Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, gregor1284 napisał:

Teraz to się nie wyrzekniesz że nie masz kurpiowskich przodków. Jeszcze dodaj że wycinanka Ci się tam widzi 🙊

W muzeum wsi radomskiej tak, u Radka i u mnie nie.

29 minut temu, Drewnopoulos napisał:

sprzedaję i czytam też. nie taki już chłopczyk 30 mam. trafiłaś w sedno ludzie lubią takich jak ja, bo pocieszają się tym że inni mają gorzej. smutne to i prawdziwe.

Chyba ja zajrzę do tej księgarni by ocenić Twój stan😁. To jest równolegle do ryneczku na Ogrodach?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

że w kiełbasie byś preferował?

W ogóle szkoda takie na pożywienie przerabiać. Niech se żyją koniczyne skubią.

Opublikowano
13 minut temu, Krzak napisał:

Nie mów że te słodziaki na pasztet przerobisz.

A dlaczego nie?

6 minut temu, Krzak napisał:

W ogóle szkoda takie na pożywienie przerabiać. Niech se żyją koniczyne skubią.

Niby taki tradycjonalista, wierzący katolik a nie wie, że w celu konsumpcji można zabić?

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Treść została ukryta z powodu naruszenia regulaminu.

Kurła, Szymon coś Ty tam mu napisał?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A dlaczego nie?

Niby taki tradycjonalista, wierzący katolik a nie wie, że w celu konsumpcji można zabić?

Można ale jakoś tak żal jak się na nie patrzy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A dlaczego nie?

Kurła, Szymon coś Ty tam mu napisał?

Daj spokój... Nie na pisze znowu bo jeszcze % poleca :oBrzoskwinie to by wylizywał, a królika mu szkoda.

6 minut temu, Krzak napisał:

Można ale jakoś tak żal jak się na nie patrzy.

Żal to czytać twoje bzdury

Edytowane przez szymon09875
  • Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

I zachodzę w głowę jak to jest że kiedyś w renault 19 klocki starczały mi na max 15tys km?

dorosles?zmadrzales?mandaty podniesli ?? radary postawili ?

8 godzin temu, jarecki napisał:

co Wy za chleb jadacie , zwykły 2,8 zł w sklepie firmowym za 55 dag 

znajac cene maki to balbymsie taki jesc..

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

bardzo duży błąd.

wielblad ?? onetez maja szpotawe nogi

59 minut temu, Drewnopoulos napisał:

sam zdiagnozowałem. było pokazane obrazkowo i książkowa szpotawość. to się nie leczy mam to po babce ona tez ma nogi w pałąk a jednak wyszła za mąż. można żyć, tylko się kolebiesz jak chodzisz. może to być tez od jazdy konnej.konno nie jeździłem alec sadzali mnie na bujanego jak bylem mały to może dlatego.

placebo stosuję u siebie, ale teraz się nawarstwiło i jakby słabiej dziala.

jesli babka wyszla za maz to moze i ciebie sie uda ?? widze ze cie ciagnie do zetorka-on co prawda zajety ale moze jakis inny kolega sie toba zaopiekuje ??

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Brzoskwinie to by wylizywał, a królika mu szkoda.

Ja rozumiem, komuś nie smakuje, w porządku, jadł i mu nie podchodzi, nie każdy lubi wszystko. Ale nie "bo żal" to szkoda mówić nawet... Idąc tym tokiem myślenia to kurę zabić żal, ba, nawet chwasta w warzywach wyrwać to żal bo on też "żyje".

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ja rozumiem, komuś nie smakuje, w porządku, jadł i mu nie podchodzi, nie każdy lubi wszystko. Ale nie "bo żal" to szkoda mówić nawet... Idąc tym tokiem myślenia to kurę zabić żal, ba, nawet chwasta w warzywach wyrwać to żal bo on też "żyje".

No dokładnie, marchewki też szkoda.

Opublikowano

kurla co to ma być. browarow najmniej od lat wypite. tylko 186 butelek czy puszek na rok. co z tą Polską 🙉

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Na wsi nie ma miejsca, czasu na sentymenty. 

Bo ty trochę gruboskórny jesteś. Jak przypadkiem dzisiaj cię czytałem w jakimś starym temacie to taki nie byłeś. Z całym szacunkiem

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak tylko napisałem że żal,to nie oznacza że nie jem mięsa z królika. Życie nie jest czarno białe i ma różne odcienie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, Krzak napisał:

Bo ty trochę gruboskórny jesteś. Jak przypadkiem dzisiaj cię czytałem w jakimś starym temacie to taki nie byłeś. Z całym szcunkiem

Bo na wsi taki człowiek powinien być. Żadnych odruchów przed zabiciem zwierzęcia. Trzeba to trzeba, po to się hoduje i przy tym depta, to nie jakieś pawie czy kanarki, że mają ładne być i na wystawach mają wyglądać. Nikt tego dla ozdoby nie hoduje. Dla nawet dzieci sąsiadów, choć mają 11 i 5 lat to nie dziwota, że się zabija, je i im jakoś nie szkoda. 

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Daj spokój... Nie na pisze znowu bo jeszcze % poleca :oBrzoskwinie to by wylizywał, a królika mu szkoda.

Żal to czytać twoje bzdury

To po co czytasz jeżeli wg ciebie to bzdury?

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bo na wsi taki człowiek powinien być. Żadnych odruchów przed zabiciem zwierzęcia. Trzeba to trzeba, po to się hoduje i przy tym depta, to nie jakieś pawie czy kanarki, że mają ładne być i na wystawach mają wyglądać. Nikt tego dla ozdoby nie hoduje. Dla nawet dzieci sąsiadów, choć mają 11 i 5 lat to nie dziwota, że się zabija, je i im jakoś nie szkoda. 

Mojej siostra miała z 4 lata jak ją gęś ganiała to się obróciła do niej taka wkurzona i powiedziała:

gupia gęś, zobacys my cie zabijemy i ziemy 😂😂

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jacus napisał:

dorosles?zmadrzales?mandaty podniesli ?? radary postawili ?

Tak, zwiększyłem prędkość maksymalną ze 120 do 170km/h, zwiększyłem też przyspieszenie, co często wiąże się z gwałtowniejszym hamowaniem.

Więc nie trafione.Styl jazdy powinien wskazywać na szybsze zużycie

Zdecydowanie chodzi o jakość części/ nowsza technologia/ może to że 4x4, obie osie na tarczach hamulcowych i inaczej rozkładana siła hamowania???

No i oczywiście drogi hamowania R19 a Kugi nie ma co porównywać.

Kiedyś bywało że klocki po 5tys km piszczały że nie szło tego przesłuchać. 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No dobra pisałem ci że mięso jem ze świni,kury czy królika ale czy jednocześnie człowiek nie może zadumać się nad losem zwierzęcia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v