Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja szczerze mówiąc to dopiero się pozbierałem, bo nie wiedziałem co napisać. Tutaj jest taka filozofia, że szwagier ma i to jest najlepsze , nic innego nie może być. To ja powiem tak mój brat ma prasę Lely a ja nie, on ma DF y, a ja nie, on robi pryzmy, a ja nie, on ma HFy a ja nie. Dlatego, że każdy z nas robi po swojemu. Jeden drugiego nie gani i nawzajem się szanujemy, a co najważniejsze każdy z nas myśli, każdy gdzieś coś widział i dobrał pewne rozwiązania pod siebie. Trzeba pomyśleć własnym mózgiem a nie brata czy szwagra. O sposobie żywienia nawet nie chce mi się odzywać

Sąsiad jak żyto sprasował prasą bez noży to później baloty siekierą rąbał

Może by Marcinowi już jaki toporek kupić 🤔

Opublikowano

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Loo kurde a chodza takie po ziemi?

jak kobiety w czarnobylu po 3 cycki mają to czego więcej mogo mieć faceci

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

W tym to nie ale zapytaj kogo był zagrał w Batmanie 😂

domyślam sie 

tox.png.f46316b8b4086ddce9dc8a9b6b061d76.png

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Jak znam życie . Wam popatrzeć to nigdy nie wystarczy

wolałbym na tym poprzestać bo za dużo tego dobra w robocie 

Opublikowano
5 minut temu, songo napisał:

lely to już klasa sama w sobie najlepsze prasy

Ale mocy też potrzebuje. 130 KM sobie radzi ale żeby tam jakiś zapas mocy jeszcze był to słabo. Najlepiej się prasuje 170 KM i jak jest pole duże i równe to można pociągnąć 

Opublikowano
7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Sąsiad jak żyto sprasował prasą bez noży to później baloty siekierą rąbał

Może by Marcinowi już jaki toporek kupić 🤔

Chciałem mu pokazać co ja robię z takimi belami, ale cóż...on nie chce

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Ja szczerze mówiąc to dopiero się pozbierałem, bo nie wiedziałem co napisać. Tutaj jest taka filozofia, że szwagier ma i to jest najlepsze , nic innego nie może być. To ja powiem tak mój brat ma prasę Lely a ja nie, on ma DF y, a ja nie, on robi pryzmy, a ja nie, on ma HFy a ja nie. Dlatego, że każdy z nas robi po swojemu. Jeden drugiego nie gani i nawzajem się szanujemy, a co najważniejsze każdy z nas myśli, każdy gdzieś coś widział i dobrał pewne rozwiązania pod siebie. Trzeba pomyśleć własnym mózgiem a nie brata czy szwagra. O sposobie żywienia nawet nie chce mi się odzywać

Kłamiesz łachudro, jak nie masz pryzm to na co ten wycinak?! 🤔😁

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Może taka ozdoba w ogródku jak np. stara zgrabiarka albo pług konny 😜 

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Dobrze prawisz 🥃 ci dać 😁

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Gadamy o sianokiszonce, którą robię w bele, tak jak słomę i siano, a wycinak do qq. Nie stać mnie na robienie kiszonki z kukurydzy w bele. I Ty o tym doskonale wiesz Gregorku🤔😁😉

Opublikowano

Gadamy o sianokiszonce, którą robię w bele, tak jak słomę i siano, a wycinak do qq. Nie stać mnie na robienie kiszonki z kukurydzy w bele. I Ty o tym doskonale wiesz Gregorku🤔😁😉

Ale ci tytuł szlachecki nadal Gregorek🤔

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Zaciekawiło mnie to. Jak to niby wygląda? 

Ano uwiesza na włóce zwłoki i je wykrwawia a później patroszy i takie tam. Zbyt drastyczny i przejmujący widok dla mnie 🙄

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dobrze prawisz 🥃 ci dać 😁

No to Wasze zdrowie🤗. Robię sobie na ciepło. Profilaktyka antyprzeziębieniowa😉

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Gnoju pewnie też Cię nie stać w belach trzymać? Ehh wy bogole, w głowach się przewraca... Dawid ten człowiek nie nadaje się na teścia nakłamał mnie... 

Nie mam się za żadnego bogola. Moja gospodarka jest niewielka

16715723484946035109618740930237.jpg

• Thanks 1
Opublikowano

Ano uwiesza na włóce zwłoki i je wykrwawia a później patroszy i takie tam. Zbyt drastyczny i przejmujący widok dla mnie 🙄

Szczerze to mysałem że je.ie tą włóką po łbie, a tu tylko za wieszak robi. 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ale ci tytuł szlachecki nadal Gregorek🤔

Oo nie, mam dosyć systemu feudalnego a ty bardziej liberalno-feudalnego! 

No to Wasze zdrowie🤗. Robię sobie na ciepło. Profilaktyka antyprzeziębieniowa😉

Nie mam się za żadnego bogola. Moja gospodarka jest niewielka

16715723484946035109618740930237.jpg

Z goździkiem, miodem i cynamonem? 🤔

Opublikowano
54 minuty temu, Łolek napisał:

No i ile ta belka waży, u mnie też robią, robić a męczyć to jest różnica 

Teraz już praktycznie nic nie zwija bo kończy z hodowlą 

53 minuty temu, Łolek napisał:

Ale się ubawiłem lekko idą 🙆‍♂️jak każda jak nie jest doyebana i robi gzubki Marcin miałem 592 to traktor pchała sama 😉

51 minut temu, DANDYS napisał:

co Ty gadasz 🤨

51 minut temu, Łolek napisał:

Koniec dyskusji bo próżna moja gadka jak ty wiesz lepiej 

50 minut temu, hubertb napisał:

Dlatego na łące ino czubeczek skubię....

48 minut temu, TheraRolnik napisał:

Stwierdzam fakty 🤷 przy twoim zastanawianiu się 

43 minuty temu, konteno napisał:

sprzęgło wom w  1014 sie zesra chyba że silnik bedzie beczał i na pół noży pójdziesz 

43 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Nh lepsze do kiszonki 😉

42 minuty temu, Qwazi napisał:

🤦🤦🤦Na zdrowie 

Ooo kuźwa drzemłem się chwilę,a tu tyle  żeśta na mnie napsioczyli ...🤨

Opublikowano

Oo nie, mam dosyć systemu feudalnego a ty bardziej liberalno-feudalnego! 

Z goździkiem, miodem i cynamonem? 🤔

Tak jest. Jeszcze dodaje sok malinowy 😁

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Łolek napisał:

Uczysz się widzę i masz tutaj rację 

A czemu nh najlepsze , bo Wy takie akurat macie 🤔

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Gnoju pewnie też Cię nie stać w belach trzymać? Ehh wy bogole, w głowach się przewraca... Dawid ten człowiek nie nadaje się na teścia nakłamał mnie... 

Ehhh a ja już zaliczkę za Zetora wpłaciłem 🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v