Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Porównanie cen na giełdzie i markecie nie uderzy w market tyko w osiedlowy sklep. 

Żeby dotrzeć do ludzi z przekazem i zrobić to tanio to trzeba wykupić drogą reklamę w telewizji. 

Jemu raczej nie, ale normalnemu mieszkańcowi tak. 

Co go obchodzi że Ty masz nowy  ciągnik w kredycie, skoro on ma starego pasata też w kredycie, i też mu źle 

Mi gul nie skoczył masz rację. Passata też nie mam. Jestem biedny, leniwy i jeszcze się coś zaraz dowiem co ze mną nie tak 😂

• Haha 1
Opublikowano

Temperatura spadła trochę, ale już 4 koszulka mokra. W tv nic nie ma :o moze też złote łany sobie włączę :o

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

A orientujesz się przeciwko czemu ten protest ?

Pisał wczoraj.

Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

Pierwsze, co pomyślałem, jak zobaczyłem powiadomienia - k**wa coś po pijaku napisałem, czy co 😅

Dołączam się do życzeń wszystkiego najlepszego 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Nie każdy jest tu na bieżąco. ;) 

Ale pie🤬 głupoty to jesteś na bieżąco .🤭

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Bo ludzie w miescie dalej myślą. że na wsi nadal stada dzieciaków biegają boso w porwanych koszulinach, a ich ulubionym zajęciem jest pasanie krowy na miedzy i poganianie jej wierzbową witką. 😂 Takiej wsi  szukają, a jak się przeniosą na wieś to mają pretensje do jej mieszkańców że nie serwują im takich doznań.🤣

A ja myślałem że u was na wschodzie tak jeszcze jest 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale biedy nie widać na takich pokazach ,później zdziwienie jak to ludzie w mieście odbierają rolnika że taki drogi sprzęt a oni mają jeszcze czelność  strajkować  , zapomniałem że pan bardziej biznesmen 🤷‍♂️

W fabrykach też mają drogi sprzęt, normalnie  go nie widać a strajkują. Ten sprzęt służy do roboty a nie do brylowania w towarzystwie. A że wygląda dobrze, to znaczy że ma właściciela. W PGRze juz dawno tak by nie wyglądał. 

Przewracam tę glebę tak samo jak Ty. Więc jednak utożsamiam się z tymi problemami bo tez mnie dotyczą. Chcesz się wyzywać od biznesmenów? Czy tylko okazujesz mi pogardę?

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Marcin akurat jest

O nie , zaglądam od czasu do czasu ,  wczoraj byłem bardziej w znaleziene na allegro 😛

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Ty jak dzisiaj się śpieszyłeś na ten protest, to w głowę się nie uderzyłeś wchodząc do traktora?  

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Mi gul nie skoczył masz rację. Passata też nie mam. Jestem biedny, leniwy i jeszcze się coś zaraz dowiem co ze mną nie tak 😂

No jesteś leniwy, Merlin jeszcze 500 nie bierze 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ty jak dzisiaj się śpieszyłeś na ten protest, to w głowę się nie uderzyłeś wchodząc do traktora?  

Siedź w domu na du**e i czekaj aż miłościwie nam panujący coś ci skapną żebyś z głodu nie zdechł. 

18 minut temu, Ursus932 napisał:

Ale biedy nie widać na takich pokazach ,później zdziwienie jak to ludzie w mieście odbierają rolnika że taki drogi sprzęt a oni mają jeszcze czelność  strajkować  , zapomniałem że pan bardziej biznesmen 🤷‍♂️

Miastowy to tępy leniwy robol który patrzy jak się poopierdalać w robocie i do weekendu przetrwać. 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

W fabrykach też mają drogi sprzęt, normalnie  go nie widać a strajkują. Ten sprzęt służy do roboty a nie do brylowania w towarzystwie. A że wygląda dobrze, to znaczy że ma właściciela. W PGRze juz dawno tak by nie wyglądał. 

Przewracam tę glebę tak samo jak Ty. Więc jednak utożsamiam się z tymi problemami bo tez mnie dotyczą. Chcesz się wyzywać od biznesmenów? Czy tylko okazujesz mi pogardę?

Przepraszam nie pogardę ani wyzywienie, tylko jest o wiele łatwiej prowadząc biznes i coś tam orać🤷‍♂️ , podkreśliłem tylko Pana wyższość 😉 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

7 minut temu, mirro napisał:

Bo ludzie w miescie dalej myślą. że na wsi nadal stada dzieciaków biegają boso w porwanych koszulinach, a ich ulubionym zajęciem jest pasanie krowy na miedzy i poganianie jej wierzbową witką. 😂 Takiej wsi  szukają, a jak się przeniosą na wieś to mają pretensje do jej mieszkańców że nie serwują im takich doznań.🤣

A ja myślałem że u was na wschodzie tak jeszcze jest 🤭

raczej w ,,łódzkim,, u tych co im ciulowo za mleko płacą 🤭🤪

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

On jak Kaczyński w stanie wojennym , zaspał 🤭 a teraz będzie jak to strajkuje 😛

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

W sedno Sławek w sedno. 👍🏼👍🏼👍🏼🍺🍺🍺

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Bo u nas jest przemysł a nikt rolnictwem się nie przejmuje 

Opublikowano

A płaca ciulowo bo leniwe i dupy im ruszyć się nie chce 🤪😉

Ursus932 napisał:

Bo u nas jest przemysł a nikt rolnictwem się nie przejmuje

ale są tacy co ruszyli cztery litery i cenę mają

Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

Przemek co ci się taki agresor załączył ochłoń trochę 

Byłem na protestach przeciw 5ce prezesa i więcej nie jeżdżę co nie znaczy że jestem przeciwny 

Zamiast ulic w mieście, zablokować wiazdy na parkingi do marketów 

Wiazdy i wyjazdy do Anwilu czy Puław, utrudnić dojazd do lotnisk w proteście przeciw ociepleniu klimatu ito miało by lepszy wydźwięk społeczny, ale co ja tam wiem 

• Like 3
Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

Siedź w domu na du**e i czekaj aż miłościwie nam panujący coś ci skapną żebyś z głodu nie zdechł. 

Miastowy to tępy leniwy robol który patrzy jak się poopierdalać w robocie i do weekendu przetrwać. 

🤦🤦🤦🤦

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

A płaca ciulowo bo leniwe i d*py im ruszyć się nie chce 🤪😉

ale są tacy co ruszyli cztery litery i cenę mają

Sławek ale wtedy na co będe narzekał 😛

Opublikowano
szymon09875 napisał:

11 minut temu, PRIMO napisał: Siedź w domu na du**e i czekaj aż miłościwie nam panujący coś ci skapną żebyś z głodu nie zdechł.  Miastowy to tępy leniwy robol który patrzy jak się poopierdalać w robocie i do weekendu przetrwać.  🤦🤦🤦🤦

Szymon ale wiesz że to czasem trochę i nie żadko prawda 😀

Ursus932 napisał:

Sławek ale wtedy na co będe narzekał 😛

taki narzekacz jak Ty zawsze powód znajdzie 😛

Opublikowano

Była już jedna grupa zawodowa co rządy przed nią trzęsły portkami. Zaraz jej nie będzie. 

W Polsce już się nie zmieni nic. 

Jest dwie grupy ludzi w centrum, i po jednej z lewa, i z prawa. 

Popierając tego pana nie osiągnie się nic. 

Promowanie dwóch rolników, i wizyty działaczy tej organizacji w tamtym gospodarstwie, powinny dać do myślenia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v