Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Jeżeli tak twierdził to moze bylo w tym troche prawdy(chyba ze mial tylko roslinną). Ja w tym momencie przestaje sprzedawac zboze i tez mam kase na wszystko. Tylko wtedy musze dostawic kolejne sztuki zeby te zboze zeżarły😀

Na 99% tylko roślinna. Ale było minęło, w każdym razie pamiętam jego wpisy. 

Ja już na wiosnę postanowione też mam, że żeby zboża ubywało to się pojawią nowe pierzaste stwory.

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Po południu mam tam być 

Jak w przyszłym tygodniu z czasem stoisz? Poniedziałek wtorek mnie nie będzie, ale później miałbyś popoludniem chwilę ? Bo ten mi spokoju już nie daje 🤣 

A druga sprawa, od Grześka grigi coś potrzebujesz ? Będę w sobotę przyszła u niego 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Dopiero

Dziś baaaardzo napięty grafik

Rano las,później interes Adamowi załatwić,od południa po szuwar,potem gnój i na wieczór pfluga koledze pomoc sprzedać.Tylu chętnych tu było a koniec końców u dziada wylądował 

IMG20221208154101.jpg

IMG20221208161217.jpg

no fajny,ale tu wychodzi 120cm , a kupjąc 4x35 nawet, to 140cm , to pewnie jest roznica w czasie i paliwie , chyba ze źle rozumuje , 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

To w razie czego kiełbasa u Tomka będzie czekać??? Jutro na wieczór dam ci znać ile i czego

Darek na tej kiełbasie sołtysowej to się poprawisz jeszcze 😛

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

znowu traktora kupujesz?

Narazie nie , zobacz ile to trzeba składać na takiego 😉 ,tak mi wyskoczyło na pierwszej 

Opublikowano
50 minut temu, TheraRolnik napisał:

Nawet fajny film 😉😉

IMG_20221208_193907.jpg

tacy jak ty to ładnie za abonament powinni bulić 

46 minut temu, Pafnucy napisał:

no wcześniej więcej się wypowiadała. też ma mleczne , no i poczucie humoru. niestety od jakiegoś czasu mało aktywna.

@malaczarna coś ostatnio też nie pisała.

wystarczy że sie logują czytają i jedyne co se pomyślą to 🤦‍♀️

@Paulina1985 czasem w celach zawodowych zajrzy a rozrywkowych w niedziele wieczorem

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Za wielki , krowa jak tym zwracać na małych działkach 

uwierz tym  skrecisz i zawrocisz mniejszym promieniem ,  niz ja 80 , w piachu :) 

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Za wielki , krowa jak tym zwracać na małych działkach 

u nas nie zawracają tylko pług do góry i kita na następną działkę po 2 stronie drogi 😁

IMG_20221112_140947.jpg

50 minut temu, soltys48 napisał:

Miał gość wiedzę ale mega gbur

bo po to ją miał żeby na niej zarobić , trzeba było się uczyć to też byś zarabiał na wykorzystywaniu wiedzy w praktyce ale widać na bujaniu jaj bykom większa kasa 

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

uwierz tym  skrecisz i zawrocisz mniejszym promieniem ,  niz ja 80 , w piachu :) 

Hamulce rozłączasz i 🔥. Odkąd zdjalem obciążniki z przodu to zawraca elegancko. Fakt że mam 11.5 opony z przodu 

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak w przyszłym tygodniu z czasem stoisz? Poniedziałek wtorek mnie nie będzie, ale później miałbyś popoludniem chwilę ? Bo ten mi spokoju już nie daje 🤣 

A druga sprawa, od Grześka grigi coś potrzebujesz ? Będę w sobotę przyszła u niego 

Jakoś ogarniemy,mam lekko napięty grafik bo do świąt trzy razy północ muszę zrobić 

Dla niego mam do odebrania towar tylko nie wiem kiedy Bogdan ogarnie. Coś potrzebowałem z tamtych stron tylko ni diabła nie pamiętam 

15 minut temu, bratrolnika napisał:

To w razie czego kiełbasa u Tomka będzie czekać??? Jutro na wieczór dam ci znać ile i czego

Może tak być 

6 minut temu, konteno napisał:

😁 , trzeba było się uczyć to też byś zarabiał na wykorzystywaniu wiedzy w praktyce ale widać na bujaniu jaj bykom większa kasa 

Panie szanowny wiedza którą zdobyłem przez lata nauki pozwala mi godnie zarabiać,wykorzystuje ja z powodzeniem w praktyce 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Jakoś ogarniemy,mam lekko napięty grafik bo do świąt trzy razy północ muszę zrobić 

Dla niego mam do odebrania towar tylko nie wiem kiedy Bogdan ogarnie. Coś potrzebowałem z tamtych stron tylko ni diabła nie pamiętam 

Może tak być 

Z północy to pewnie rogacze ? Bartoszyce/Kętrzyn będę w poniedziałek-wtorek 

Opublikowano
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ech... Będzie mnie kosztować to spełnienie marzeń 🙄 , będzie trza grosza uciułać :ph34r:

https://www.otomoto.pl/oferta/ursus-1014-ursus-1014-ID6F9lmd.html

3d73379158_waski_czy_ci_sie_czasami.jpg

24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ech... Będzie mnie kosztować to spełnienie marzeń 🙄 , będzie trza grosza uciułać :ph34r:

https://www.otomoto.pl/oferta/ursus-1014-ursus-1014-ID6F9lmd.html

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

No panie, w luźnych tematach rozmawiało się o wszystkim i niczym, jak ktoś chce poważnie i nietykalny, to nie powinien wychodzić z tematu o buraku cukrowym czy mliku.

albo niech czyta o VAT........................ 😜 

• Like 2
Opublikowano
30 minut temu, szymon09875 napisał:

O ile pies się nie zerwie 🤭🤭

Ty, no właśnie, nie będzie Tomka to się okaże że sama reklamówka została 

27 minut temu, radekz200 napisał:

Darek na tej kiełbasie sołtysowej to się poprawisz jeszcze 😛

Ale ja nie chcę się poprawić, jest mi dobrze takim jakim jestem, i nie chciałbym być inny

14 minut temu, soltys48 napisał:

Może tak być 

Kurde, jak Szymon mówi że pierwszy pies ją zje to może jednak zajadę odebrać osobiście od razu

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Radek ja z tą marynarką wojenną żartowałem, wracaj do domu wariacie 🙆‍♂️ alem bigosu narobił... 

IMG_20221208_211311.jpg

Skąd on bidny teraz sobie papugę skołuje, żeby na ramieniu siedziała 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v