Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Naganiacz od Łuniesiów w zeszłym tygodniu mi rzekł,  że byk spadnie teraz przez susze w Francji bo wypychają wszystko co się rusza a potem cena zacznie iść w kosmos bo w Europie będzie brak towaru 

• Like 1
Opublikowano

Kogo zalewa to zalewa u mnie susza dajcie do łódzkiego tego deszczu 

41 minut temu, Cybulek17 napisał:

Naganiacz od Łuniesiów w zeszłym tygodniu mi rzekł,  że byk spadnie teraz przez susze w Francji bo wypychają wszystko co się rusza a potem cena zacznie iść w kosmos bo w Europie będzie brak towaru 

To od kiedy ta cena wystrzeli w górę tak +/-

?

Opublikowano
13 godzin temu, Przemo1986 napisał:

UWAGA. Firma handlowa Marek WASZAK. MORAWY, sprzedane 2 miesiące temu 6 szt. Angusów i brak zapłaty. firma 25 lat na rynku. Słyszy się  ze ogłosił upadłość. 2 lata chodzenia i 60 tyś psu w dupe... 

To pewnie tak odzyskać będziesz mógł jak my od zakładu mięsnego Zbyszko 🤔 Też już trzeba zapomnieć o kasie 😎

Opublikowano

podziękujcie tym na wiejskiej że tak wspaniałe prawo tworzą, a co jedne to lepsze przed wyborami, a obietnic ile 🙉

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Widziałem tą suszę w łódzkim.......

To zapraszam do mnie na piachu to na 15cm popiol jak będę obok pola zrobię fotkę kuku znajomegoco sięga lekko powyżej pasa 

Opublikowano
9 godzin temu, damianos95 napisał:

Kogo zalewa to zalewa u mnie susza dajcie do łódzkiego tego deszczu 

To od kiedy ta cena wystrzeli w górę tak +/-

?

Trzeci raz 50 litrów jednego dnia od czerwca.  

Twierdzi,  że od grudnia,  ale tym się nie sugerujcie

Opublikowano

Umnie WWL też sucho ale qq gorsze bywały pousychane , tydzień temu przeszły punktowe opady i kto sie załapał to troche dostał ale ten tydzień znowu 32 stopnie wiec sredni plon qq wzgledem lat ubiegłych około 60-70 % .

Opublikowano
30 minut temu, kris82 napisał:

Zgadza się, mieszkam między Toruniem a golubiem i jest nieciekawie. Na dziś coś zapowiadają ale pewnie za dużo nie spadnie 

Ja mieszkam w okolicach rypina. W sobotę i w niedzielę spadło łącznie  ponad 80 litrów na metr 

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

podziękujcie tym na wiejskiej że tak wspaniałe prawo tworzą, a co jedne to lepsze przed wyborami, a obietnic ile 🙉

Człowieku nie pisz takich głupot bo to Unia wprowadziła faktury waty sraty aby rolników wydymać 😎. Ja jak kupuje to muszę płacić czy w sklepie czy na składzie, a biznesmen jak chce to zapłacić??? I obraca twoimi pieniędzmi. 

Opublikowano

ja mieszkam na skraju CZN i PWA, działki w kilku miejscowosciach

i tak po miesięcznej przerwie od opadów na wczoraj wygladało

na siedlisku 28 litrów, 5km na północ 55 litrów, 10 km na północ 40+55 litrów, 2 km na południe 15 litrów, 6 km na południe 80 litrów, kilometr na zachód 5 litrów, 10 km na wschód 20 litrów

i teraz sobie możemy dyskutować czy w danym województwie była susza czy nie była jak wokół komina takie różnice

Opublikowano

@AdamRo   jak wyjdzie za kg 15 brutto rr to dwie identyczne samice twoje 😎

IMG20220823105509.jpg

I nie narzekaj że drogo 😛

Opublikowano
13 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Dlatego mówiłem że handlarzyny późną jesienią i zimą będą się bić o bydło w Polsce. .. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v