Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, GABBER85 napisał:

jesli z Ekonatury wezmiesz austriaka BB albo SM i jeszcze jak ma tak w paszporcie, to w wiekszosci przypadkow jest towar do polecenia,

przynajmniej z tych na południu Polski tzn. "mniej przebranych", bo pozniej jadą na dalsze bazy

Ty brałeś   pokaż fotki 

Opublikowano (edytowane)

RODO, w wolnej chwili kiedy zrobie [praktycznie to samo co radkosky na YT, moze nawet bardziej nabita sztuka sie trafi ] tylko brałem małe po 1300 zeby tylko rasa sie zgadzała a cena niska była...a na bazie to by je kupił po 1100 rok temu,

wziołem SM BB, i na próbe PZ 'Pizgajer' 2 szt, PZ agresywne jak HF albo i bardziej, ogólnie miały odparzenia, biegunke , minimalna grzybice jakaś sztuka jedna, jeden mial zapalenie płuc i wyszedł odziwo ale mniejszy jest...

ponoc lepiej brac cielaki z sezonu lato-jesien bo mniej chorób z obór wynoszą

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
9 godzin temu, malaczarna napisał:

Czy to może być po zmianie preparatu mlekozastępcze go? Biegunki nie zauważyłam nie dostał do tej pory żadnych leków. Weterynarz kazał smarować maścią witaminowa

Mało światła przeważnie tak jest w zimę.  Kiedyś pokazałem takiego lekarzowi to nie kazał się martwić i samo zginie . 

Opublikowano
9 godzin temu, malaczarna napisał:

Czy to może być po zmianie preparatu mlekozastępcze go? Biegunki nie zauważyłam nie dostał do tej pory żadnych leków. Weterynarz kazał smarować maścią witaminowa

IMG_20220105_061753.jpg

wszy nie ma?

Opublikowano (edytowane)

Zwrócił który uwagę na ofertę z FB na sprzedaż ćwierci ? Koleś oferuje ćwierci z byka O 19 zł, R 19,5. 

Zachodzę do głowy jak to możliwe, skoro większość z Was sprzedaje żywe byki po 19,7 za O ;)

Edytowane przez AdamRo
  • Like 1
Opublikowano
AdamRo napisał:

Zwrócił który uwagę na ofertę z FB na sprzedaż ćwierci ? Koleś oferuje ćwierci z byka O 19 zł, R 19,5. 

Zachodzę do głowy jak to możliwe, skoro większość z Was sprzedaje żywe byki po 19,7 za O ;)

Tylko zależy z czego te ćwierci są.

Opublikowano
8 minut temu, AdamRo napisał:

Taki stary a nie wie jak to możliwe

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Na pewno nie z kota

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, AdamRo napisał:

może jak ta słynna afera z kurczakami. nastrzykniete były i próbował drugi raz 😂

A może zarobić na skórze, podrobach i elementach odpadowych tyle idzie?🤔

Opublikowano
39 minut temu, pedro2 napisał:

Dzwonił ktoś do Tykocina może? Z wioski chłop chwalił mi się, że po 19.50 O na poniedziałek odbiór. Nie chce mi się wierzyć bo dobry lejwoda  

Możliwe

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Z byka, krowę ma po 15,8

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v