Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No jest ale nie popłynie bo droga dojazdowa, musi popłynąć do rowa szosowego i przepustem pod drogą dopiero

A że tak zapytam: masz pozwolenie od wód polskich na odprowadzenie wód opadowych z terenu podwórza do rowu przydrożnego?

Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał:

Niby dach do zmiany,ale szybkiej rozbiórki nie chce🤬

IMG20221217092939.jpg

Jade dzisiaj obok znajomego i widze jakies poopierane sciany,mysle wybieg dla bydla moze wzmacnial ale cos mi nie pasowalo bo za duzy ten wybieg. Patrze uwazniej a to dach sie zlozyl do srodka. Pytanie czy bylo pusto czy z rogacizną. A trzymał w dwoch takich szopach obok siebie to jedna nie wytrzymala

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak zdążę dziś to Ci zdjęcia zrobię i podeślę 18m

To ty teraz taki handlarzyna jesteś🤭 

18 minut temu, Łolek napisał:

I ty też. Tylko nie przyczepa 😉

Marek a ja mogę kupować cycepe 😁

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał:

Niby dach do zmiany,ale szybkiej rozbiórki nie chce🤬

IMG20221217092939.jpg

Ten to nic jeszcze ale jak jest taki mokry to kiedyś położył z 10 stodół we wsi za jedną nockę.

Ja dalej nie mam przyczepy a już tydzień do świąt.

Opublikowano

No już dawno tyle śniegu nie było. Ta blacha najlepiej oddaję grubość pokrywy.

Jest 39 do 40cm.

Będzie z tego błota. Na święta deszcz i odwilż ślę nie ma szans by to tak szybko stopniało.

Problem będzie jeśli nie stopnieje a mróz wróci i śnieg.

20221217_120105.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

No już dawno tyle śniegu nie było. Ta blacha najlepiej oddaję grubość pokrywy.

Jest 39 do 40cm.

Będzie z tego błota. Na święta deszcz i odwilż ślę nie ma szans by to tak szybko stopniało.

Problem będzie jeśli nie stopnieje a mróz wróci i śnieg.

20221217_120105.jpg

I dalej ciągle pada🤦

Opublikowano
52 minuty temu, szymon09875 napisał:

Aktywnyrolnik7245 mam opryskiwacz dla ciebie ;)

Nie rozpraszaj go. Przyczepy teraz szuka to daj mu spokój na jakieś dwa lata😎

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

"Ubierze" się w kokardkę, położy pod choinką i chłop pewnie zapomni o przyczepie 🤭

Kumpel przy wódce opowiadał jak w walentynki wystroił się tylko w krawat i wszedł do sypialni. I pytam i co było. A ten jak mnie kobita zobaczyła to mi kazała do psychiatry jechać 

• Haha 3
Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

Ty masz jakieś zboczenie do Tych opryskiwaczy?

To wziąłem dla części. A opryskiwacze fajne do handlu. 

16 minut temu, stempos1980 napisał:

To ty teraz taki handlarzyna jesteś🤭 

Marek a ja mogę kupować cycepe 😁

Eee takie handle to nie handle. Tyle to ja handluje od 15-16 roku życia 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Kumpel przy wódce opowiadał jak w walentynki wystroił się tylko w krawat i wszedł do sypialni. I pytam i co było. A ten jak mnie kobita zobaczyła to mi kazała do psychiatry jechać 

Dobrze, że mu jeszcze zdjęcia nie zrobiła i na ficbuka, albo do mamy z komentarzem "ale wariata mam..."🤭

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v