Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Cały dzień na zmianę deszcz albo śnieg pada. 

Do mnie dotarł wiatr chmury i delikatne opady. Do południa wzorowa pogoda. Słońce lekki mrozek, bez wiatru.

Po Marii, Nadia w natarciu 

Opublikowano
52 minuty temu, bratrolnika napisał:

Aktualnie to nawet i rębak się znajdzie 

IMG_20220129_130812_157.jpg

sie powodzi..

do mojego drewna sie nie nada.

Opublikowano

jest jakaś możliwość że twój superfosfat do mnie doturla 🤔

Opublikowano

alert w południe przysłali, trochę wiater się rozpędza. może jednak armagedon nie nadejdzie... 🤔

Opublikowano

jak pozyczyłem od znajomego kilka lat temu, i jak nóż se wyleciał.... tak jakoś zrębków mi sie odechciało.

no i po za tym zbytnio taki zrębek mi nie odpowiada.

4 minuty temu, Bananek napisał:

Nadzia. Nadzieja. Nadzieja matką głupich.

każda matka kocha swoje dzieci....

Opublikowano

A przesyłki pocztowe to z których pkt pocztowych w niedzielę najlepiej wysłać?

Kaufland, biedronka czy jednak Lidl 🤔

Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

jest jakaś możliwość że twój superfosfat do mnie doturla 🤔

Nie licz na to. Nie z moich pól. One jak gąbka

Już się rozpływa (zdjęcie z 13) wierzch rozmarzł i tam zostanie.

20220129_125932.jpg

20220129_125932.jpg

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

jak pozyczyłem od znajomego kilka lat temu, i jak nóż se wyleciał.... tak jakoś zrębków mi sie odechciało.

no i po za tym zbytnio taki zrębek mi nie odpowiada.

każda matka kocha swoje dzieci....

Tym setki ton towaru było przerobione, z sadu jabloniowego 2ha wszystkie gałęzie poniżej 8cm średnicy nim zmielilismy, jak jeszcze razem mieszkaliśmy pod jednym dachem 

W sumie to od 2012r. szwagier tylko zrębką pali

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Tym setki ton towaru było przerobione, z sadu jabloniowego 2ha wszystkie gałęzie poniżej 8cm średnicy nim zmielilismy, jak jeszcze razem mieszkaliśmy pod jednym dachem 

W sumie to od 2012r. szwagier tylko zrębką pali

Toc to trzeba ciągle podsypywac do pieca

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

szwagier tylko zrębką pali

bardzo pracochłonny opał. mi do gustu nie przypadł.

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Toc to trzeba ciągle podsypywac do pieca

Jak teściu jeszcze żył to i tak co chwilę na fajkę do kotłowni chodził, to akurat dokładał 

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

bardzo pracochłonny opał. mi do gustu nie przypadł.

Lepsza darmowa zrębka jak kupny węgiel. 

• Like 1
Opublikowano

A ja sie zastanawiam czy wlasnie tarczowego rebaka nie zakupic, w lesie zostaje tyle galezi,nie mowie juz o tych z przed wielu lat,na rowach przy polu rosną łoziny,w sadku kupa gałęzi. Moze nie glupia taka inwestycja?tylko jaki najlepszy bylby?

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

A ja sie zastanawiam czy wlasnie tarczowego rebaka nie zakupic, w lesie zostaje tyle galezi,nie mowie juz o tych z przed wielu lat,na rowach przy polu rosną łoziny,w sadku kupa gałęzi. Moze nie glupia taka inwestycja?tylko jaki najlepszy bylby?

https://rebaki24.pl/pl/red-dragon-standard/48-model-m-60.html?fbclid=IwAR2WEXOI5ILjEsEw8ssF4BBVgstpnLytsglyU64CuT_CQK9RUEfswRMXxpw

Najszybciej idzie takim, niewielka moc potrzebna, duży przerób - tylko to nie zrębka, ale kawałki po 10-15cm

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Jak teściu jeszcze żył to i tak co chwilę na fajkę do kotłowni chodził, to akurat dokładał 

O, to tak jak mój kumpel sąsiad gada. Ma pięć z podajnikiem. Opał podaje co kilka godzin jego ojciec. 😉

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

https://rebaki24.pl/pl/red-dragon-standard/48-model-m-60.html?fbclid=IwAR2WEXOI5ILjEsEw8ssF4BBVgstpnLytsglyU64CuT_CQK9RUEfswRMXxpw

Najszybciej idzie takim, niewielka moc potrzebna, duży przerób - tylko to nie zrębka, ale kawałki po 10-15cm

A jak wyglada sprawa z koronami sosny?jak to wyglada pozniej z takiego rebaka z takimi nozami?ja myslalem nad takim

https://www.olx.pl/d/oferta/rebak-bebnowy-tarczowy-rozdrabniacz-galezi-rembak-selmar-r-16-dostawa-CID628-IDIFIDl.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v