Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

I miał racje.  Rolnictwo bez hodowli, oprócz rzecz jasna warzyw czy owoców przy areale do 100 ha i dobrej mechanizacji to jak wczasy.

chyba na mazowieckich czarnoziemiach 🤣,

gdy masz ciezkie gliny czy ily, do tego w polowie gminy dzialki po kilkanascie arow to tak wesolo nie jest..

cieplo sie zrobilo, sniegu napadalo ,w nocy ma byc powtorka ,chyba bedzie trzeba wywiezc.

Opublikowano
39 minut temu, malaczarna napisał:

Jak ja traktuje je przedmiotowo?

Wystarczyło się odezwać a nie z łapami tak do tylka

A bo napisałaś "użytkownicy kobiet'

34 minuty temu, Desperado napisał:

I co miał gościu powiedzieć? ma pani w d*pie sukienkę.    :P

Phii jak się odezwiesz to też źle. Kiedyś jechałem Tarpanem i autostopowiczkę chciałem wziąć a wiadomo że to auto terenowe i niestety nogę do góry musisz podnieść żeby wsiąść. No to wyciągnalem do niej rękę i mówię "da pani kroka i zapraszam", jak drzwiami pizdła to mało nie obleciały.... 

• Haha 9
Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał:

chyba na mazowieckich czarnoziemiach 🤣,

gdy masz ciezkie gliny czy ily, do tego w polowie gminy dzialki po kilkanascie arow to tak wesolo nie jest..

cieplo sie zrobilo, sniegu napadalo ,w nocy ma byc powtorka ,chyba bedzie trzeba wywiezc.

powinno to się sprzedać sąsiadowi, albo przepisać na kościół. 

w innych rejonach to by jeszcze była opcja sprzedać na działki budowlane, ale tam to by było można dostać wyrok o współudział w zabójstwie, albo próbę eutanazji 🤭

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Phii jak się odezwiesz to też źle. Kiedyś jechałem Tarpanem i autostopowiczkę chciałem wziąć a wiadomo że to auto terenowe i niestety nogę do góry musisz podnieść żeby wsiąść. No to wyciągnalem do niej rękę i mówię "da pani kroka i zapraszam", jak drzwiami pizdła to mało nie obleciały.... 

A Merlin poderwałeś na tarpana 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

C360

Luźna propozycja. Mam agregat Agro Factory z dwoma wałkami, na wąskim zębie i na czterech poprzeczkach, o szerokości 2,4, który targałem c360. Teraz chodzi w nim 6341, ale do tego ciągnika agregat mógłby być trochę szerszy. Możemy spróbować się przymierzyć do jakiegoś interesu, gdybyś przeanalizował i wyszłoby na to o czym wspominał Sławek @Agrest

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Luźna propozycja. Mam agregat Agro Factory z dwoma wałkami, na wąskim zębie i na czterech poprzeczkach, o szerokości 2,4, który targałem c360. Teraz chodzi w nim 6341, ale do tego ciągnika agregat mógłby być trochę szerszy. Możemy spróbować się przymierzyć do jakiegoś interesu, gdybyś przeanalizował i wyszłoby na to o czym wspominał Sławek @Agrest

Jaka lokalizacja?

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ja tylko powielam 

Screenshot_2022-12-15-14-18-40-608_com.android.chrome.jpg

1 godzinę temu, Desperado napisał:

I co miał gościu powiedzieć? ma pani w d*pie sukienkę.    :P

Wolalabym to niż obca łapa znienacka na mojej d*pie

Opublikowano
Baks00 napisał:

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Po co do szkoły chodziłeś ? 

Czemu uważasz że 2+2 to 4 a nie 8 ? Przecież sam tego nie wiedziałeś tylko ktoś cie tego nauczyl 

Szymek dzisiaj to już nic nie wiadomo,często 1+1=3.....😁😉

albo 1.5 bo inflacjia zjadła 🤭

Aktywnyrolnik7245 napisał:

20 minut temu, slawek74 napisał:

eee widziałem niedawno łysego z długimi włosami 😁🤦‍♂️

Nagi był 🤔🙆‍♂️

a ty tylko o jednym 🤦‍♂️

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

znałem kiedyś jedną ... 🤭😁

,,Epoka Lodowcowa" się nie liczy🤭

Chociaż pewnie i ten osobnik oglądał -ten od brzoskwinki.....

• Haha 3
Opublikowano

https://youtu.be/fYZiakSB7PQ

Baks00 napisał:

17 minut temu, slawek74 napisał:

znałem kiedyś jedną ... 🤭😁

,,Epoka Lodowcowa" się nie liczy🤭

Chociaż pewnie i ten osobnik oglądał -ten od brzoskwinki.....

a coś tego od brzoskwinki nie widać 🤔

https://youtu.be/X9KLfObkQxk a może to ta była 🤔🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v