Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dzisiaj zrobiłem test, wczoraj zdrów jak ryba, dzisiaj wstałem wszystko boli, masakra 😪

Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 minut temu, DANDYS napisał:

musiałem Łolkowe danie zrobić, choć nie lubię jajek ale czasami mam. chęć 😀

A ja ostatnio przy niedzieli zrobiłem, fajne, lepiej wchodzi jak zwykła jajecznica na kiełbasie, jakieś takie lżejsze

szkoda że tylko z 4 zrobiłem...

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

no i wynk testu ,,przyszedł,, cowida brak ale był ...

znaczy łozdrowieniec.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Leśny miód najlepszy. 

Dwa na plusie i mżawki nie ma 🤔 oj żeby jutro nie było to byśmy dokończyli jedną robotę 🤔

Nie da się tego jednoznacznie stwierdzić bo nie ma powtarzalności w takich miodach. 

Spadziowy leśny  potrafi być gorzkawy, a teraz mam bardzo smaczny. No i konsystencja jak lubię, do smarowania.

Leśny wiosenny też będzie zupełnie inny

Opublikowano
50 minut temu, jarecki napisał:

Dzisiaj tesciowa dostala taki na prezent,bardzo dobrze wygląda,mialem xiaomi 4x.to bardzo fajne.wrazenia.z.uzytkowania. działa do.tej pory tylko ekran juz bateria wypchala

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie da się tego jednoznacznie stwierdzić bo nie ma powtarzalności w takich miodach. 

W 2019 pomieszały facelię ze spadzią liściastą. Zupełnie inny smak. A w 2021 przyniosły też jakiejś spadzi liściastej i domieszały jakiejś akacji, którą nie wiem gdzie znalazły- wyszedł miód ciemniejszy niż akacjowy i całkiem smaczny nawet, bo jako takiej spadzi nie lubię raczej.

Przed chwilą, slawek74 napisał:

a gryczany?

Też nie, u nas nikt tego nie sieje. 15km ode mnie znajomy sieje, bo tam ziemie trochę gorsze i pszenica u niego nie rośnie to sieje grykę, pszenżyto, owies. U nas tylko rzepak się liczy a reszta to śladowe ilości.

Opublikowano
4 godziny temu, Drewnopoulos napisał:

pany jak rozkochać dziewczynę  w jeden dzień i co myślicie o uprawie papryki. @Pafnucy @chloporobotnik @gregor1284 

Był tu kiedyś jakiś cebulin, to by CI naopowiadał o chadach i ich metodach na kobiety, ale go nie ma bo głupoty pisał jak i ty. 

11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie bo u nas lasów prawie, że nie ma.

O, a ja kiedyś słyszałem, że w Małopolsce każdy rolnik ma las. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

O, a ja kiedyś słyszałem, że w Małopolsce każdy rolnik ma las. 

Nieprawda, może tam gdzieś bliżej gór ale nie u nas. Lasek to mają wybrańcy a las z prawdziwego zdarzenia to może 10% mieszkańców.

Przed chwilą, slawek74 napisał:

Pioter mam leśny gryczany akacjiowy i malinowy lux miody nie to co rzepaczane bździny 🤪😁🙈

Dla mnie najlepszy "smalec"- wielokwiat z rzepakiem. Żaden mi tak nie podchodzi. U nas nie sieją żadnych gryk, facelii bo jak nawozy tanie były to bambry mieli po 8 czy 9 ton pszenicy a rzepaku po 4... A w tym roku się zobaczy. Wójt drugi rok eksperymentuje z lnem.

Opublikowano
soltys48 napisał:

5 minut temu, DANDYS napisał:

opinie o presie John deere 550?

COŚ WIECEJ? jakie wyposażenie? cena?

cena jak najlepsza, wyposazenie może być sznurek, dobrze jakby był szeroki podbierać choć nie wiem. czy są w nich, no i szerokie koła choć nie muszą.

Łolek napisał:

23 minuty temu, DANDYS napisał:

szkoda że tylko z 4 zrobiłem...

Znaczy smaczne albo taki głodny byłeś 

to i to 🙈

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v