Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Wiem Pjoter wiem, droczę się tak z Tobą tylko, chyba nie masz mi tego za złe? 

Nie mam ale czasem mnie irytujesz. Jak i wszyscy nawzajem się czasem irytujemy. A że niektórym, tak jak na przykład mi zależy na tym tylko aby mieć co żreć, nie biedować w dosłownym tego słowa znaczeniu to już tak bywa. Tak jak pisałeś, nawet nie korzystam z wolności w pełnym znaczeniu i dobrze mi z tym, aby tylko tak dalej było ale na to wpływu nie mamy.

Ech, jutro by po kury się trzeba kopnąć...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie mam ale czasem mnie irytujesz. Jak i wszyscy nawzajem się czasem irytujemy. A że niektórym, tak jak na przykład mi zależy na tym tylko aby mieć co żreć, nie biedować w dosłownym tego słowa znaczeniu to już tak bywa. Tak jak pisałeś, nawet nie korzystam z wolności w pełnym znaczeniu i dobrze mi z tym, aby tylko tak dalej było ale na to wpływu nie mamy.

Ech, jutro by po kury się trzeba kopnąć...

No wiemy o tym obydwaj i chyba się gniewać na siebie za to nie będziemy? 

Ile czasu kura musi mieć żeby zaczęła jajka znosić? 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No cóż, jakoś żyć trzeba.

Przy chowie ekstensywnym jakieś pół roku z odchyłem kilku tygodni.

Opublikowano

moja siostra próbowała kiedyś zasnąć. było krótko przed północą. przez okno wdzierało się światło księżyca którego strumień oświetlał łóżko i znajdującą się obok niego szafę, której drzwi były otwarte. naprzeciwko było lustro. siostra tak leżąc popatrzyła w to lustro i zobaczyła w odbiciu szafy postać mężczyzny. zerwała się i zapaliła lampkę i zjawy już nie było. od tej pory nie śpi sama w pokoju.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No cóż, jakoś żyć trzeba.

Przy chowie ekstensywnym jakieś pół roku z odchyłem kilku tygodni.

Pół roku trzymać kure żeby jajka niosla? 

1 minutę temu, Drewnopoulos napisał:

moja siostra próbowała kiedyś zasnąć. było krótko przed północą. przez okno wdzierało się światło księżyca którego strumień oświetlał łóżko i znajdującą się obok niego szafę, której drzwi były otwarte. naprzeciwko było lustro. siostra tak leżąc popatrzyła w to lustro i zobaczyła w odbiciu szafy postać mężczyzny. zerwała się i zapaliła lampkę i zjawy już nie było. od tej pory nie śpi sama w pokoju.

Siostra wolna? 🤔

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Kup wyrośnięte i o razu niosą 😛

Opublikowano

Dzisiaj Rolnicy jak się żyje na wsi potem chłopaki do wzięcia,drwale. Będzie seans :) A rano Sprawa się rypła obejrzę,wesoły film.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Można kupić kilkunasto tygodniowe i powyżej 20 tygodni. Kwestia ceny.

Myślałem że to wcześniej się zaczyna nieść 🤦‍♂️ słaby ze mnie będzie hodowca eko drobiu 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Dzisiaj Rolnicy jak się żyje na wsi potem chłopaki do wzięcia,drwale. Będzie seans :) A rano Sprawa się rypła obejrzę,wesoły film.

Ło jak ja wczoraj drwalem byłem to prawie gacie pełne miałem że strachu 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

@Krzak A te "rano" to o której 

A gdzieś koło 10

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ło jak ja wczoraj drwalem byłem to prawie gacie pełne miałem że strachu 🤦‍♂️

Może nie umiesz ;[

Opublikowano

jeszcze taka opowieść z lat 60 wiem od babci. to było w dzień zaduszny. mężczyzna szedł z drugiej wsi przez pola, już się mocno ściemniało. zobaczył w oddali stoi facet, wzdrygnął, bo kto o tej porze może być w polu, ale szedł dalej , wtedy to coś ruszyło do niego, przestraszony patrzy a to zmarły kilka lat wcześniej sąsiad i podaje mu rękę. rozmawiali przez chwilę  i wtedy ten powiedział na mnie już czas i oddalił się znikając w zapadających ciemnościach. rankiem drugiego dnia jakaś kobieta zastała mężczyznę jak klęczał na moście kilkadziesiąt metrów od domu odmawiając różaniec. gdy wrócił do domu nie bacząc, że bieda i ma czwórkę dzieci sprzedał 3 krowy i pospłacał wszystkich z nawiązką wobec których miał jakiś dług czy zobowiązanie. jednak od tego czasu mocno podupadł na zdrowiu i zmarł za kilka miesięcy

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Kup takie co już niosą i nie musisz czekać 

To ja za tą kure będę miał 2 paletki jajek 😂

1 minutę temu, Krzak napisał:

Może nie umiesz ;[

Tu drzewo przechylone nad dosyć ruchliwą drogę było i naciągnąć miał ciągnikiem. Wyciąłem zawiasę dawaj podcinać, zanim podciąłem to ciągnikiem już się zagrzebał 🤦‍♂️ tylko zdarzyłem krzyknąć żeby nie cofnął i pile zacisnęło w pniu. Drugą piłą z dębu kliny wyciąłem i nabijałem tymi klinami jak już mogłem piłą poruszyć to do ciałem i naciągnął... Ale gorąco to mi było że szok 

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak jak i ze mnie byłby słaby hodowca bydła...

E tam, Ty pogłębiasz swoją wiedzę to dałbyś sobie radę

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

To ja za tą kure będę miał 2 paletki jajek 😂

To po co ci kury .... Kup se jajka 🙈

Z małymi to za dużo zabawy ... U nas praktycznie co roku dokupuje się około 20 kur ale takich co już niosą 

Zresztą kurczaki też się kupuje takie około 1,5kg 

2 tygodnie i już można zabijać 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v