Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To musi być mocno. Im mocniej tym lepiej, teraz się nie wygnie bo zamiast się giąć to się zaprze o drewno albo PCV. 

masz gdzieś zdjęcie tego bo śmiem wątpić by akurat to było problemem. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty czasami to taki trochę Adam Słodowy 🤔

Bo mnie to wk*rwia... Plewisz wewnątrz, wiatr mocniej wieje to się czujesz jak w jakimś bunkrze i jakby nad głową pociski świszczały. Albo to poprawię albo jeszcze pogorszę 🤔

1 minutę temu, hubertb napisał:

masz gdzieś zdjęcie tego bo śmiem wątpić by akurat to było problemem. 

https://allegro.pl/oferta/tunel-foliowy-2x3m-konstrukcja-zamienna-11841360983

Takie elementy jak tu, mi chodzi o łączenie pałąków. To będzie problemem bo co innego? Przecież to musi być skręcone jak najmocniej a jak dokręcisz skoro wszystko się telepie i rurka się gnie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Pafnucy napisał:

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ototo temu lepiej coś pokombinować jak się urobic 

ja to kombinuję jak nic nie robić.... ale nie płacą za to... 🤷‍♂️

jak Ryszard 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Nie taki na 4 kołach tylko taki jak mają w biedronkach. Na widły kładziesz wannę i masz cholernie zwinną olbrzymią taczkę. 

Ciężko mi się do tego przyznać ale nie mam do czego taczki na gospo używać, kupiłem z 5 lat temu dżondirkę to nawet z farby nie oblazla. Teraz to ona w sumie fentka 🤔

Opublikowano

Wymysł ch*ja straszny, tu będzie problem masz rację. Te ukośne profile powinny być po dwóch stronach tak jak na rysunku to jest według zasady: "Ty trzymaj, ja lęce po pieniądze" 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Wymysł ch*ja straszny, tu będzie problem masz rację. Te ukośne profile powinny być po dwóch stronach tak jak na rysunku to jest według zasady: "Ty trzymaj, ja lęce po pieniądze" 

Bo to wszystko g*wniany pomysł, ponad 20 letni tunel jest konstrukcyjnie dużo mądrzej i prościej przewidziany. Rurki grubsze i skręcania całe 6 czy 7 śrubek. Do tego 8 bolców i tunel gotowy. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo to wszystko g*wniany pomysł, ponad 20 letni tunel jest konstrukcyjnie dużo mądrzej i prościej przewidziany. Rurki grubsze i skręcania całe 6 czy 7 śrubek. Do tego 8 bolców i tunel gotowy. 

Miałem taki stalowy, sztywny to on był. Szwagier zrobił sobie ze zgrzewanych rurek pcv i to też jest bardzo mocne. 

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ciężko mi się do tego przyznać ale nie mam do czego taczki na gospo używać, kupiłem z 5 lat temu dżondirkę to nawet z farby nie oblazla. Teraz to ona w sumie fentka 🤔

To ja się przyznam że najczęściej użytkuje taczkę do prac w ogródku i podwórka. Największa frajda dla dzieciaka to taczka powozic

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Miałem taki stalowy, sztywny to on był. Szwagier zrobił sobie ze zgrzewanych rurek pcv i to też jest bardzo mocne. 

Pałąki ma całościowe, 15 minut i stoi na miejscu. Ojciec parę lat temu zrobił przody i założone drzwi bo wcześniej była wiązana folia to też to denerwowało. Z folią nie ma problemu (ma przedłużone pałąki na 2,5m wysokości, reszta wymiary "standard"), na zamówienie zrobią. W nowych moim zdaniem największy niewypałem jest tylko jedno wejście i te "okienka", które niby mają wentylować. 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Pałąki ma całościowe, 15 minut i stoi na miejscu. Ojciec parę lat temu zrobił przody i założone drzwi bo wcześniej była wiązana folia to też to denerwowało. Z folią nie ma problemu (ma przedłużone pałąki na 2,5m wysokości, reszta wymiary "standard"), na zamówienie zrobią. W nowych moim zdaniem największy niewypałem jest tylko jedno wejście i te "okienka", które niby mają wentylować. 

Mi się marzy tunel z pleksy. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, malaczarna napisał:

To ja się przyznam że najczęściej użytkuje taczkę do prac w ogródku i podwórka. Największa frajda dla dzieciaka to taczka powozic

Skoszoną trawę jedynie co woziłem chyba w tym roku taczką 🤔 nawet jak trawnik zakładałem to przez wyjęte przęsło z plota wjeżdżałem pod dom ciągnikiem 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

O kuźwa najlepiej 550 bez zabieraków i noża czyszczącego  wtedy będziesz prasował że hej 

Marek bardziej z takich 

https://m.olx.pl/d/oferta/prasa-rolujaca-john-deere-582-rotor-noze-2003r-siatka-592-CID757-IDOyRk8.html?reason=extended_search_extended_s2v

44 minuty temu, Qwazi napisał:

Daj mi numer telefonu, to Ci wyślę filmik, co można zrobić z takimi belami, żeby się nie naszarpać

Masz FB ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v