylko że moje wspomnienia z Tykocinem nie są najlepsze. 

Może jak ruszy ubojnia w Szczuczynie to spróbuję na wbc, bo mam do niej trochę ponad 10 km. 

Opublikowano
11 minut temu, Pcheella napisał:

A ja z takim pytaniem czy ubojnia ma obowiązek podać wagę przed zabiciem? Kiedyś sąsiad dostał tylko wagę po ubiciu sprzedawał byki z luza i mówi wpędził je na auto, które wcześniej było ratowane i drugi raz było ważone z bykami to ciężko jest obliczyć jaka sztuka ile się wybiła

ABP też nie podaje. Ale nawet i ogólną warto sprawdzić. Ja oddaję częściej mniejsze partie, w miarę wyrównane i zawsze ważę... z ogólnej średnia, z mięsa średnia i coś nie coś wiadomo. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v