Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Królu złoty,  czas oczekiwania od handlarza ponad miesiąc.  A ja nie mogę wybrać 8 łódek od kolegi bo jest tydzień kolejki . Do Malborka mam 50km , pryzme buraków widziałem  z okna,  mieli zabierać buraki a na powrocie zrzucać wysłodke i ch*j , buraki zabrali a cukrownia ma to w d*pie bo ferma krów ZNACZĄCEGO przedsiębiorcy napycha rękawy 🤑🤑🤑  i kolega musi cierpliwie czekać i prosić żeby mu własne wysłodki wydali , a ja muszę szukać transportu , tak to wygląda w Malborku 

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, Cybulek17 napisał:

Królu złoty,  czas oczekiwania od handlarza ponad miesiąc.  A ja nie mogę wybrać 8 łódek od kolegi bo jest tydzień kolejki . Do Malborka mam 50km , pryzme buraków widziałem  z okna,  mieli zabierać buraki a na powrocie zrzucać wysłodke i ch*j , buraki zabrali a cukrownia ma to w d*pie bo ferma krów ZNACZĄCEGO przedsiębiorcy napycha rękawy 🤑🤑🤑  i kolega musi cierpliwie czekać i prosić żeby mu własne wysłodki wydali , a ja muszę szukać transportu , tak to wygląda w Malborku 

A moje buraki jeszcze leżą a wsłodki już  odebrane i tak to działa 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Ile masz od cukrowni że takie chore ceny?ja w październiku kupowałem tira za 3400 i 3200 a od najbliższej cukrowni mam powyżej 100km

Około 300 km. Cukrownia Krasnystaw.

Opublikowano

dzisiaj pojechały ostatnie w tym roku 12.8netto hf  i w tym kilka mieszanek teraz czekać aby za kasą zeby do swiąt zdązyli zapłacic ... Do cukrowni mam 7km i wanna 3500... w zeszłym tygodniu mi przywozili 

Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał:

Według cenyrolnicze Sokołów bez zmian.

Ile średnio wybijają się jałówki CH?

Sokołów 25,50 za R a U 22,90..tak jest na cenach rolniczych😀

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Sokol2 napisał:

dzisiaj pojechały ostatnie w tym roku 12.8netto hf  i w tym kilka mieszanek teraz czekać aby za kasą zeby do swiąt zdązyli zapłacic ... Do cukrowni mam 7km i wanna 3500... w zeszłym tygodniu mi przywozili 

Kto tak dał??? Jakie okolice??? 

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Pewnie wuja 

Co to za wuja jaki wuja Panowie ?

Czyżby Pan z Goliny? Dzwonilem to mówili coś ok 11.5 netto. 

Z Kobylina dziś wycena na 11.6 netto HF i nie wiem co z nimi zrobić 

Opublikowano
48 minut temu, Sokol2 napisał:

ale chyba na Wielkanoc bo na tegoroczne to zapomnij....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v