Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Piłeś kozie mleko? Ja raz próbowałem.  Bleeee... 

Moja córka wychowana na kozim, ja raz jeden w życiu sie napiłem przez przypadek i potwierdzam Twoje odczucia

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Panie Sławek, moda byś miał 🤭😂

a Ty nie kawaler????

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Leszy napisał:

Ale przy krowach obecnie to trzeba się z mechanizacją pogodzić. I jeszcze córka Sławka by mu musiała w oko wpaść. 

A na uj mi tyle pola i tyle krów. Mi w zupełności wystarczy tyle co mam, święty spokój, żadna kobita nie terkocze za uchem, dzieci nie trza adoptować... Święty spokój. 

kur... gdzie ziemia ci w głowie 🤔 do roboty ziemia dla syna .... 😁😁😁😁

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

@chloporobotnik A myślisz że czemu ja przy tych krowach co są  nie mam zamiaru robić ? Bo one właśnie tyle dają max 15l na dzień i wielkie gówno z tego mleka jest ... 

Przy 10 szt masz 150l na dzień, około 75l na dój, to nie warto się fatygować "na godziny" na te parę litrów 

Tylko pomyśl z drugiej strony. Czym karmić krowę ponad 15 lat temu, przy małym kawałku pola, a oprócz krowy była koza, maciora, prosiaki, kury, króliki. Kukurydzy nikt nie znał. Na śrutę dla krowy to nawet tego ziarna nie starczało. Czasem jak ziemniaki wyjątkowo obrodziły to coś dostawała.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️🤪🤣🤣🤣🤣

Panie Sławek, mioda byś miał 🤭😂

mioda jak chce to i tak mam dzisiaj gryczany i akacjiowy na kolacjię 😁

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Pioter, na zapoznanie idź w kakakasku bo bije 

Na jakie zapoznanie, jak się z chałupy nie wybieram.

Przed chwilą, slawek74 napisał:

kur... gdzie ziemia ci w głowie 🤔 do roboty ziemia dla syna .... 😁😁😁😁

A co mi po takiej córce Sławka, nic dobrego, same zło dla mnie.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Moja córka wychowana na kozim, ja raz jeden w życiu sie napiłem przez przypadek i potwierdzam Twoje odczucia

a Ty nie kawaler????

Ja tak. 

Ale gdzie mi tam za wigatą źrebicą się uganiać 

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Mam 400.

Ostatnio pytałem o remont to powiedzieli że słabo opłacalne. 

Za jakieś 600 jest jakaś "polska"  a za 900 oleo mac 

Ja tam nie będę jej remontować, póki chodzi to tnie.

Mało jej urxywam już, ale w pełni sprawna, czasem cos przyciąć, albo krzaki wyciąć.

Swoje już nacieła.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Coś jak w kawale ...

Poszedł dziadek z wnuczkiem do baru i dał wnuczkowi spróbować wódki a wnuczek "dziadku ale to nie dobre ..." 

A dziadek "widzisz wnusiu... A dziadek musi to pić" 

🙈🙈

Opublikowano

Apropo kóz. https://kozart.pl/ Gościu na tych serach ma lepszy biznes jak pewnie niejeden przy mniejszej ilości krów i oddawaniu mleka do mleczarni po 1.6zł czy tam ile. Tylko tutaj bliskość Krakowa robi robotę. Jak na mleko nie ma wzięcia, tak sery idą. Siano od niego po taniości brałem, bo kozy świeżego dostały i mleko pod ser już inaczej smakowało jak na tym starszym 😜. Nawet w TVN był reportaż o nich. https://dziendobry.tvn.pl/zdrowie/produkty-z-koziego-mleka-dlaczego-sa-zdrowsze-niz-z-mleka-od-krowy-5466898

A na zewnątrz cosik przybieliło znów. Ślisko pieruńsko.

Opublikowano
soltys48 napisał:

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ja tak. 

Ale gdzie mi tam za wigatą źrebicą się uganiać 

se wychowasz a i teścia byś miał niezłego

był już tu jeden co jechał i nie dojechał a ja czekałem aż na mostku dołek się zrobił 🤭😁

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A bo się uniosłem tym... Czy Ty mojej zguby chcesz?

Jak zguby? 

Chłopie john deere teścio da, z turem 😂

10 minut temu, soltys48 napisał:

se wychowasz a i teścia byś miał niezłego

No nie dogadali byśmy się, ja lubię "trójkąty" 😂

3 minuty temu, slawek74 napisał:

był już tu jeden co jechał i nie dojechał a ja czekałem aż na mostku dołek się zrobił 🤭😁

Boś widły w ręku miał, było za plecy schować 😂

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Jak zguby? 

Chłopie john deere teścio da, z turem 😂

No nie dogadali byśmy się, ja lubię "trójkąty" 😂

Boś widły w ręku miał, było za plecy schować 😂

A na wuj mi ten john deere i tur jeszcze w dodatku? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v