Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

oj i znowu niedziela jutro.

świętować będzieta?

tak odbiegając od głównego tematu, to powiem Wam, że wiatru właściwie nie ma, a jest mały mrozek.

sie przyglądałem gwiazdom w nocy, i Wam powiem że do mnie to łatwo trafić. nad stodołą jest Mały Wóz i Gwiazda Polarna. kto by pomyślał...9_9

Nie możliwe , to mieszkasz za moją stodołą :ph34r:

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Piniendzów trochę mam zamiar wydać jutro i przeprowadzić handel wymienny.

Pjoter, czy Ciebie też teraz tak ludzie pytają o miód? Się kuźwa obudzili. Gdzie latem byli jak było miodobranie? W tym tygodniu może z 10 telefonów miałem żeby sprzedać urobek.

Ursus932 napisał:

Miałbym , a masz jakąś nieruchomość pod zastaw 🤔

Rucho mość bierz. 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Pjoter, czy Ciebie też teraz tak ludzie pytają o miód? Się kuźwa obudzili. Gdzie latem byli jak było miodobranie? W tym tygodniu może z 10 telefonów miałem żeby sprzedać urobek.

Ogólne ssanie jest i cena jest tylko szkoda, że towaru nie ma. Jutro może pogadam z innymi bo wymiana wosku jest i za Apiwarol trzeba zapłacić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Sołtys odkrył tiktoka. pier**le, nie rezygnuję z hodowli jak mam na tak złą drogę zejść.

Dawno Ci mówiłem co byś nie rezygnował.

A tak w ogóle to zlikwidować nie jest tak prosto,Wiesz ile to płaszczenia się przed urzędasami

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Mówili teraz w tv że jakiś pepik po tanią ropę do nas przyjechał, zatankował 1600 litrów, i na powrocie go zgarnęli, 2000 ojro mandatu mu wlepili

Nie pepik a giermański hitlersyn

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Rucho mość bierz. 😉

A na co mi druga 🙆‍♂️😛

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Ogólne ssanie jest i cena jest tylko szkoda, że towaru nie ma.

Żeby człowiek wiedział i przetrzymał do teraz to byłby milioner. Zresztą i tak na pniu zszedł po niekiepskiej cenie.

Opublikowano
soltys48 napisał:

A tak w ogóle to zlikwidować nie jest tak prosto,Wiesz ile to płaszczenia się przed urzędasami

Domyślam się. Ostatnio w ARiMR pytałem o te paszporty cielaków. Faktycznie jest zamysł, żeby nie było. Oj będzie mnóstwo e-cielaków w wirtualnym świecie się pasło.

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

świętować będzieta?

tak odbiegając od głównego tematu, to powiem Wam, że wiatru właściwie nie ma, a jest mały mrozek.

sie przyglądałem gwiazdom w nocy, i Wam powiem że do mnie to łatwo trafić. nad stodołą jest Mały Wóz i Gwiazda Polarna. kto by pomyślał...9_9

Niby by było co robić, ale jutro dzień od spania. Chyba że tomek z tym Lublinem się na myśli to jadę po Lublina. Jedziesz i Ty? Litkup trzeba by wypić żeby mi się nie psuł i policja dowodu nie zabrała 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Żeby rok był dobry to by się obłowił... Jakby mi wszystkie z zimy dobrze wyszły i przyniosły jak trzeba...

Nasze póki co furczą wszystkie. Ale do wiosny jeszcze sporo może się wydarzyć.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jedziesz i Ty? Litkup trzeba by wypić żeby mi się nie psuł i policja dowodu nie zabrała 

no mogę się poświecić.

wiesz gdzie mieszkam to podjedź.

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy napisał:

świętować będzieta?

Ja tam jutro pracuję.....☹️

A ja w stodole mam mały wóz......😎

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Nasze póki co furczą wszystkie. Ale do wiosny jeszcze sporo może się wydarzyć.

U mnie też wszystkie żyją... Tylko co z tego skoro przy pierwszym przeglądzie, drugim było cacy, czerwiu było a potem zimno i pszczół nie było... Zdecydowanie za zimna wiosna. U sąsiada trochę lepiej bo ma system ogrzewania zamiast ciepłych dennic takich jak ja mam. Muszę i ja nad tym pomyśleć.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no mogę się poświecić.

wiesz gdzie mieszkam to podjedź.

No dobra ale... Jednego mnie na stopa to może mleczarka zabierze ale dwóch? Żeby szkolne autobusy jeździły to kulturalnie bym pojechali. No i jako eskorta byś mi się przydał bo co jak kto by się dowiedział że taką gotówką dysponuje? 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Domyślam się. Ostatnio w ARiMR pytałem o te paszporty cielaków. Faktycznie jest zamysł, żeby nie było. Oj będzie mnóstwo e-cielaków w wirtualnym świecie się pasło.

To już pewne że paśportów nie będzie. Żebym ja wiedział że to takie trudne to wcale bym do biznesplanu nie podawał

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Po coś ktoś to przecież wymyśla. 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Żebym ja wiedział że to takie trudne to wcale bym do biznesplanu nie podawał

A, bo Ty je masz w programie. Jak bez tego to pewnie z dnia na dzień by skończył.

Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Tzn?

A ma 5 płytek grzewczych, podciągnięty kabel pod ule i wkłada do dennic, na szuflady początkiem marca. 

A, to widziałem u ruskich na filmiku.

To już fabryka, a nie hobby.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

A, bo Ty je masz w programie. Jak bez tego to pewnie z dnia na dzień by skończył.

A, to widziałem u ruskich na filmiku.

To już fabryka, a nie hobby.

Niby w programie nie są ale płaszczyć się trzeba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v