Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, damianos95 napisał:

Jak wygląda sprawa jak mam płytka ściółkę to muszę mieć zbiornik na gnojówkę gnojowicę czy nie ? 

Mojego ojca juz w 2004r straszyli ze bez plyty i zbiornika bedzie zakaz utrzymania bydla. Jest rok 2022 i dalej bydlo jest a plyty i zbiornika brak.

Opublikowano
9 godzin temu, Pantera napisał:

wstawiałes fote biegusa jak pomykasz za nim po wsi🤣😅🤣

Myślisz że miałem w głowie żeby mu zdjęcia robić?

Dziś idzie na duży kojec to może być powtórka z rozrywki 

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, jacu napisał:

tak ,bo graniczny termin mija 30 listopada  i rolnik sam ustala warunki pogodowe, i nie musi nic dokumentować nawet o tym piszą na stronach ARIMR. Całkowity zakaz jest od 1 grudnia do 1 marca wtedy definitywnie nie można nawozić, także jest jeszcze miesiąc na sprawy obornikowe

Spoko . Bo u mnie na Podlasiu dwa tygodnie praktycznie deszcz padał a że mieszkam w dole to jest nieciekawie na podwórku i na polach i tak właśnie po Wszystkich Świętych chce się za to wziąć zarówno na łąki jak i orne.  Dzięki za odpowiedź 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
8 godzin temu, Bugii napisał:

Mojego ojca juz w 2004r straszyli ze bez plyty i zbiornika bedzie zakaz utrzymania bydla. Jest rok 2022 i dalej bydlo jest a plyty i zbiornika brak.

Tyle że jeszcze do niedawna wielu ludziom zaglądał głód w oczy i rządzili ludzie mający trochę pojęcia a teraz jest taki dobrobyt że większość ludzi z miasta myśli że mleko i mięso biorą się z supermarketu i coraz więcej do powiedzenia mają ekoz.eby. Doszukuję się jakiejś afery i przy okazji niszczy się rolnictwo. Szkoda że jak w mieście ktoś źle traktuje psa to nie robi się kontroli po mieszkaniach 

Opublikowano

I termin. 

w tym tygodniu da się cosik na plus. 

nie każdy handlarzyna wyjedzie i nie każdy rolnik w świątecznych czasach sprzedaje. 

Opublikowano
12 godzin temu, boogii napisał:

Jałówki U LM , 28 sztuk , załadunek jutro , cena 14,50 netto do OSI. Ustalone  na wage  żywa.

Osi bierze na żywo , więc fajnie że tak jest, trzeba ich umocnić w tym przekonaniu że w Polsce to na WBC można komary bić przy piwie nad jeziorem a nie bydło ... Tylko żywa waga ...

• Like 3
Opublikowano

Trochę nie w temacie, ale zaryzykuję😅 Ile gnojowicy rozlewacie na hektar pod kukurydzę? I jakie mniej więcej zasobności ma taką gnojowica.Pytam bo mam możliwość rozlania za nie duże pieniądze i zastanawiam się czy jest sens czy lepiej kupić za to nawozu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v