Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

toc byków miałeś nie trzymać. rhd,albo odsadki 🤔

Edytowane przez HF86
Opublikowano

Byki kolorowe hfy i jeden trochę ładniejszy, jalowki bardziej mm ładniejsze od byków. Kilka stron wstecz zobaczysz ich zdjęcia. Miałem czekać do przyszłego tygodnia ale podjechał z polecenia handlarz, cena odpowiadała to pojechały bo ciasno już się zrobiło. Waga ok bo ważone były u nas jakiś czas temu i waga się zgadzała.

Opublikowano

715brutto średnia , słabo ..

6 szt. Skończyło by 24 miesiące w czerwcu jeden koniec marca i na wtedy ich szykowałem ale w razie cena padnie nie chce darmo chodzić . 

Opublikowano
21 minut temu, EmilPlayP napisał:

Dziś sprzedałem 8 sztuk, 4 byki i 4 jałówki wagi brutto 600-670, cena za wszystkie jednakowa 11 brutto, 6% potrącenia. Lokalny odbiorca, północne mazowsze.

Mozna wiedzieć kto odbierał?

Opublikowano
57 minut temu, krzychu121 napisał:

Mozna wiedzieć kto odbierał?

Bartex, Sochocin. Pierwszy raz sprzedawałem mu, zobaczymy jak z kasą bo mówił 2-3 dni. Znajomy co przywozi cielaki polecił, zadzwonił i za kilka godzin podjechał. Ogólnie płaci do 12 brutto aktualnie. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 15.01.2022 o 23:05, debrzyna napisał:

Co wy z tym kaszlem ? Trzymajcie bydło na świeżym powietrzu ,nie w bunkrach U mnie cielaki rodzą sie pod chmurką w lecie i w zimie i żadne na płuca mi zachorowało Co niektóre po urodzeniu lezą w śniegu i żyją  

W zamkniętym stadzie owszem,  spróbuj zabawy z cielakiem z zakupu

Opublikowano (edytowane)

Powinny 800 kg przekroczyć spokojnie.

24 minuty temu, roman099 napisał:

Niżej jak 12 nie oddawaj. Ważone? Na moje około około 700kg powinny mieć.

800 kg powinny przekroczyć spokojnie

Edytowane przez Tedzik255
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v