Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Szu15000 napisał:

na 10 byków, 8 sztuk mm 2 hf

No nareszcie 

Szczęśliwy wybraniec z FB cz stały odbiorca ? 

Co do budynku 7x8 na 18 sztuk 100kg jest klimat całkiem spoko ale przy wadze 170 pachnie wybuchem  jutro uciekam  na podobny z wybiegiem 

Opublikowano

Nikt z FB, tam raczej ciężko o kogoś rzetelnego, przynajmniej mi się nie trafił, odebrał stały odbiorca po namyśle, ale czerwonych mu nie oddałem narazie. Czyli praktycznie 2x mniejszy budynek masz i 18 sztuk, to u mnie z 20-25 będzie bezpiecznie myślę

Opublikowano
4 godziny temu, Szu15000 napisał:

dzisiaj pojechały hf/mm różne, cena 11 netto, waga średnio 750 brutto.

netto*

trochę słabo minimum 12 netto powinno być - nie szanujemy się a pośrednicy i ubojnie z nas doją - na giełdzie światowej cena jak na koniec listopada a oni płaca złotówkę niżej - nie dają 12 netto + niech wożą powietrze , ja dziś kolejnego pogoniłem jak mi powiedział 12 brutto za piękne SM. musimy trzymać cenę jak na składach z opałem i nawozami bo inaczej za niedługo nam znowu zacznie zostawać kupa gnoju. powodzenia i nie dajmy sie

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Nie wiem czy ktoś ogląda kanał "rolnik amator" , ja nie za bardzo go wielbie ale wpadł mi film . Mianowicie już trąbi, że 14sto miesięczne byki będzie sprzedawał bo może zerowy vat wejdzie na bydło z początkiem miesiąca 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Wiem dlaczego go lubisz bo ton tylko sianokiszonką karmi a ty walisz wszystko i jeszcze kręcisz w wozie   😀 a byki ma ładne I młode PRAWDA ? 🙂

Opublikowano
31 minut temu, Szu15000 napisał:

Nikt z FB, tam raczej ciężko o kogoś rzetelnego, przynajmniej mi się nie trafił, odebrał stały odbiorca po namyśle, ale czerwonych mu nie oddałem narazie. Czyli praktycznie 2x mniejszy budynek masz i 18 sztuk, to u mnie z 20-25 będzie bezpiecznie myślę

12,5 netto za czerwone i wysyłam auto ?

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Piteriiv napisał:

trochę słabo minimum 12 netto powinno być - nie szanujemy się a pośrednicy i ubojnie z nas doją - na giełdzie światowej cena jak na koniec listopada a oni płaca złotówkę niżej - nie dają 12 netto + niech wożą powietrze , ja dziś kolejnego pogoniłem jak mi powiedział 12 brutto za piękne SM. musimy trzymać cenę jak na składach z opałem i nawozami bo inaczej za niedługo nam znowu zacznie zostawać kupa gnoju. powodzenia i nie dajmy sie

po 13 powinny być

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, ab23 napisał:

Wiem dlaczego go lubisz bo ton tylko sianokiszonką karmi a ty walisz wszystko i jeszcze kręcisz w wozie   😀 a byki ma ładne I młode PRAWDA ? 🙂

Wierzysz w to ? Bo ja nie bardzo.  Ale nie o to chodzi,  pomijając fakt że mija się z prawdą a teraz zajął się reklamą sprzedaży cielaków to jest przemądrzały i taki trochę cwaniak .Miałem ostatnio okazję dyskusji na temat sprzedaży byków w wieku 16msc " bo dalej nie rosną i tak powinni wszyscy " , nic racjonalnego do argumentacji nie ma a dużo krzyczy.

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano (edytowane)

Na początku tygodnia propozycja od  pawlonka za R klasę 20 netto za wbc 12 brutto na żywo 

Mazowieckie

Edytowane przez Grolnik
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v