Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz to już mi się nie pali.Przeciez mam ORGINAL BY Ursus

Opublikowano
28 minut temu, Łolek napisał:

Przeczytaj swoje pierwsze zdanie i kto tu ma głupie podejście 

Za to właśnie 🤏 dostanie

22 minuty temu, Karol6130 napisał:

trzpień był za gruby i w otwór niechciał wejść 

Ojjjj Karol Karol🙆🤦. Młody to i nie wiesz. Jak się popieści to i się zmieści 🤭

Opublikowano
54 minuty temu, Łolek napisał:

Ty spójrz który wiek mamy kobiety już dawno wyszły z kuchni 

Ty lubisz właśnie samodzielność, ja nie. Władza jest jedna a jakiś kolektyw to dla cierpliwych. 

38 minut temu, Łolek napisał:

Przeczytaj swoje pierwsze zdanie i kto tu ma głupie podejście 

Nie widzę związku przyczynowo skutkowego. 

9 minut temu, Qwazi napisał:

Za to właśnie 🤏 dostanie

Dostać to mi nic nie potrzeba, na co potrzeba to się zarobi i nikt nie musi nic dawać. Łaski ani ja ani ktoś nie robi. 

Jeszcze jedna sobota i się kurczaki skończą 🤔 Poważyć, posprzątać i starczy na dziś.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dostać to mi nic nie potrzeba, na co potrzeba to się zarobi i nikt nie musi nic dawać. Łaski ani ja ani ktoś nie robi. 

Jeszcze jedna sobota i się kurczaki skończą 🤔 Poważyć, posprzątać i starczy na dziś.

Piotrze to było do Karola😉

Opublikowano
44 minuty temu, Qwazi napisał:

U mnie na dolnolinowym chodzi 10. Wytrzymuje ok roku. Faktycznie jest z tym rdzewieniem problem. W moim przypadku zawsze za szuflą. Wcześniej miałem 12 i tak samo rdzewiały. 10 jest lżejsza i tańsza

w górnolinowym z gównem się nie przyjażni  to i 10  x dłużej wytrzyma . Jak trzeba łajno wyciągnąć dalej za oborę ,lub pryzma na stoku w stronę obory to tylko dolnolinowy  ,lub górnolinowy ale na tej ,, żyrafiej szyi ''

Opublikowano

Kurna,  nie łączyła wtyczka przy elektrozaworze. Rozłączyło mi wom podczas rozdrabniania gałęzi. Myślałem że ujebało wałek w skrzyni.

Zajechałem na podwórko poruszyłem kablami i działa.

Tylko w międzyczasie kot wlazł pod rozdrabniacz😪😪😪😤😤😤

Nie chce kto futerka? Prędkość wom bardzo mała, stan nienaruszony.

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Kurna,  nie łączyła wtyczka przy elektrozaworze. Rozłączyło mi wom podczas rozdrabniania gałęzi. Myślałem że ujebało wałek w skrzyni.

I po kocie... 

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Na zimę jak znalazł.Jakies ocieplcze na uszy bendą

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Mało bestyjnie wygląda, raczej potulnie. 

zamymla na śmierć. i niepozorna przylepa. 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Jeszcze trochę i trza będzie zamiast zwijać to zwiększyć ilość zzeraczy 🤣

No ziarna w Polsce nie brakuje ale na świecie ziarna brakuje, tyle że na pewno nie będzie ono w cenach o których polscy rolnicy marzą.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertb napisał:

No ziarna w Polsce nie brakuje ale na świecie ziarna brakuje, tyle że na pewno nie będzie ono w cenach o których polscy rolnicy marzą.

A to wogule jest coś w tym kraju w cenach o których rolnicy marzą? Wszystko się zje.....w warzywach jest to samo.Niechce tu snuć teorii spiskowych ale to wygląda jak by ktoś w tym mieszał

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

Moim zdaniem tragedii nadal nie ma. Rok może i nie najlepszy, ale tragedii nie ma.

10 minut temu, marcin19071980 napisał:

A to wogule jest coś w tym kraju w cenach o których rolnicy marzą? Wszystko się zje.....w warzywach jest to samo.Niechce tu snuć teorii spiskowych ale to wygląda jak by ktoś w tym mieszał

Bo mieszają i to grubo. Ja nadal uważam że to co teraz się dzieje na rynku zbóż to celowa spekulacja żeby nakupic tanio towaru. Koniec roku a ludzie mają zobowiązania, spora część musi sprzedać. A widocznie się znudziło pośrednikom zarabianie 50-100 zł na tonie. 

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

A miało być takie drogie bo nawozy drogie i miało być mało bo mało kto nawozy kupi 🤔 ehh te forumowe spekulanty 

18 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie mądra o tym spominac, naprawdę nierozsądna 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A widocznie się znudziło pośrednikom zarabianie 50-100 zł na tonie. 

Pośrednikowi w to graj żeby tona była droga on zarabia procentowo. Czyli dla  niego lepiej jak coś kosztuje 1000zł i zarobi na tym 15% niż jak kosztuje 500zł i zarobi np 17%.  

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, marcin19071980 napisał:

ale to wygląda jak by ktoś w tym mieszał

Nasza konsumpcja wygląda dziwacznie. Polacy zachłysnęli się marketami i dyskontami. Naturalną stabilizacja były zielone rynki. Tam towar przechodził jak nie wprost od rolnika to miał tylko jednego pośrednika i znikome koszty sprzedaży/transportu przez co rolnikowi było lżej. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Pośrednikowi w to graj żeby tona była droga on zarabia procentowo. Czyli dla  niego lepiej jak coś kosztuje 1000zł i zarobi na tym 15% niż jak kosztuje 500zł i zarobi np 17%.  

No to oczywiste. Mi chodzi o poważnych graczy którzy swoimi ruchami mają wpływ na ceny. 

5 minut temu, hubertb napisał:

No to oczywiste. Mi chodzi o poważnych graczy którzy swoimi ruchami mają wpływ na ceny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v