Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Ziemię też ale nie w takim sensie. U mnie to właściwie nie ma co kupić bo teraz przechodzi u nas a2 i każdy liczby na nie wiadomo ile kasy

u nas płacą 3 tys za ar. budowa s19

Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

Może, opieka nad dziećmi rodzeństwa to jest masakra. 

Pamiętam całe wakacje musiałam pilnować smarkaczy bo do dziadków na wakacje przyjeżdżali czyli do nich rodziców. Jak moje dziecko się urodziło to ani godziny mi nie pilnowala

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Orzeszku włoski toś miał piniędzy.... 

No to szach i mat. Na drugi raz melisę jej zaparz. Złość piękności szkodzi a to pewnie już po 30 więc i nie ma za bardzo czym szastać. 

Jeszcze niech się produkuje....

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

@gregor1284 Przerysowane mocno, po prostu jest ogólny trend do ucieczki ze wsi

Matki chcą magistrów, a sami się nie uczyli, córkom wpajają, że na wsi się za***rdala tylko na polu i facet stoi z batem nad plecami, jest brudasem nieczułym 

Opublikowano
20 minut temu, hubertb napisał:

Do tego przede wszystkim musi być dobry śledź. Ja na święta kupiłem teraz 3kg. 2kg w suszonych pomidorkach i kilo w oleju. 

Ja dostałam śledzie prosto z Bałtyku. To co innego niż te ze sklepu

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Pamiętam całe wakacje musiałam pilnować smarkaczy bo do dziadków na wakacje przyjeżdżali czyli do nich rodziców. Jak moje dziecko się urodziło to ani godziny mi nie pilnowala

Ja jeszcze Ci powiem tak, rodzice jak przepisywali gospo to nie zostawili sobie kawałka na ogródek? Matka jak chce obdarowywać to niech tam sobie uprawia co chce, łazi nad tym, a później rozdaje. U nas też chciał żeby obdarowywać wszystkich czy ziemniakami czy mięsem ale na chęciach się skończyło. Co innego jakby pomagali, nawet ktoś obcy co pomaga to z pustymi rękami nigdy nie odejdzie. Koleżanki mojej mamy i sąsiad pomagali przy z zbieraniu ziemniaków to każdemu po te 100kg daliśmy a nawet i teraz jakby się zapytali czy mamy jeszcze to dostaną za darmo. Za to że chcieli pomóc i przyszli pomóc 💪

4 minuty temu, DANDYS napisał:

wypada dziś palić traktor żeby balota wrzucić na posciułke?🤔

Grzech zaniedbania większy 

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Ja dostałam śledzie prosto z Bałtyku.

Ja mam jedynie 500km w linii prostej nad Bałtyk, ale kupuje prosto z przetwórni okolicznej i naprawdę są bardzo dobre. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

Matki chcą magistrów, a sami się nie uczyli, córkom wpajają, że na wsi się za***rdala tylko na polu i facet stoi z batem nad plecami, jest brudasem nieczułym 

Moja w laboratorium pracowała zanim przejęła gospodarstwo no i dzwonili jakoś w tym roku czy by nie chciała przyjść do pracy bo się etat zwolnił i się spisywała to jak najbardziej ją przyjmą choćby i dziś. Podziękowała i powiedziała że woli pracować u siebie i na siebie. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja jeszcze Ci powiem tak, rodzice jak przepisywali gospo to nie zostawili sobie kawałka na ogródek? Matka jak chce obdarowywać to niech tam sobie uprawia co chce, łazi nad tym, a później rozdaje. U nas też chciał żeby obdarowywać wszystkich czy ziemniakami czy mięsem ale na chęciach się skończyło. Co innego jakby pomagali, nawet ktoś obcy co pomaga to z pustymi rękami nigdy nie odejdzie. Koleżanki mojej mamy i sąsiad pomagali przy z zbieraniu ziemniaków to każdemu po te 100kg daliśmy a nawet i teraz jakby się zapytali czy mamy jeszcze to dostaną za darmo. Za to że chcieli pomóc i przyszli pomóc 💪

Grzech zaniedbania większy 

Zawsze każdy coś dostanie. Ja nie wypominam im ale miała moja bratowa wpaść sobie nazbierać ziemniaków za darmo na zimę z 3 synami. Dlatego więcej posadziliśmy żeby i im było. Tak samo z ogrodem. Mojej bratowej się nie opłaca sadzic siać i pielic ale z chęcią weźmie ode mnie.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

u  mieliśmy oddzielnie dziadkowie robili na swoim i mama na naszym swóje rozdawała, a nasze pobierała dla nich, mieli maliny dla nich tyle ile sobie przyznali, a dla mnie i siostry parę groszy, ale się człowiek ogarnął, że ci co w du są to najgorsi i ich w tyłek kopnął, ja zawsze len próżniak, a miastowi jacy pracowici po urwaniu koszyka malin, przykre to jest

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Zawsze każdy coś dostanie. Ja nie wypominam im ale miała moja bratowa wpaść sobie nazbierać ziemniaków za darmo na zimę z 3 synami. Dlatego więcej posadziliśmy żeby i im było. Tak samo z ogrodem. Mojej bratowej się nie opłaca sadzic siać i pielic ale z chęcią weźmie ode mnie.

Nie uwłaczające to jest dla Ciebie? Cię mają za jakiegoś niewolnika, gdybyś nic nim nie dawała to by Cię omijały bez słowa jak mojej siostry moją omijają 🤷‍♂️

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v