Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Rozumiem, że spróbowałeś zanim napisałeś ten post. 😉

Nieee, ale pamiętam ze szkolenia z beczek asenizacyjnych jak chłop mówił żeby wody nie ciągnąć czystej bo się pompy zacierają i kilka razy powtarzał że gówno smaruje. Co ciekawe mówił po niemiecku a gówno umiał powiedzieć po polsku 🤔

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

A tam czasem olej nie idzie ?

Nie, smar. 

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Do rotacyjnej to kiedyś w garnku kilo smaru i litr oleju ugotowaliśmy, takie średnio gęste h*j-wie-co wyszło

No to i ja tak robiłem. Tutaj chce zrobić dobrze bo jak to sprzedam żeby potem nie było że smar wymieniony a jakiś syf jest :/

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, szymon09875 napisał:

Pany pytanie, rzadki smar potrzebuje, dla wiadomości @Bananek @bratrolnika i innych śmieszkow rzadkie gówno się nie nada.

Wg instrukcji Shell alvania wr0 ma być, ale nawet w necie jego specyfikacji nie mogę znaleźć, a kupić się już go chyba nie da. 

Ferdek z rozsiewaczem poszedł jak dziki :D

EPX 00 lub EPX 000

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzak napisał:

Tak to nie bo nie będę miał czym wykosić. Taką 135 bym kupił wtedy bym mógł ci sprzedać za te 4000 ;)

Czeską po kapitalce za 900 kupiłem.... 

15 minut temu, bratrolnika napisał:

w garnku kilo smaru i litr oleju ugotowaliśmy

Matka zadowolona? 

• Haha 4
Opublikowano
Pafnucy napisał:

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

To ja tu jestem dziad. Pożyczysz parę groszy bo mi brak trochę na lublina 

Chcesz pinset? 

16442574262398296426981235063714.jpg

kurla ,,góral,, kiedyś to było coś jak zeszyt kosztował ,,1,,zł

Opublikowano
16 minut temu, superfarmer02 napisał:

Czeską po kapitalce za 900 kupiłem.... 

Matka zadowolona? 

A właśnie czeską a tu maż krajową polski dobry sprzęt.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

4 minuty temu, Krzak napisał:

Polska czeskiej może co najwyżej rowy obkaszac :)

samasza nie miałeś 😁 kumpel pożyczył to jak wałek włączył to osłonę podnosił i patrzył czy się bębny kręcą 🤭 samasz zerżnięty z czeskiej

Opublikowano
10 minut temu, Krzak napisał:

Polska dobra ale czeska lepsza 

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Polska czeskiej może co najwyżej rowy obkaszac :)

Żebyś wiedział. Od kąd mamy czeska to polska idzie na najgorsze łąki albo jak trzeba kosić na 2. Choć jeśli chodzi o kosiarkę do 30 to jednak polska lżej idzie. Czeska przez to że chyba ma jakieś inne  przełożenia idzie ciężej tzn. czeska dokasza na np 1600 obr silnika a polską musi mieć 2000 i 30 to trochę dusi żeby ją dobrze rozbujać 

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

samasza nie miałeś 😁 kumpel pożyczył to jak wałek włączył to osłonę podnosił i patrzył czy się bębny kręcą 🤭 samasz zerżnięty z czeskiej

Wiem, sąsiad miał jakąś prywaciarska, też na częściach z czeskiej. Bardzo cicho chodziła, no ale wytrzymałosc już nie ta. 

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Żebyś wiedział. Od kąd mamy czeska to polska idzie na najgorsze łąki albo jak trzeba kosić na 2. Choć jeśli chodzi o kosiarkę do 30 to jednak polska lżej idzie. Czeska przez to że chyba ma jakieś inne  przełożenia idzie ciężej tzn. czeska dokasza na np 1600 obr silnika a polską musi mieć 2000 i 30 to trochę dusi żeby ją dobrze rozbujać 

Noo czeska ciężej rozbujac.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Wiem, sąsiad miał jakąś prywaciarska, też na częściach z czeskiej. Bardzo cicho chodziła, no ale wytrzymałosc już nie ta. 

Jak zacząłem kosić czeska to na równych łąkach pierwszy raz usłyszałem dźwięk cięcia trawy a nie wycia trybów 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Kup se claasa 😛 1600-1700 obrotów, prędkość około 20km/h i daje radę 

Opublikowano

też czekam na ten moment. stara wyjucha wyzionela ducha 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v