Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Agrest napisał:

Oficjalnie to paliwo zamarzło bo na włoskim ponoć zalane i mrozu się boi🤣

to jak wie że nie sprzeda przed mrozami to nie można ciągnika wziąć na halę, spuścić paliwo i zatankować zimowe albo arktyczne że 30 litrów ?

gregor1284 napisał:

13 minut temu, Uziu92 napisał:

aż taka lipa te nowe dojcze? Przy zerze to siuntka 40 letnia pali z pół obrotu 😂

Do nowego ciągnika w ciągu pół roku 3 razy serwis. Wtryski już na gwarancji wymienione 

pewnie takie paliwo dobre 😀

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

to jak wie że nie sprzeda przed mrozami to nie można ciągnika wziąć na halę, spuścić paliwo i zatankować zimowe albo arktyczne że 30 litrów ?

A to nie sprzeda 🤔

Wszystko kupią, toż to nowe 

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

Serwis DF a jest bardzo słabiutki. A to, że paliwo było tak dobrej jakości to raczej pewne. One na to wrazliwe

Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał:

Raczej jak wymienili to wyszczekać się nie mogli? 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

5 minut temu, Uziu92 napisał:

Raczej jak wymienili to wyszczekać się nie mogli? 

czyli u dilerów z nowymi maszynami tak samo jak u handlarzy ? jak jedziesz zima musisz mieć swój akumulator , kable i najlepiej jeszcze paliwo bo - 2 i nic palić nie chce 😂

• Haha 3
Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

30l u dilera?

Toć z torbami by poszedł. Tam byle zapalił i nie zapoeietrzył się😁

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Pada źle, nie pada źle,jak rzyć🙆‍♂️

Pytaj żony lub urologa🤣

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Aż dziw, że jeszcze widłami w plecy nie dostałeś od sąsiada za takie coś.

mi jak pole zalewało i sąsiadom obok to wykopałem rów traktorem , bo gmina i sołtys robi i zrobić nie mogą już od x lat, woda spłynęła ode mnie i od sąsiadów.

Opublikowano
6 minut temu, Uziu92 napisał:

czyli u dilerów z nowymi maszynami tak samo jak u handlarzy ? jak jedziesz zima musisz mieć swój akumulator , kable i najlepiej jeszcze paliwo bo - 2 i nic palić nie chce 😂

Paliwo z kraju gdzie produkują ten ciągnik! Żeby nie było że inna kaloryczność

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

niech się nie zesra, kupujesz ciągnik za grubą kasę za setki tys zł a szkoda 200 zł na paliwo ?

Kupiłem w życiu dwa nowe ciągniki w życiu, wracałem na kołach bo 60 i 80km było. W obu wskazówka o zero się opierała, żaden niedotankował tylko kierunek na cpn pokazał🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Całkiem jak Jaśko Pawlak🤭

tak samo pomyślałem👍

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja nigdy do swojego ojca nie powiedziałem nic takiego wulgarnie.

u mnie w drugą stronę, mam 35 lat, a nigdy nie słyszałem żeby ojciec przeklął

1 godzinę temu, 6465 napisał:

🙆 To ma przejebane.

Za moich czasów to się chodziło do chłopaków na internat wódę chlać

Anki siostry chłopak poszedł do Kutna, do szkoły wojskowej, ostatnio go odbierałem, to wywieźli ich gdzieś do lasu w Gostyninie i tam trzy dni i noce siedzieli

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

mi jak pole zalewało i sąsiadom obok to wykopałem rów traktorem , bo gmina i sołtys robi i zrobić nie mogą już od x lat, woda spłynęła ode mnie i od sąsiadów.

U nas z takim czymś się dzwoni do gminy, przyjeżdżają małą koparką i szukają gdzie dren zapchany. U siebie tak nie miałem ale kilka kawałków dalej gość w zeszłym roku i owszem, pszenicę kosą dokaszał bo się kombajn topił. Po żniwach, jak na polach posprzątane, przyjechali, zrobili i teraz aż do polnej drogi zasiane.

Opublikowano

marzenie, już kilka razy mówiłem sołtysowi i w gminie że trzeba koparka rów udrożnić to ciągle kasy nie ma , a to zrobią za wiosnę i już tak wiosen minęło kilkanaście i nic, sam turem w godzinę wygrzebałem i poszla woda.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v