Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

I po ile sprzedajesz tą pszeniczke???

Tanio ,1500

3 minuty temu, hubertb napisał:

5 ton sprzedajesz w woreczkach resztę w hurcie i jesteś 2 tys do przodu. Liczę cenę worka około 1600-1700zł cena w hurcie 1100-1200zł. 

Dokładnie 

Przed chwilą, jacor73 napisał:

Tylko znajdź kupca na te 5 ton w woreczkach, od żniw tyle nie udało mi się sprzedać, ale fakt można a nawet tak trzeba 

Mam co tydzień może brać 0,5 tony 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał:

Tylko znajdź kupca na te 5 ton w woreczkach

Ostatnią deską ratunku są dla nie młyny na przednówku. 5ton dzięki olx można opier... w miesiąc. Najlepszą pora na taka sprzedaż są terminy siewu ozimych. 

Opublikowano
10 minut temu, jacor73 napisał:

Jak niewielka ilość, to tak, a weź i zworkuj 30 ton albo więcej. Dzwoniłem dziś o pszenżyto, to 1250 netto, ale do nowego roku nie biorą, a w nowym roku, to cena bliżej nieznana

To przywieź do mnie wysypiemy do garażu, worki kup . Po 100 zł  od tony workowanie  , ale załadować musisz sobie sam 😉

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To przywieź do mnie wysypiemy do garażu, worki kup . Po 100 zł  od tony workowanie  , ale załadować musisz sobie sam 😉

Ta jasne, wyszedłbym na tym, jak Zabłocki na mydle. U mnie w okolicy pszenicę ciężko sprzedać na worki i przy cenie 1500. Bidny rejon, młode nie chcą robić, a stare na łemeryturach

Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

Ta jasne, wyszedłbym na tym, jak Zabłocki na mydle. U mnie w okolicy pszenicę ciężko sprzedać na worki i przy cenie 1500. Bidny rejon, młode nie chcą robić, a stare na łemeryturach

No muszę wrzucić fejkowe ogłoszenie mąki na olx, jak znajdzie się chętny za wysoką cenne swojskiej mąki to spróbuje resztki w ten sposób się pozbyć. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Jak ktoś ma żmijkę to workowanie z pryzmy można uznać za zabawę. Jak masz do tego dwie osoby to już w ogóle. 

No zabawa, zwłaszcza jak po niej nie możesz się podnieść z łóżka, tu łyka a tam szczyka. Ja w swoim życiu już się worów nadźwigałem, teraz szukam lżejszych rozwiązań a młodzi niech naginają🙃

Opublikowano
32 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak , a ja pszenice workuje jedyna szansa sprzedać w detalu za jako takie pieniądze , i muszę się szarpać przez to ukraińskie zboże 🤨

No widzisz, a wystarczyło sprzedać w żniwa na skup w dobrej cenie 😉

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

U nas najbliższy mrozek nadają na po świętach 

Lambo 70 przed chwilą poszedł 

Dosłownie minutę się spóźniłem 

I przez przypadek się napatoczyłem na niego

Ale uczciwy chłop, dał mu 67 ja 5 dokładałem

Ale powiedział że przybite 

Wziął 500 zaliczki 

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, hubertb napisał:

5 ton sprzedajesz w woreczkach resztę w hurcie i jesteś 2 tys do przodu. Liczę cenę worka około 1600-1700zł cena w hurcie 1100-1200zł. 

Hehe w żniwa pszenica w skupie była po 1500 a jakiś gościu dzwonił i oferował za workowaną uwaga ! .... 1400zł 🤣🤣🤣

Ojciec go wyśmiał i powiedział że właśnie wywiózł do skupu po 1500 i bez roboty 

A gościu odpowiedział "no ciekawe czy tyle zapłacą" 

Są ludzie pierdolnięci 🤣🤣🤣 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ale uczciwy chłop, dał mu 67 ja 5 dokładałem

no chłop tak...., ale TY???

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ani jednego worka ręcznie nie noszę. 

Patrzajcie: 

MĄKA PSZENNA TYP 500 ToTa luksusowa Wrocławska 1kg 11086902836 - Allegro.pl 

Normalna cena, w młynie teraz 5,5zł za kilową torebkę.

22 minuty temu, hubertb napisał:

Nawet na najdroższym okolicznym targu tj w Wadowicach za poniżej 1500 jak ktoś chce to kupi. I sam twierdziłeś, że sprzedaż to hop siup, jak wychylenie kieliszka a tu wcale nie tak łatwo. 

Deszcz coś pokrapuje i dobrze, białe g... znika.

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Każdy podjął ryzyko, ten który sprzedał w żniwa też ryzykował. Przecież równie dobrze cena mogła wzrosnąć. Druga strona medalu to inflacja. 15% z 1500zł to ile? 

Dla tego najlepiej sprzedać i zaraz kasę wydać 😜 inflacja nie zdąży dopaść 🤭

Opublikowano

U nas nawet były dni że dotknęła ceny 1650zł na skupie. 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

I sam twierdziłeś, że sprzedaż to hop siup,

Pieter po prostu kombinuje jak tu mała ilością wyrównać stratę. Resztę sprzedaje się tak telefon memory 5 przyjeżdża pan przesypuje pryzme żmijka, na drugi dzień mam kasę. 

Opublikowano

ale brzydko zrobiłeś.

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

W handlu nie ma gniewu 

Kolegów też 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Pieter po prostu kombinuje jak tu mała ilością wyrównać stratę. Resztę sprzedaje się tak telefon memory 5 przyjeżdża pan przesypuje pryzme żmijka, na drugi dzień mam kasę. 

Ech, ziarkowca to ze mnie nie będzie...

Idę do piwnicy dłubać...

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Idę do piwnicy dłubać...

a we w czym?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v