Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

mam kilometry grodzenia elektrycznego pastwisk i potrzebuje opryskiwać pod tymi drutami pasek ok 1,5 m Mam chińczyka 60 l ale jest za mały Kupiłem zbiornik z zawieszeniem 300 l dziekan ale bez pompy

https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=DChcSEwiyzu2invP1AhWD7u0KHe96CJsYABALGgJkZw&ae=2&sig=AOD64_1nAUJ4xGRtrhnVPdHUfKhYAvvlhQ&adurl&ctype=5&ved=2ahUKEwjlteCinvP1AhUO2-AKHQEoDEQQvhd6BAgBEGA

Edytowane przez debrzyna
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

A teraz nie wymacasz, nie widać jak po kocie? 

Po jednej widać, sutki nabrzmiałe i widać, że jest ociężała. Dziś 35 dzień. A byłem przed chwilą zajrzeć to druga się szykuje, dziś 33 dzień mija. Naniosła znów siana i zaczęła puch drzeć. Trzeba pilnować i za chwilę znów iść. Dla mnie to ceremoniał jak dla Marcina wycielenia 👀

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, debrzyna napisał:

mam kilometry grodzenia elektrycznego pastwisk i potrzebuje opryskiwać pod tymi drutami pasek ok 1,5 m Mam chińczyka 60 l ale jest za mały Kupiłem zbiornik z zawieszeniem 300 l dziekan ale bez pompy

https://www.google.com/aclk?sa=l&ai=DChcSEwiyzu2invP1AhWD7u0KHe96CJsYABALGgJkZw&ae=2&sig=AOD64_1nAUJ4xGRtrhnVPdHUfKhYAvvlhQ&adurl&ctype=5&ved=2ahUKEwjlteCinvP1AhUO2-AKHQEoDEQQvhd6BAgBEGA

Stary opryskiwacz,lanca z plecakowego i jazda

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, debrzyna napisał:

A tej pompy od chińczyka nie da się ożenić z tym zbiornikiem??

Może jakaś pompka na 12v do paliwa??? Są takie o wydajności 40l/min, tylko czy ciśnienie wytworzy???

Opublikowano

Tylko po co? Belkę herbicydową na przód i wszystko

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

No i uj studnia pusta...

Jak potrzebujesz to tu gdzie mieszkam wody oporowo,

2 minuty temu, Agrest napisał:

Tylko po co? Belkę herbicydową na przód i wszystko

Poradzi sobie w BUSZU? 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Trzeba będzie wiercić głębinowa...

To myśl. Kuzyn Magdy będzie mi wiercił na gospodarstwie wiosną. Sprzęt ma porządny nie taki jak NAD RZEKĄ

Opublikowano

A propo studni. Chyba już studnię wody dziś wypiłem, coś mnie pewnie bierze. Twarz jak ogniem pali. Ech. A plecy napieprzają, ale to na robotę zwalam. Uczulenie na to mam.

Opublikowano

A może ją wyczyścić. moja też ledwo kiedyś wyrabiala. Z pół metra pogłębiona i źródło znowu wybilo. 

Opublikowano

Jak ciągnikiem wzdłuż ogrodzenia przejedzie to i belką opryska bo może iść równo z kołem przednim lub tylnym, końcówka szczelinowa asymetryczna, plus ustawienie pod lekkim kątem i opryska.

A belka to nawet kawałek profila z umocowaną końcówką. Specjalistyczna nie potrzebna.

Nawet kawałek pręta przyspawany do opryskiwacza i już ma regulację góra dół 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

To ten trzebieszowiak pozarażał, jak nic to łun.

I ja tak myślę. Miałem z nim kontakt na priv. 😉 A dni od kontaktu do rozwinięcia choroby się zgadzają. A nu jeho.

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Stary sprzęt a jeszcze się przydaje 😂

6EF56E23-5A74-40BA-ADEA-466AF91C246E.jpeg

Lepszy byłby obsypnik do pryzm. Pod okno byś rzucił🤭

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

To myśl. Kuzyn Magdy będzie mi wiercił na gospodarstwie wiosną. Sprzęt ma porządny nie taki jak NAD RZEKĄ

Nie no jego nie biorę pod uwagę... 

U sąsiadów wiercili jeszcze lepsi, 4 ludzi w domu i kilka kur i wody brakuje, a co lepsze zawieźli do badania i się okazało że nie zdatna do picia bo za wysoko filtry założyli. No ale tanio było... 

4 minuty temu, HF86 napisał:

A może ją wyczyścić. moja też ledwo kiedyś wyrabiala. Z pół metra pogłębiona i źródło znowu wybilo. 

Czyszczona ostatnio kilkanaście lat temu była, trzeba będzie wejść do niej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v