Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest jedna wielka nerwowka. narazie uj wie co robić 🤯

Opublikowano

Ja sprzedałem, byki od 670 do 840 21 miesięcy, cena 12-12.50, podlaskie. Mogły by jeszcze postać ale tłukły się niemiłosiernie, zjadały tyle co teoretycznie przyrastały , poza tym nie wiedziałem już co z nimi robić, trzymać czy sprzedawać, i teraz w sumie dalej nie wiem czy dobrze zrobiłem 🙃

Opublikowano

bez przesady. 

tylko te z wagami flamastrem. puszczone przez posrednika i temu tyle sztuk. 

Opublikowano

tylko jego marża jeszcze nie podrożała. odemnie dalej 150 netto. to samo od wielu lat. 

Opublikowano

bo ja wiem. daleko nie wiezie. tylko na punk zbiorczy, A  stamtąd  ze3 takie zestawy na różne ubojnie sobie zabierają codziennie. 

Opublikowano
36 minut temu, HF86 napisał:

bo ja wiem. daleko nie wiezie. tylko na punk zbiorczy, A  stamtąd  ze3 takie zestawy na różne ubojnie sobie zabierają codziennie. 

Z prawej strony to waga u ciebie.Jak daleko jadą na ubojnię bo  waga różni się  trochę?  czy na zakładzie  wstawiają na oko.

Opublikowano

większość zakładów na oko smali, albo robi tak wagę żeby w razie czego handlarza bronić 🤭

tu pewnie z 300 km 

Opublikowano
30 minut temu, HF86 napisał:

większość zakładów na oko smali, albo robi tak wagę żeby w razie czego handlarza bronić 🤭

tu pewnie z 300 km 

Zgadza się, robią tak jak  im pasuje, niektóre zakłady wcale żywej nie wstawiają .Jak się nie niema wagi na podwórku to zawsze jest jakaś niewiadoma.

Opublikowano

I potem liczą i liczą i coraz lepsze cuda wychodzą 🤭 I albo okradli, albo milioner bo byki po 70%😂

zawsze napojone i nakarmione na drogę ,waga i w ostatnią drogę 

Opublikowano
9 godzin temu, HF86 napisał:

ktoś się pytał o karły. jest tu parę małych. da się i na takich zarobić. 

16466508473665758677696577839779.jpg

Nawet w granicach rozsądku policzyli Ci tego E klasowego :)

Opublikowano
20 godzin temu, raven18 napisał:

Ja sprzedałem, byki od 670 do 840 21 miesięcy, cena 12-12.50, podlaskie. Mogły by jeszcze postać ale tłukły się niemiłosiernie, zjadały tyle co teoretycznie przyrastały , poza tym nie wiedziałem już co z nimi robić, trzymać czy sprzedawać, i teraz w sumie dalej nie wiem czy dobrze zrobiłem 🙃

Cena brutto ? 

Opublikowano

Coś te ceny żywca nie nadążają za cena śr do produkcji 😠😠

1 godzinę temu, pogromca200 napisał:

Byki mm ok 750-800kg propozycja 12.40 netto/ kg 6% potrącenia waga ogólna. Lubelskie

A powiedz mi to MM to bliżej LM czy SM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v