Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Teraz jesteś bogaty? Trzeba było tak odrazu kolego z Mazur 🙊

Dużo przerabiać nie trzeba 

U mnie sporo bo drzwi wykuć i stanowiska odwracać bo rurociąg od dojarki idzie a tam musi tak zostać byle do rynty 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

to tak źle to nie jest. W technikum marzyłem o audi b5 i nie dawno kupiłem 😂

Zarobas.... 

2 minuty temu, Łolek napisał:

U mnie sporo bo drzwi wykuć i stanowiska odwracać bo rurociąg od dojarki idzie a tam musi tak zostać byle do rynty 

No ja też już tak myśleć zaczynam. Ten wiek nachodzi i już o rozwoju nie myślę, chyba że osobistym rozwoju. Niech się robi co chce ją do emerytury doczekam 

Opublikowano (edytowane)

O to to w punkt 

Jest u mnie na wsi taki co od40 szt codziennie taczką wywozi obornik qq taczką i jeszcze między krowy wchodzi i wiadrami w koryta sypie a z 10 lat starszy  ode mnie

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

nawet jak obora powstała i był tylko kanał bez wyciągu to kawałek ramki lekkiej się wciagalo ręcznie A co drugi dzień traktorkiem się wyciagalo cały urobek .

po to się pracowało żeby mniej pracować, A nie całe życie żyć żeby robić. 

z resztą ja zawsze legat. 

Opublikowano

Jest sprawa. Zdechły klocki w Kudze. Zmieniać od razu i tarcze?

Poprzednim razem szedł komplet.

Wychodzi że zrobione 90tys km na jednych klockach i tarczach. 

I zachodzę w głowę jak to jest że kiedyś w renault 19 klocki starczały mi na max 15tys km?

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

nawet jak obora powstała i był tylko kanał bez wyciągu to kawałek ramki lekkiej się wciagalo ręcznie A co drugi dzień traktorkiem się wyciagalo cały urobek .

po to się pracowało żeby mniej pracować, A nie całe życie żyć żeby robić. 

z resztą ja zawsze legat. 

dawno dawno temu jak miałem 8-10 lat i pojechałem do kolegi to było dla mnie szokiem że nie maja wyciągu, byłem święcie przekonany że jak u nas jest to każdy inny też ma

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

I zachodzę w głowę jak to jest że kiedyś w renault 19 klocki starczały mi na max 15tys km?

Zmierzyć tarcze hamulcowa... Kiedyś może bardziej się ograniczales i hamowałeś więcej. 

Opublikowano

Raczej jest gruba, ale czy na kolejne 70 - 90tys km?

Poprzednim razem były jeszcze oryginalne i kolega stwierdził żeby nie oszczędzać bo klocki mogą być a tarcza pęknie po mimo że dość gruba. 

Może ma rację? Ewentualnie tył zostawić bo tam ciut mniejsze zużycie

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

dawno dawno temu jak miałem 8-10 lat i pojechałem do kolegi to było dla mnie szokiem że nie maja wyciągu, byłem święcie przekonany że jak u nas jest to każdy inny też ma

Przyjedz do mnie to jeszcze bardziej sie zdziwisz 🙆‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Może na dżondyra zbiera 😁

Chyba już nie 

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Może zetora ma i ten pochłania wszystkie oszczędności, 🙊

Ma proxime a dzieci już pozenione i nikt nie chce w tym robić 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Raczej jest gruba, ale czy na kolejne 70 - 90tys km?

Poprzednim razem były jeszcze oryginalne i kolega stwierdził żeby nie oszczędzać bo klocki mogą być a tarcza pęknie po mimo że dość gruba. 

Może ma rację? Ewentualnie tył zostawić bo tam ciut mniejsze zużycie

Wystrzegaj się takich kolegów. Masz w autodacie wartości przy jakich rtarcza kwalifikuje się do wymiany i tego się trzymaj. Z tą tarcza to dobrze pojechal, mógł dodać "nie jeździj bo możesz spodowac/wziąć udział w kolizji" . Przekaz taki sam jak z pęknięta tarcza 

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Jak żeś bogaty to zmieniaj

Nowe klocki do statej tarczy nim się dotrą i spasuja to słabo będzie hamował.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Łolek napisał:

Będziesz żył 😉

Tydzień się zaczyna idealnie wet był skasował 800 kurier 350  lina od wyciągu do założenia dzisiaj i kurna chleb 6,50  i jak żyć się pytam 

A Bułka zwykła 1.29😬 by żyło  się  lepiej w nowym Ładzie 🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
25 minut temu, Łolek napisał:

O to to w punkt 

Jest u mnie na wsi taki co od40 szt codziennie taczką wywozi obornik qq taczką i jeszcze między krowy wchodzi i wiadrami w koryta sypie a z 10 lat starszy  ode mnie

Zdrowy chłop 👍 , dobrze że u mnie mało tych krów ... 

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

zmieniaj kuge A nie klocki. zaraz jeszcze coś wylezie. po co to komu 🙉

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

co Wy za chleb jadacie , zwykły 2,8 zł w sklepie firmowym za 55 dag 

Duży wiejski 2 kg 12 zł , Jarek podobnie jak u Ciebie 🙋 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

@Pafnucy

Pacz co mi się napatoczyło

Dobre tylko trzeba dłuższę trzonki by w środek brało.

Nie głupie to na stare lata.

Lepsza od świdra.

https://youtu.be/5kLvpugz_Rw

no niezłe . widziałem na filmach takie. kupa filmów ze sposobami na łupanie.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

co Wy za chleb jadacie , zwykły 2,8 zł w sklepie firmowym za 55 dag 

Kilogramowy okrągły 

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zdrowy chłop 👍 , dobrze że u mnie mało tych krów ... 

No już chyba nie bardzo zdrowi z kobitą są 

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Myślisz?

Może na wsi pod lasem nie zabronią palić drewnem.

Chyba ze solary położysz i pompę ciepła to za darmo bedziesz korzystał z dobrodziejstw natury 😛😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v